Αλέκος-Αλεξανδράκης:-Το-ξεχωριστό-βίντεο-της-finos-film-για-τον-«καρδιοκατακτητή»-της-μεγάλης-οθόνης
LIFESTYLE

Αλέκος Αλεξανδράκης: Το ξεχωριστό βίντεο της Finos Film για τον «καρδιοκατακτητή» της μεγάλης οθόνης

Ο Αλέκος Αλεξανδράκης γεννήθηκε σαν σήμερα το 1928 και η Finos Film τον τιμά με ένα ξεχωριστό βίντεο – αφιέρωμα με σκηνές από αγαπημένες ταινίες.

«Ατίθασος, ευγενής, αριστοκρατικός, με εντυπωσιακή εξωτερική εμφάνιση και υπέρμετρο ταλέντο στην υποκριτική, ο Αλέκος Αλεξανδράκης ήταν ο απόλυτος «τζέντλεμαν» της μεγάλης οθόνης.

Με πρώτη κινηματογραφική εμφάνιση το 1951, σε ηλικία 23 ετών, στην ταινία «Εκείνες που δεν πρέπει να Αγαπούν», ο Φίνος πίστεψε στις ικανότητες του και του έδωσε τον επόμενο ρόλο του πλάι στην μεγάλη Ελένη Χατζηαργύρη στην «Αγνή του Λιμανιού» του Γιώργου Τζαβέλλα. Η ερμηνεία του προκάλεσε αίσθηση και ξεκίνησε ο δρόμος προς την καταξίωση. Η μια ταινία διαδέχτηκε την άλλη, και ο Αλεξανδράκης ήταν πλέον ο αδιαφιλονίκητος καρδιοκατακτητής της μεγάλης οθόνης, αφού κάθε του εμφάνιση εξασφάλιζε την επιτυχία.

Η συνεργασία του με τον Φίνο ήταν από τις πιο γόνιμες, τόσο σε επίπεδο αποδοτικότητας, όσο και σε επίπεδο ανθρώπινων σχέσεων, σε βαθμό που το ζεύγος Φίνου είχε εκφράσει επιθυμία να τον υιοθετήσει. Στα είκοσι τρία χρόνια που έμεινε πλάι στον Φίνο γύρισε μαζί του ισάριθμες ταινίες χωρίς να τυποποιηθεί ποτέ. Συνεπής, εργατικός αλλά και λάτρης της ανεξαρτησίας του, έχτισε ένα μύθο διαφορετικό και σαγηνευτικό. Όπως ο ίδιος.

Ο Αλέκος Αλεξανδράκης γεννήθηκε σαν σήμερα το 1928.

Βλέπουμε σκηνές από τις ταινίες “Ένα Κορίτσι για Δύο”, “Οι Κυρίες της Αυλής”, “Το Κλωτσοσκούφι”, “Η Άγνωστος”, “Δάκρυα για την Ηλέκτρα” και “Ίλιγγος”» αναφέρει η ανάρτηση στη σελίδα της Finos Film στο Instagram.

Related posts

Σύννεφα για την σχέση της Κιμ Καρντάσιαν; – Το unfollow στην Μάιλι Σάιρους

timesadmin

Ποιοί καλλιτέχνες έχουν ήδη μιά θέση στο Rock and Roll Hall of Fame

timesadmin

Γνωστός τραγουδιστής θα γίνει πατέρας

timesadmin

Εριέττα Κούρκουλου: Το μήνυμα που στέλνει με μία φωτογραφία του γιου της

timesadmin

Άρης Σερβετάλης: Αποχώρησε από την παράσταση “Ρινόκερος” γιατί δεν ήθελε να παίζει μόνο για εμβολιασμένους

timesadmin

Άγριες Μέλισσες: Το spoiler του Αναστάση Ροϊλού για τη σχέση του “Νικηφόρου” με την “Ασημίνα”

timesadmin