ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αδ. Γεωργιάδης: “Δίκαιη λύση” και “διέξοδο” στους οφειλέτες που δεν μπορούν να βγουν στη σύνταξη

-|-

“Δίκαιη λύση” και “διέξοδο” στους οφειλέτες των ταμείων που δεν μπορούν να βγουν στη σύνταξη προανήγγειλε σήμερα ο Υπουργός Εργασίας, κος Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας από το βήμα της Βουλής στα πλαίσια των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης.

Ο κος Γεωργιάδης αναφέρθηκε στο φαινόμενο οφειλετών του τέως ΟΑΕΕ και τον ΕΦΚΑ, οι οποίοι αν και έχουν θεμελιώσει συνταξιοδοτικό δικαίωμα  (και ως προς την ηλικία και ως προς τα ελάχιστα έτη ασφάλισης), δεν μπορούν να βγουν στη σύνταξη καθώς χρωστάνε πάνω από 20.000 ευρώ.

Για να βγουν αυτοί οι οφειλέτες στη σύνταξη, θα πρέπει να πληρώσουν εφάπαξ το υπερβάλλον ποσό (δηλαδή το ποσό πάνω από τα 20.000 ευρώ) και έπειτα να ρυθμίσουν την οφειλή των 20.000 ευρώ σε έως 60 δόσεις – παρακρατήσεις στη σύνταξή τους.

Επίσης, ο κος Γεωργιάδης, στη βάση της χθεσινής εξαγγελίας του πρωθυπουργού κου Κυριάκου Μητσοτάκη περί κατάργησης της περικοπής του 30% στους συνταξιούχους που συνεχίζουν να εργάζονται, ανέφερε πως θα μπουν “κόφτες” έτσι ώστε να μην επιτραπεί να υπάρξει “ζημιά” στους εργαζόμενους συνταξιούχους.

Εξάλλου, ο Υπουργός Εργασίας, ανέφερε πως σε συνεργασία με τον υφυπουργό Εργασίας, κο Βασίλη Σπανάκη θα περάσει άμεσα ένα “εθνικό σχέδιο δράσης για ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης των εργαζομένων” κυρίως στον τουρισμό και σε επαγγέλματα που έχουν βαθμό επικινδυνότητας όπως πχ ντελίβερι.

Ο ίδιος  ανέφερε πως σε συνεργασία με τον υφυπουργό Εργασίας, κο Πάνο Τσακλόγλου θα παρουσιάσει στα τέλη Οκτωβρίου “μεταρρυθμίσεις στο ασφαλιστικό”.

Διαβάστε ακόμη:

* Πώς θα ξεμπλοκάρουν οι συντάξεις των οφειλετών των Ταμείων

Related posts

ΠΣΕ: Υποχώρησαν οι εξαγωγές, αλλά και οι εισαγωγές τον Ιανουάριο

timesadmin

Β. Ψάλτης (Alpha Bank): Η ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας και η συμφωνία με την UniCredit διαμορφώνουν νέα δυναμική

timesadmin

Επ. Ανταγωνισμού: Στις 18/1 η κλήρωση για τη Συμβουλευτική Επιτροπή επί των μέτρων στην αγορά διανομής Τύπου

timesadmin

Προτροπή Χατζηδάκη σε τράπεζες και παρόχους POS να εξετάσουν τη μείωση προμηθειών

timesadmin

Προς εκκίνηση ο διαγωνισμός για το οδικό έργο της Παράκαμψης Αράχωβας

timesadmin

ΠΟΦΕΕ: Επιτακτική η άμεση παράτασης των δηλωτικών υποχρεώσεων στις πληγείσες περιοχές από την κακοκαιρία Daniel

timesadmin