Έσοδα-17-δισ.-ευρώ-από-το-εμβόλιο-κατά-της-covid-19-προβλέπει-για-το-2021-η-biontech
ΚΟΣΜΟΣ

Έσοδα 17 δισ. ευρώ από το εμβόλιο κατά της Covid 19 προβλέπει για το 2021 η BioNTech

Η γερμανική BioNTech ανακοίνωσε ότι το εμβόλιο για την Cocid-19 που αναπτύσσει μαζί με την Pfizer, πιθανότατα θα αποφέρει έσοδα 17 δισ. ευρώ αυτό το έτος, καθώς η ενισχυτική (τρίτη) δόση και η χρήση του εμβολίου σε παιδιά, αυξάνονται.

Με βάση τις προγραμματισμένες παραδόσεις μέχρι και 2,5 δισ. δόσεων μέχρι στιγμής, η BioNTech αναφέρει σε ανακοίνωση της ότι αναμένει έσοδα 16-17 δισ. ευρώ από το εμβόλιο το 2021.

Τον Αύγουστο οι εκτιμήσεις της έκαναν λόγο για 15,9 δισ. ευρώ, με βάση τις παραγγελίες συν ένα ανεκτέλεστο παραγγελιών περίπου 2,2 δισ. δόσεων εκείνη την περίοδο.

Τα στοιχεία περιλαμβάνουν και σημαντικές πληρωμές από εταίρους και το ποσοστό των μεικτών κερδών στις περιοχές των εταίρων της, πρόσθεσε η εταιρεία.

Η Pfizer από την πλευρά της, την προηγούμενη εβδομάδα τόνισε πως πρόκειται να αποκομίσει 36 δισ. δολάρια το 2021 από τις πωλήσεις του εμβολίου και προβλέπει άλλα 29 δισ. δολάρια το 2022, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών και για τα δύο χρόνια.

Η BioNTech πρόσθεσε δε πως εργάζεται σε νέες εκδόσεις του εμβολίου που στοχεύουν στις μεταλλάξεις Δέλτα και Άλφα, για να δημιουργήσει μια “ρουτίνα” έναρξης και ανάπτυξης, σε περίπτωση που παραστεί η ανάγκη στο μέλλον για άγνωστες -ακόμη- μεταλλάξεις του ιού.

Related posts

Απαγορεύτηκε στον πρώην πρωθυπουργό Μπερίσα η είσοδος στο Ην. Βασίλειο

timesadmin

Αμερικανικές έρευνες: Απαραίτητες οι ενισχυτικές δόσεις των εμβολίων για την καταπολέμηση της Όμικρον

timesadmin

Ρωσία: Παρατείνονται τα περιοριστικά μέτρα για τον κορονοϊό στη Μόσχα

timesadmin

Συνάντηση Αναστασιάδη – Σολτς την Τετάρτη 23 Νοεμβρίου

timesadmin

ΗΠΑ: Τουλάχιστον 8 νεκροι και πολλοί τραυματίες σε μουσικό φεστιβάλ στο Τέξας

timesadmin

Νεπάλ: Εντοπίστηκαν 21 πτώματα από το αεροπορικό δυστύχημα

timesadmin