Έσοδα-60-εκατ.-ευρώ-από-την-οικειοθελή-παροχή-του-ελληνικού-εφοπλισμού
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Έσοδα 60 εκατ. ευρώ από την οικειοθελή παροχή του ελληνικού εφοπλισμού

-|- 

Στα 60 εκατ. ευρώ αυξάνονται τα έσοδα που θα έχει το Δημόσιο από τον ελληνικό εφοπλισμό με βάση την πρόσθετη πράξη στο υφιστάμενο συνυποσχετικό του Ελληνικού Δημοσίου με τη Ναυτιλιακή Κοινότητα που υπεγράφη εχθές από τον Πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Υπουργό Οικονομικών κ. Χρήστο Σταϊκούρα.

Για τη ναυτιλιακή κοινότητα το συνυποσχετικό υπέγραψε η Πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών (ΕΕΕ) κα. Μελίνα Τραυλού, βάσει ειδικού πληρεξουσίου που της έχει παρασχεθεί από τη συντριπτική πλειοψηφία του 91,56% του συνόλου της χωρητικότητας των διαχειριζόμενων από εταιρείες του άρθρου 25 ν. 27/1975 πλοίων υπό ελληνική ή ξένη σημαία.

Με την Πρόσθετη Πράξη τα εγγυημένα δημόσια έσοδα από την οικειοθελή παροχή των μελών της Ναυτιλιακής Κοινότητας θα ανέρχονται σε 60 εκατ. ευρώ ανά έτος, συμπεριλαμβανομένου του έτους 2022. Τονίζεται ότι, με βάση το ισχύον μέχρι σήμερα Συνυποσχετικό, που υπεγράφη τον Φεβρουάριο του 2019, η οικειοθελής παροχή ανερχόταν σε 40 εκατ. ευρώ ετησίως.

Η υπογραφή της Πρόσθετης Πράξης ήταν αποτέλεσμα πολύμηνων διαπραγματεύσεων και με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Σταθερός στόχος των ελληνικών Αρχών ήταν και είναι η διασφάλιση της ανταγωνιστικότητας της ελληνόκτητης ναυτιλίας, παράλληλα με τη μεγιστοποίηση των θετικών προσήμων για την ελληνική οικονομία.

Η εν λόγω Πρόσθετη Πράξη θα κυρωθεί άμεσα από τη Βουλή των Ελλήνων.

Related posts

ΡΑΕ: Το σχέδιο για την αντιμετώπιση κρίσεων στην ηλεκτροπαραγωγή

timesadmin

Ανοίγει η πλατφόρμα για επιδότηση αγοράς ηλεκτρικών οχημάτων – Οι δικαιούχοι και τα κίνητρα

timesadmin

Η Αν. Στάμου νέα πρόεδρος του Συνεγγυητικού Κεφαλαίου

timesadmin

Εκτίναξη των τιμών παραγωγού στη βιομηχανία κατά 35,6% ετησίως τον Ιούλιο

timesadmin

Ταμείο Ανάκαμψης: Έρχονται επιδοτήσεις 1,6 δισ. ευρώ για μικρομεσαίες επιχειρήσεις

timesadmin

ΟΠΕΚΕΠΕ: Καταβολή υπολοίπου 32 εκατ. ευρώ από το 2021

timesadmin