Ανακαλύψτε-την-υπέροχη-αφίσα-του-14ου-athens-open-air-film-festival
ΣΙΝΕΜΑ

Ανακαλύψτε την υπέροχη αφίσα του 14ου Athens Open Air Film Festival

Η αγαπημένη αθηναϊκή κινηματογραφική διοργάνωση μετρά αντίστροφα για την έναρξή της.

aoaff14 poster crop

Πιστό στο καθιερωμένο ραντεβού με τους Αθηναίους σινεφίλ, το 14ο Athens Open Air Film Festival πρόκειται να επιστρέψει εντός Ιουνίου με ορίζοντα λήξης το Σεπτέμβριο και έτσι αποκαλύπτει τη φετινή αφίσα της διοργάνωσης.

Ο σταθερός συνεργάτης του θεσμού, ο σχεδιαστής Βασίλης Μέξης εμπνέεται ένα ακόμα εκθαμβωτικό εικαστικό, το οποίο πλαισιώνει ως εξής:
“Με βλέμμα στον ορίζοντα και με τη σκέψη ότι το Athens Open Air Film Festival είναι μια διέξοδος, ένα μικρό ταξίδι απ’ την καλοκαιρινή πόλη, έφερα στο μυαλό μου το πιο έντονο σύμβολο της ελευθερίας και του ταξιδιού της σύγχρονης καθημερινότητας: το αυτοκίνητο. Από την αφετηρία αυτή δημιουργήθηκε η εικόνα ενός ωραίου καλοκαιρινού δειλινού, η αντανάκλαση του οποίου φαίνεται πάνω στο παράθυρο του επιβάτη. Η ρομαντική αυτή σκηνή ολοκληρώνεται με μία προσωπική μου ανάμνηση από την παιδική μου ηλικία: Χαμήλωνα το τζάμι του παραθύρου κι ανέμιζα ένα χάρτινο μαντίλι, το οποίο χόρευε με την ταχύτητα του αμαξιού. Ήταν ένα μικρό παιχνίδι που με έκανε να απολαμβάνω τη διαδρομή αλλά και να ανυπομονώ ακόμα περισσότερο για τον προορισμό. Με διάθεση ολότελα κινηματογραφική, ελπίζω οι θεατές να συμπληρώσουν με την φαντασία τους τη δική τους διαδρομή μέσα στο κάδρο, τους δικούς τους ήρωες και να αφηγηθούν το δικό τους ταξίδι”.

Το 14ο Athens Open Air Film Festival διοργανώνεται από το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας – “Νύχτες Πρεμιέρας” και τον Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ) και όπως το συνηθίζει, ξεδιπλώνεται σε όλη την Αθήνα αναδεικνύοντας κλασικά αλλά και αναπάντεχα σημεία της πόλης και μετατρέποντάς τα στα πιο όμορφα και συναρπαστικά υπαίθρια σινεμά, με περισσότερες από 20 δωρεάν προβολές, όπως σημειώνεται χαρακτηριστικά στο σχετικό δελτίο τύπου.

Το αναλυτικό πρόγραμμα προβολών αναμένεται να ανακοινωθεί σύντομα.

Η αφίσα του 14ου Athens Open Air Film Festival:

aoaff14 poster

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Με την ταινία

Related posts

Ο Πρώτος Οιωνός

timesadmin

Σινεμά: Η κόρη του βασιλιά του βάλτου, (Τhe Marsh King’s Daughter)

timesadmin

“Reality” τη Δευτέρα 4/3 στην Κινηματογραφική Λέσχη Θήρας

timesadmin

Το 13ο Φεστιβάλ Πρωτοποριακού Κινηματογράφου Αθήνας τον Δεκέμβριο στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος

James Rollner

Επιστροφή στην Εποχή των Δεινοσαύρων: Η ταινία live-action έρχεται στους κινηματογράφους

protothema.gr

Oι κινηματογραφικές προβολές της ημέρας (29/3)

James Rollner