Αθανασίου-για-Πολάκη:-«Είναι-παραφωνία-στο-κοινοβούλιο-–-Δε-θα-επιτρέψω-να-γίνει-η-Βουλή-θέατρο»
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αθανασίου για Πολάκη: «Είναι παραφωνία στο κοινοβούλιο – Δε θα επιτρέψω να γίνει η Βουλή θέατρο»

Στην υπόθεση του 19χρονου, αλλά και τις πρόσφατες εντάσεις στη Βουλή με πρωταγωνιστή τον Παύλο Πολάκη αναφέρθηκε σήμερα ο βουλευτής της ΝΔ και αντιπρόεδρος της Βουλής, κ. Χαράλαμπος Αθανασίου. Ο κ. Αθανασίου έκανε λόγο για χρόνια παθογένεια σε ό,τι αφορά στους χρόνους απονομής της δικαιοσύνης, ενώ ξεκαθάρισε ότι δεν θα επιτρέψει σε κανέναν να μετατρέψει τη Βουλή σε θέατρο.

«Είναι παθογένεια για τη δικαιοσύνη μας οι χρόνοι απονομής της»

«Ήταν ένα αποτρόπαιο έγκλημα η δολοφονία του 19χρονου που μας έχει συγκλονίσει όλους. Δεν μπορεί κανείς να πει κάτι, εκτός του να εκφράσει τη συμπάθεια στην οικογένεια και τη λύπη που έχουμε. Για τον φερόμενο ως δράστη, έχω παρακολουθήσει ότι εκκρεμούν πολλές υποθέσεις και είναι ελεύθερος. Δεν μπορώ να ξέρω το σκεπτικό των δικαστικών οργάνων που τον έχουν ελεύθερο. Δεν έχω πλήρη γνώση του φακέλου του. Είναι παθογένεια για τη δικαιοσύνη μας οι χρόνοι απονομής της. έχουμε καταβάλει πολλές προσπάθειες οι υπουργοί Δικαιοσύνης, αλλά δεν υπήρχε μια ευρύτερη συναίνεση από το νομικό κόσμο, τις δικαστικές ενώσεις, το δικηγορικό σύλλογο κλπ. Έγινε ημερίδα πρόσφατα και ετέθη το θέμα. Ανέλαβα το φέρω στη Βουλή και θα συζητηθεί αυτές τις ημέρες στη διάσκεψη των προέδρων, θα το πάει ο κ. Τασούλας», είπε ο κ. Αθανασίου μιλώντας στην εκπομπή Κοινωνία Ώρα MEGA αναφορικά με τη δολοφονία του 19χρονου Άλκη στη Θεσσαλονίκη.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-chn0m2pv9cd5-sf)

«Ο κ. Πολάκης είναι μια παραφωνία για το κοινοβούλιο»

Αναφερόμενος στο πρόσφατο επεισόδιο με τον Παύλο Πολάκη στη Βουλή, ο κ. Αθανασίου είπε ότι «Όπως ανακοίνωσε ο κ. Τασούλας, ο πρόεδρος της Βουλής, ο κ. Πολάκης θα παραπεμφθεί στην επιτροπή δεοντολογίας για να εξεταστεί η συμπεριφορά του. Ήταν μια ευθεία αντικοινοβουλευτική συμπεριφορά που προσβάλει το κοινοβούλιο. Ο κ. Πολάκης και ο τρόπος που συμπεριφέρεται είναι μια παραφωνία για το κοινοβούλιο. Πρέπει να γίνει αντιληπτό ότι όταν έχουμε νομοθετική λειτουργία και η Βουλή έρχεται για να ψηφίσει τους νόμους του κράτους, μιλάμε μόνο για το νομοθέτημα που έχουμε».

«Το να μιλήσει κάποιος για ένα θέμα επικαιρότητας δεν είναι κακό. Αυτό το κάνουν ελεύθερα οι αρχηγοί των κομμάτων και οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι. Μπορούν να κάνουν μικρή αναφορά και οι βουλευτές πριν μπουν στο κυρίως θέμα. Αλλά η αναφορά αυτή απευθύνεται στη Βουλή και είναι σύντομη. Πριν τον κ. Πολάκη μίλησε ο κ. Φάμελλος. Όταν του ζητήθηκε να έρθει στο θέμα συζήτησης, το έκανε αμέσως. Μίλησε και ο κ. Υψηλάντης που αναφέρθηκε επίσης στη Novartis εκτός θέματος. Του ζήτησα να επανέλθει στο θέμα, και αμέσως ξεκίνησε να μιλάει για το νομοσχέδιο. Ο κ. Πολάκης δε μίλησε για το αναπτυξιακό, παρά μόνο για τη Novartis. Είχε προαναγγείλει ότι θα έρθει για να κάνει σόου και αντιδικία με τον κ. Γεωργιάδη. Αυτό είναι ανεπίτρεπτο. Αυτό του είπα. Αυτό που έκανε γίνεται στη Βουλή, αλλά υπάρχει άλλη διαδικασία που λέγεται κοινοβουλευτικός έλεγχος», συνέχισε.

«Δε θα επιτρέψω σε κανέναν να γίνει η Βουλή θέατρο»

«Σε έγκριτη εφημερίδα έκαναν λόγο για δική μου πολιτική αφέλεια, αφού ο κ. Γεωργιάδης ήθελε να αφήσει τον κ. Πολάκη να μιλάει. Δε θα επέτρεπα να ευτελιστεί η Βουλή. Η Βουλή ως δημόσιος χώρος προσφέρεται για θέαμα, αλλά δε θα επιτρέψω σε κανέναν να γίνει η Βουλή θέατρο», ξεκαθάρισε κλείνοντας ο κ. Αθανασίου.

Ειδήσεις σήμερα:Ίσως και 200.000 τα ενεργά κρούσματα κορωνοϊού, λέει ο ΣαρηγιάννηςΤο μπραντεφέρ Ρωσίας-ΗΠΑ χτυπάει «κόκκινο» και το Κίεβο «λυγίζει» περιμένοντας… έναν πόλεμοΗ Σοφία Βεργκάρα «ξέθαψε» παλιές της φωτογραφίες με μικροσκοπικό μπικίνι

Related posts

Βορίδης: Η θωράκιση των συνόρων της πατρίδας μας, «ανάχωμα» στον εξτρεμισμό και την τρομοκρατία

timesadmin

Οικονόμου: «Παράθυρο» για καθολικό τέστινγκ τις γιορτές

timesadmin

Βουλή: Αντιδράσεις από ΚΚΕ, Ελληνική Λύση και ΜεΡΑ25 για την ομιλία Ζελένσκι

timesadmin

Διάσκεψη για το Μέλλον της Ευρώπης: Προτεραιότητα η προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος της Μεσογείου

timesadmin

Ακρίβεια – Οικονόμου: Οι πολίτες θα πληρώνουν τη βενζίνη φθηνότερα από την τιμή της αντλίας

timesadmin

ΔΕΘ 2022: Τι είπε ο πρωθυπουργός για τις γυναικοκτονίες και τους πολιτικούς γάμους ομόφυλων ζευγαριών

timesadmin