Έφοδος-των-εισαγγελέων-της-Κολονίας-στα-κεντρικά-της-jp-morgan-στην-Φρανκφούρτη
ΚΟΣΜΟΣ

Έφοδος των εισαγγελέων της Κολονίας στα κεντρικά της JP Morgan στην Φρανκφούρτη

Έφοδο στα γραφεία της JPMorgan Chase στη Φρανκφούρτη πραγματοποίησαν νωρίτερα εισαγγελείς της Κολωνίας, στο πλαίσιο ευρείας έρευνάς τους για το σκάνδαλο Cum-Ex, το οποίο κόστισε σε Γερμανούς φορολογούμενους δισεκατομμύρια δολάρια, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Bloomberg.

Η αμερικανική τράπεζα επιβεβαίωσε ότι δέχθηκε επίσκεψη αξιωματούχων στα γραφεία της, σημειώνοντας ότι “συνεχίζει να συνεργάζεται με τις γερμανικές αρχές στο πλαίσιο εν εξελίξει έρευνας”.

Εκπρόσωπος της Εισαγγελίας της Κολωνίας δήλωσε ότι έρευνα σε τράπεζα την οποία δεν κατονόμασε άρχισε την Τρίτη, ενώ διεξήχθη και στις οικίες τεσσάρων υπόπτων, καθώς και σε εταιρεία λογιστικών υπηρεσιών που δεν αποτελεί στόχο της έρευνας. Περισσότεροι από 50 αξιωματούχοι συμμετέχουν στην έρευνα.

Μολονότι η διάρκειά του εκτείνεται παραπάνω από μία δεκαετία πίσω, το σκάνδαλο Cum-Ex δημιουργεί ακόμη αναταράξεις στον χρηματοοικονομικό κλάδο – ακόμη και στις μεγαλύτερες εταιρείες της Wall Street, υπογραμμίζει το Bloomberg.

Οι εισαγγελείς της Κολωνίας ερευνούν περισσότερους από 1.500 ανθρώπους και εντείνουν την πίεση στις τράπεζες διεθνούς δραστηριότητας.

Έφοδος πραγματοποιήθηκε τον Μάρτιο και στα γραφεία της Barclays, ενώ νωρίτερα είχε ερευνηθεί η Merrill Lynch της Bank of America. Τα γραφεία της Morgan Stanley είχαν ερευνηθεί τον Μάιο.

Η Cum-Ex ήταν μία στρατηγική trading μέσω της οποίας στερήθηκαν περισσότερα από 10 δισ. ευρώ κρατικών εσόδων, με τις συμφωνίες να εκμεταλλεύονται κενά στη γερμανική φορολογική νομοθεσία που επέτρεπε σε άνω του ενός επενδυτές να ζητούν επιστροφές φόρου επί μερισμάτων, ο οποίος είχε πληρωθεί μόνον μία φορά.

Η Γερμανία κατήργησε τη συγκεκριμένη πρακτική το 2012. 

Related posts

Πορτογαλία: Εξακολουθεί να μαίνεται ανεξέλεγκτη η πυρκαγιά στον εθνικό δρυμό Σέρα ντα Εστρέλα

timesadmin

Η Πολωνία θέλει να σταλούν στην Ουκρανία οι συστοιχίες Patriot που της παραχώρησε η Γερμανία

timesadmin

ΗΠΑ: Στις 225.000 οι νέες αιτήσεις επιδομάτων ανεργίας, αυξημένες κατά 9.000

timesadmin

Οι οκτώ μυστηριώδεις θάνατοι Ρώσων ολιγαρχών της ενέργειας το 2022

timesadmin

ΗΠΑ: Βουτιά στις ανοιχτές θέσεις εργασίας τον Αύγουστο, έχασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών

timesadmin

Η Γερμανία αναγκάζει τους παρόχους ενέργειας να δικαιολογήσουν μελλοντικές αυξήσεις τιμών

timesadmin