Έντονη-ανησυχία-Γερμανίας-για-τις-εξελίξεις-στην-twiiter-–-Εξετάζεται-διαγραφή-του-επίσημου-λογαριασμού-του-καγκελαρίου-Σολτς
ΚΟΣΜΟΣ

Έντονη ανησυχία Γερμανίας για τις εξελίξεις στην Twiiter – Εξετάζεται διαγραφή του επίσημου λογαριασμού του καγκελαρίου Σολτς

Με έντονη ανησυχία παρακολουθεί η κυβέρνηση της Γερμανίας της εξελίξεις στην Twitter, μετά την ανάληψη του ελέγχου της από τον δισεκατομμυριούχο Elon Musk, εξετάζοντας ακόμη και την αναστολή της παρουσίας της στην πλατφόρμα, καθώς και το κλείσιμο του επίσημου λογαριασμού του καγκελαρίου Όλαφ Σολτς.

Ο επικεφαλής εκπρόσωπος του καγκελαρίου, Στέφεν Χέμπεστραϊτ, ερωτήθηκε κατά την ενημέρωση των εκπροσώπων του Τύπου για την κυβερνητική πολιτική έναντι της Twitter και ανέφερε ότι το κλείσιμο του επίσημου κρατικού λογαριασμού του καγκελαρίου Σολτς @Bundeskanzler “θα μπορούσε να είναι ένα βήμα, δεν αποτελεί όμως ακόμη επίσημη απόφαση”.

“Πρέπει να συνεχίσουμε να παρατηρούμε τη δυναμική των ταχύτατων εξελίξεων στην συγκεκριμένη πλατφόρμα και να βγάλουμε στο τέλος τα συμπεράσματά μας”, δήλωσε ο Χέμπστραϊτ, ο οποίος διατηρεί επίσης επίσημο λογαριασμό (@RegSprecher) στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης.

Η Twitter ανέφερε την Πέμπτη ότι κλέίνει προσωρινά τα γραφεία της, μετά το τελεσίγραφο του Elon Musk προς τους υπαλλήλους της εταιρείας, είτε να παραμείνουν στην εταιρεία “δουλεύοντας επί πολλές ώρες και σε εντατική βάση” είτε να παραιτηθούν λαμβάνοντας ως αντάλλαγμα τρεις μισθούς.

Ο Musk έχει απολύσει από τότε που ανέλαβε την εταιρεία το μισό της εργατικό δυναμικό, έχοντας καλέσει ορισμένους εκ των απολυθέντων να επιστρέψουν μέσα σε λίγες ημέρες, εντείνοντας τους φόβους για τη βιωσιμότητα της εταιρείας.

Ο Γερμανός ομοσπονδιακός επίτροπος για την Προστασία των Δεδομένων και την Ελευθερία της Πληροφορίας έχει ήδη διαγράψει τον επίσημο λογαριασμό του στο Twitter (@BfDI_info) νωρίτερα μέσα στον Νοέμβριο, καθώς δεν είχε κατορθώσει να ολοκληρώσει με επιτυχία έναν έλεγχο νομικής συμβατότητας.

Η υπηρεσία ανέφερε ότι θα εστιάσει τη δραστηριότητά της στην υπηρεσία micro-blogging Mastodon, η οποία θεωρείται εναλλακτική προς το Twitter.

Related posts

Κίνα: Διαδήλωση κατά των υγειονομικών μέτρων και στην πόλη Ουχάν

timesadmin

Humana Inc: Αναβάθμισε τις εκτιμήσεις για τα κέρδη της χρήσης

timesadmin

Ιράκ: Δυνατή μία συμφωνία για το φυσικό αέριο της Halliburton τον Μάιο

timesadmin

Αισιοδοξία στη ναυλαγορά των δεξαμενόπλοιων και το 2023

timesadmin

Deutsche Bank: Σε ύφεση το 2023 οι ΗΠΑ

timesadmin

Μακρόν: “Έτοιμοι για νέες κυρώσεις σε βάρος της Μόσχας εάν κριθεί αναγκαίο”

timesadmin