Έρχεται-το-2ο-real-estate-conference-του-capitalgr-και-του-forbes-greece:-“real-estate-και-Ελληνική-Οικονομία.-Νέοι-Δρόμοι,-Προοπτικές-και-Ευκαιρίες”
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Έρχεται το 2ο Real Estate Conference του Capital.gr και του Forbes Greece: “Real Estate και Ελληνική Οικονομία. Νέοι Δρόμοι, Προοπτικές και Ευκαιρίες”

Οι προκλήσεις αλλά και οι ευκαιρίες που παρουσιάζει η εγχώρια αγορά ακινήτων, πώς μπορεί να εξασφαλιστεί η βιώσιμη ανάπτυξή της αλλά και πώς μπορεί να θωρακιστεί η ακίνητη περιουσία έναντι των συνεπειών της κλιματικής αλλαγής είναι ορισμένα από τα καίρια θέματα που θα βρεθούν στο επίκεντρο του 2ου Συνεδρίου Real Estate που διοργανώνουν το Capital.gr και το Forbes Greece με θέμα “Real Estate και Ελληνική Οικονομία: Νέοι Δρόμοι, Προοπτικές και Ευκαιρίες”.  

Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 28 Ιουνίου, στις 10.00 π.μ., στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών (Βασ. Σοφίας και Κόκκαλη 1), στην Αίθουσα “Banquet”. 

Κορυφαίοι αξιωματούχοι, φορείς της αγοράς και υψηλόβαθμα στελέχη επιχειρήσεων θα σκιαγραφήσουν το εγχώριο τοπίο του real estate, όπως αυτό διαμορφώνεται σήμερα, αλλά και τη στρατηγική κράτους και επιχειρήσεων για την πορεία της αγοράς την επόμενη διετία, ενώ θα αναδείξουν τις ευκαιρίες που προσφέρονται τόσο για τη βιώσιμη ανάπτυξη του σημαντικού για την οικονομία τομέα αλλά και για την επίλυση του προβλήματος της παροχής οικονομικής στέγης. 

Θα συζητηθεί ο κλάδος των κατασκευών στην Ελλάδα, οι προκλήσεις, τα προβλήματα, οι ευκαιρίες, το  κατασκευαστικό κόστος και η γενικότερη πορεία της αγοράς ακινήτων. Στο πεδίο της κτηματοαγοράς θα επιχειρηθεί να δοθούν απαντήσεις γιατί ανεβαίνουν οι τιμές πώλησης και ενοικίασης των ακινήτων, αν έχει η χώρα καλύψει τις απώλειες των προηγούμενων ετών και πού μπορεί να φτάσουν οι τιμές και ποιοι είναι οι παράγοντες εκείνοι που θα καθορίσουν τη ζήτηση. Θα γίνει ειδική συζήτηση και ανάλυση  για τους τρόπους βιώσιμης ανάπτυξης του τουριστικό-ξενοδοχειακού Real Εstate.  Στο πεδίο των ΑΕΕΑΠ θα γίνει ακτινογραφία του χαρτοφυλακίου τους και τη χάραξη στρατηγικής για την επόμενη διετία.

Παράλληλα θα παρουσιαστούν οι τρόποι με τους οποίους τράπεζες και servicers προωθούν στην αγορά τα “κόκκινα” ακίνητα καθώς και τις επενδύσεις τους στις πλατφόρμες των REOs και πως μπορούν να αποτελέσουν μια λύση αντιμετώπισης της στεγαστικής κρίσης. Στο πεδίο της κλιματικής κρίσης και του ρόλου σε αυτήν της ακίνητης περιουσίας θα επιχειρηθεί να απαντηθεί με ποιον τρόπο μπορεί μέσω του ESG να θωρακιστεί ο κτιριακός τοµέας στη χώρα µας έναντι της κλιματικής αλλαγής και ποιές λύσεις υπάρχουν για ένα περισσότερα πράσινο κτιριακό απόθεμα.

Related posts

Scope: Αμετάβλητη η αξιολόγηση της Ελλάδας στο BBB-, με σταθερό το outlook – Βλέπει ανάπτυξη 2,2% το 2024 και 2,3% το 2025

timesadmin

Εκδήλωση ΣΕΒ για τις Ευρωεκλογές 2024: “Ο κόσμος αλλάζει. Η Ευρώπη μπορεί;”

wp-needuser

Το σχέδιο για υψηλότερο σκαλοπάτι μέσα στην επενδυτική βαθμίδα

protothema.gr

ΣΕΦ: Τι επιτάσσει η Κοινοτική και εθνική νομοθεσία για την αυτοκατανάλωση ενέργειας

timesadmin

Προκαταβολή 25,3 εκατ. ευρώ από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Αλληλεγγύης για τις ζημιές του “Daniel”

timesadmin

ΥΠΕΝ: Στην τελική ευθεία η εκκίνηση ερευνών γεωθερμίας σε 4 περιοχές της Β. Ελλάδας

timesadmin