Έρευνα-για-ψευδείς-βεβαιώσεις-με-στόχο-απαγόρευση-επικοινωνίας-παιδιών-με-πατεράδες-–-Στο-επίκεντρο-ψυχολόγος-της-ΕΛΑΣ
ΕΛΛΑΔΑ

Έρευνα για ψευδείς βεβαιώσεις με στόχο απαγόρευση επικοινωνίας παιδιών με πατεράδες – Στο επίκεντρο ψυχολόγος της ΕΛΑΣ

Μια σημαντική και πολυεπίπεδη ποινική έρευνα με αντικείμενο την εξέταση καταγγελιών για ψευδείς βεβαιώσεις με στόχο την απαγόρευση επικοινωνίας παιδιών με τους πατεράδες τους ή ακόμη και την αφαίρεση επιμέλειας, βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη την εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας. Μάλιστα, όπως πληροφορείται το thetimes|-.gr το επόμενο διάστημα αναμένονται εξελίξεις σχετικά με το αποτέλεσμα της έρευνας, η οποία διενεργείται σε πολλά επίπεδα και τώρα φαίνεται να βαίνει προς ολοκλήρωση.

Συγκεκριμένα, στο επίκεντρο της έρευνας βρίσκεται, σύμφωνα με πληροφορίες, ψυχολόγος της ΕΛ.ΑΣ. η οποία ελέγχεται για το αδίκημα της ψευδούς βεβαίωσης. Η συγκεκριμένη ψυχολόγος φέρεται να είχε χορηγήσει ψευδείς βεβαιώσεις σε μητέρες, στις οποίες ανέφερε οι πατέρες κακοποιούσαν τα παιδιά τους. Οι βεβαιώσεις αυτές χρησιμοποιούνταν στη συνέχεια σε ποινικά και αστικά δικαστήρια σε υποθέσεις άσκησης γονικής μέριμνας ανηλίκου με στόχο η «ζυγαριά» της Δικαιοσύνης να γείρει υπέρ των μητέρων των παιδιών και να «κοπεί» κάθε επικοινωνία του πατέρα με το παιδί. Μάλιστα, εκτός από την ψυχολόγο, η οποία πλέον έχει τεθεί σε διαθεσιμότητα, ελέγχονται και μητέρες οι οποίες την είχαν προσεγγίσει στο πλαίσιο αντιδικίας που είχαν με πρώην συζύγους τους ώστε να εξασφαλίσουν μια γνωμάτευση που θα ανέφερε πως ο πατέρας των παιδιών τους τα κακοποιούσαν!

Οι επίμαχες βεβαιώσεις δίνονταν, κατά τις πληροφορίες, ιδιωτικά από την ψυχολόγο, η οποία τώρα ελέγχεται και σε πειθαρχικό επίπεδο, καθώς φέρει την ιδιότητα της αξιωματικού της ΕΛ.ΑΣ.

Πρόκειται για μια μεγάλη δικογραφία που περιλαμβάνει αρκετές καταγγελίες πατεράδων, οι οποίο κατά βάση αναφέρονται σε «φάμπρικα» αντίστοιχων ψευδών γνωματεύσεων από διάφορους «ειδικούς» στο πλαίσιο αντιδικίας που είχαν με τις πρώην συζύγους τους με σκοπό οι ίδιοι να αποκοπούν από τα παιδιά τους. Σε κάποιες, δε, από τις καταγγελίες αυτές γίνεται αναφορά σε συγκεκριμένους δικηγόρους αλλά και δικαστικούς λειτουργούς, οι οποίοι σύμφωνα με τους καταγγέλλοντες, έχουν διαδραματίσει έκνομο ρόλο στην όλη υπόθεση.

Σε ό,τι αφορά στις αναφορές σε ονόματα δικαστών και εισαγγελέων, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ήδη έχει ξεκινήσει σε πειθαρχικό επίπεδο έρευνα για λειτουργό της Δικαιοσύνης, που αναφέρεται σε έγγραφα της δικογραφίας.

Πάντως, όλες αυτές οι καταγγελίες βρίσκονται ακόμη υπό έρευνα, η οποία διεξάγεται από την εισαγγελία με τις πληροφορίες μάλιστα να αναφέρουν πως για κάποια σκέλη της δικογραφίας έχουν ήδη ασκηθεί «βαριές» κακουργηματικές ποινικές διώξεις με ανακριτή διαφθοράς να αναλαμβάνει τη περαιτέρω διερεύνηση τους, καλώντας τους εμπλεκόμενους σε απολογίες.

Συνομιλίες

Λόγω της φύσης της η συγκεκριμένη δικογραφία αξιολογείται από τις αρχές ως ιδιαιτέρως σοβαρή και χρήζει εις βάθος έρευνας δεδομένου ότι οι συγκεκριμένες γνωματεύσεις δεν δεσμεύουν τα δικαστήρια στην έκδοση της ετυμηγορίας τους, συνεκτιμώνται όμως συνδυαστικά με τα άλλα της δικογραφίας και της ακροαματικής διαδικασίας στη διαδικασία έκδοσης απόφασης σε περιπτώσεις αντιδικιών θέματα επιμέλειας ανηλίκων τέκνων.

Ελέγχεται δηλαδή, εξονυχιστικά ποιες από αυτές τις βεβαιώσεις μπορεί να είναι πράγματι ψευδείς και ποιες μπορεί να έχουν επιστημονική βάση.

Μάλιστα, από τις καταγγελίες που διερευνούν οι αρχές δεν λείπουν και οι αναφορές σε περιπτώσεις πατεράδων, οι οποίοι οδηγήθηκαν σε δίκη για κακοποίηση των παιδιών τους με βάση -τις διερευνώμενες ως προς την αξιοπιστία τους γνωματεύσεις της ψυχολόγου – με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τους ίδιους και κυρίως τη σχέση τους και την επικοινωνία τους με τα παιδιά τους.

Στη δικογραφία που έχουν σχηματίσει οι αρχές για τη συγκεκριμένη υπόθεση περιλαμβάνεται μάλιστα και πλήθος απομαγνητοφωνημένων συνομιλιών μεταξύ των εμπλεκομένων προσώπων, οι οποίες ερευνώνται εξονυχιστικά προκειμένου να εξακριβωθεί η διάπραξη τυχόν αξιόποινων πράξεων.

Οι συνομιλίες αυτές κατεγράφησαν έπειτα από άρση τηλεφωνικού απορρήτου που διατάχθηκε στο πλαίσιο έρευνας που διενήργησε για την συγκεκριμένη υπόθεση το Τμήμα Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ. Το σχετικό πόρισμα που συντάχθηκε από την συγκεκριμένη υπηρεσία βρίσκεται στα χέρια των εισαγγελικών αρχών και σύμφωνα με πληροφορίες είναι ιδιαίτερα επιβαρυντικό για την ελεγχόμενη σε ποινική και πειθαρχικό επίπεδο ψυχολόγο της ΕΛ.ΑΣ.

Το αποκαλυπτικό δημοσίευμα του «Θέματος»

Αξίζει να σημειωθεί τέλος, πως από το καλοκαίρι του 2022 το Πρώτο ΘΕΜΑ είχε αποκαλύψει υπόμνημα που είχαν καταθέσει στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου εννέα πατεράδες καταγγέλλοντας βιομηχανία ψευδών γνωματεύσεων για δήθεν ασέλγειες στα ανήλικα παιδιά.

Στο υπόμνημα, αναφέρονταν τότε τα στοιχεία παιδοψυχολόγου που φέρεται να εφοδίαζε χωρισμένες γυναίκες με γνωματεύσεις κατά των πρώην συζύγων τους για δήθεν κακοποιητικές συμπεριφορές στα παιδιά τους. Όπως είχε αναφέρει τότε γονέας στο ΠΡΩΤΟ Θέμα ο οποίος είχε χωρίσει με τη σύζυγο του σε δικαστήριο που είχε μαζί της το 2020 η πλευρά της μητέρας εμφάνισε ξαφνικά γνωμάτευση συγκεκριμένης παιδοψυχολόγου, η οποία ανέφερε ότι δήθεν εκείνος ασελγούσε στο παιδί του!

Η ομαδική αυτή καταγγελία των πατεράδων είχε φτάσει στον Άρειο Πάγο όταν ένας πατέρας κατάφερε μέσα από τα social media να εντοπίσει άτομα που αντιμετώπιζαν το ίδιο πρόβλημα με εκείνον και είχαν κατηγορηθεί άδικα χάνοντας τα ασφαλιστικά μέτρα για την επικοινωνία με τα παιδιά τους. Και αυτή ήταν ίσως από τις πρώτες αναφορές τέτοιου είδους που τέθηκε υπόψη των δικαστικών αρχών. Ακολούθησαν από τότε, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες πολλές ακόμη με αποτέλεσμα το σχηματισμό μιας ογκώδους δικογραφίας που διερευνάται πλέον εξονυχιστικά από τη Δικαιοσύνη.

Ειδήσεις σήμερα:

Αυτοί είναι οι 21 Έλληνες που εκλέγονται ευρωβουλευτές – Δείτε τους σταυρούς που πήραν

Εκτός όλων των στόχων ο Κασσελάκης: Βαρύ το κλίμα στον ΣΥΡΙΖΑ μετά τις ευρωεκλογές

Δυσαρέσκεια Τεντόγλου κατά της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας στην απονομή του χρυσού – Δεν θέλω να είμαι πειραματόζωο

Related posts

Καιρός: Σκόνη και 30άρια μέχρι και το τέλος της εβδομάδας – Πού θα βρέχει σήμερα

timesadmin

Καιρός: Οι χάρτες του meteo για την επέλαση του χιονιά – Στα λευκά και περιοχές σε χαμηλά υψόμετρα

timesadmin

Φωτιές: Ολοκληρώθηκε η βασική φάση καταγραφής ζημιών σε Αττική, Κορινθία – 112 κτήρια επικίνδυνα για χρήση

timesadmin

Ρόδος: Σε αργία ο 49χρονος ιερέας μετά τη δικογραφία γιατί άλειψε με λάδι γυμνό 30χρονο τουρίστα

timesadmin

Χιλιάδες ζευγάρια σε λίστες αναμονής: Επτά χρόνια «Οδύσσεια» για την υιοθεσία ενός παιδιού

timesadmin

Δολοφονία στους Αγίους Αναργύρους: Πού μετακινήθηκαν οι εμπλεκόμενοι αστυνομικοί

timesadmin