Αδ.-Γεωργιάδης:-h-κυβέρνηση-προωθεί-νομοθετικές-πρωτοβουλίες-για-νέες-επενδύσεις-στην-αγορά-ακινήτων
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αδ. Γεωργιάδης: H κυβέρνηση προωθεί νομοθετικές πρωτοβουλίες για νέες επενδύσεις στην αγορά ακινήτων

Η ανάπτυξη και η προσέλκυση νέων επενδύσεων στην αγορά ακινήτων αποτελούν από τις κορυφαίες προτεραιότητες της κυβέρνησης, δήλωσε ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Άδωνις Γεωργιάδης στο συνέδριο της 22ης Prodexpo που διεξάγεται στις 25-26 Οκτωβρίου 2021 στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

 

Στο πλαίσιο αυτό, όπως δήλωσε ο κ. Γεωργιάδης, τόσο το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων όσο και η κυβέρνηση είναι ανοικτοί σε νέες νομοθετικές πρωτοβουλίες που θα προταθούν κατά τις εργασίες της 22ης Prodexpo προκειμένου να αμβλυνθούν εμπόδια στην περαιτέρω άνοδο και την προσέλκυση νέων επενδύσεων. Εξάλλου, όπως δήλωσε ο Υπουργός και στον δημοσιογράφο της Καθημερινής, Δημήτρη Δελεβέγκο, η ελληνική αγορά ακινήτων έχει ήδη παρουσιάσει σημαντική άνοδο κατά τα δύο τελευταία χρόνια και η κυβέρνηση προσδοκά ακόμα μεγαλύτερη ανάπτυξη τα επόμενα χρόνια.

 

Το Ελληνικό, η επέκταση του Costa Navarino και άλλες παρόμοιου μεγέθους επενδύσεις που προωθούνται, σε συνδυασμό με νομοθετικές παρεμβάσεις, όπως η Golden Visa, η απαλλαγή του ΦΠΑ και η μείωση του ΕΝΦΙΑ, έχουν ήδη συμβάλει θετικά και θα συνεχίσουν να επενεργούν στην άνοδο του εγχώριου real estate. Υπενθύμισε, μάλιστα, ότι όλες αυτές οι νομοθετικές παρεμβάσεις πραγματοποιήθηκαν από τη σημερινή και την προηγούμενη διακυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας που δείχνει το ενδιαφέρον για τη συγκεκριμένη αγορά και την πρόθεση να προχωρήσει και σε άλλα νομοθετήματα που θα την καταστήσει πιο ανταγωνιστική.

Related posts

Εκτός λειτουργίας τα πληροφοριακά συστήματα ΓΕΜΗ και ΥΜΣ από 6-9 Μάϊου

timesadmin

Γ. Χατζηθεοδοσίου: Η εξωστρέφεια των ελληνικών επιχειρήσεων μπορεί να αποδειχθεί καθοριστική για το μέλλον τους

timesadmin

S&P Global Ratings: Πιθανή η αναβάθμιση της Ελλάδας, παραμένει θετικό το outlook

timesadmin

Φορτηγά και containers οι κερδισμένοι στα ναύλα το α΄ τρίμηνο του 2022

timesadmin

Γ. Καραγιάννης: Η κυβέρνηση δίνει ύψιστη προτεραιότητα στα σιδηροδρομικά έργα

timesadmin

Άδ. Γεωργιάδης: Επαφές υψηλού επιπέδου για επενδύσεις από Σαουδική Αραβία στην Ελλάδα

timesadmin