Ένταξη-700-γιατρών-στο-Μητρώο-του-Ειδικού-Σώματος-Ιατρών-του-ΚΕΠ.Α
ΕΛΛΑΔΑ

Ένταξη 700 γιατρών στο Μητρώο του Ειδικού Σώματος Ιατρών του ΚΕ.Π.Α

Την Κυριακή 26 Μαΐου 2024 λήγει η πρόσκληση για την ένταξη επτακοσίων (700) ιατρών στο Μητρώο του Ειδικού Σώματος Ιατρών (Ε.Σ.Ι.) του ΚΕ.Π.Α., με την οποία γίνεται πράξη η ενίσχυση των Κέντρων Πιστοποίησης Αναπηρίας, στο πλαίσιο ενός συγκροτημένου και ολιστικού σχεδίου αντιμετώπισης πολλών χρόνιων προβλημάτων των ατόμων με αναπηρία.

Στο Ε.Σ.Ι. μπορεί να ενταχθεί οποιοσδήποτε ιατρός, ανεξάρτητα από το καθεστώς απασχόλησής του. Έτσι, γίνονται δεκτοί τόσο δημόσιοι υπάλληλοι, όσο και ελεύθεροι επαγγελματίες. Η απασχόληση στο ΚΕ.Π.Α. είναι παράλληλη με τις λοιπές δραστηριότητες τους. Ο προγραμματισμός των ραντεβού είναι ευέλικτος και βάσει της διαθεσιμότητας που δηλώνει ο κάθε ιατρός.

Οι επτακόσιοι (700) γιατροί που θα ενταχθούν και θα συμβάλλουν στην επιτάχυνση της διαδικασίας αξιολόγησης της αναπηρίας, θα αμείβονται με τα αυξημένα ποσά (κατά 50%) και έχουν ανά αξιολόγηση ως εξής:

Σημειώνεται ότι στις περιπτώσεις εξέτασης εκτός έδρας, τα ανωτέρω ποσά προσαυξάνονται κατά τρία (3) ευρώ ανά περιστατικό, καθώς και ότι τα έξοδα μετακίνησης και διανυκτέρευσης καλύπτονται.

Παράλληλα, για πρώτη φορά -από τότε που δημιουργήθηκαν τα ΚΕ.ΠΑ. το 2011- αυξάνεται και ο αριθμός των ειδικοτήτων, καθώς στις Επιτροπές εντάσσονται, παιδίατροι, παιδοψυχίατροι, αναπτυξιολόγοι και γαστρεντερολόγοι.

Υπενθυμίζεται ότι οι ενδιαφερόμενοι ιατροί εισέρχονται με τη χρήση των προσωπικών τους κωδικών TAXISnet στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://www.efka.gov.gr/aitisi-esi και συμπληρώνουν τα πεδία της ηλεκτρονικής αίτησης- δήλωσης, τα οποία περιλαμβάνουν τα βασικά στοιχεία ταυτότητάς τους και επικοινωνίας, καθώς και τα επιπλέον στοιχεία τους, όπως για παράδειγμα, τίτλοι σπουδών, λοιπά απαιτούμενα προσόντα, βαθμολογούμενα κριτήρια κλπ. Αναλυτικές πληροφορίες δίνονται στην πρόσκληση: https://www.efka.gov.gr/el/diagonismoi/prosklese-8.

Στόχος του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης και του e-ΕΦΚΑ είναι η διαδικασία της πιστοποίησης αναπηρίας να μπορεί να επιτελεί το σκοπό της, άμεσα, χωρίς ταλαιπωρία στους πολίτες και, κυρίως, με τον απαιτούμενο σεβασμό. 

Πολλή κίνηση συναντούν επίσης οι οδηγοί στο ρεύμα εξόδου της Αθηνών-Κορίνθου, στο ύψος του Ασπρόπυργου, λόγω έργων.

Ειδήσεις σήμερα:

Τι είπαν Μητσοτάκης και Ερντογάν «πριβέ» στη ροτόντα του Λευκού Παλατιού – Τα επόμενα ραντεβού μετά την Άγκυρα

Eurovision 2024: Γιατί η φετινή διοργάνωση θα μείνει αξέχαστη – Τα τραγούδια, τα παρατράγουδα και ο διχασμός

Οι ΗΠΑ ανακοινώνουν τετραπλασιασμό δασμών για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα από Κίνα και περιμένουν τα αντίποινα

Related posts

Πέντε ακρωτηριασμοί από βεγγαλικά στην Αττική – Άντρας στα Καλύβια έχασε τα δάχτυλά του, έγιναν και συλλήψεις

timesadmin

Θεσσαλονίκη: Καταδικάστηκε Ρομά που αρραβωνιάστηκε την 13χρονη κόρη της συντρόφου του

timesadmin

Θεσσαλονίκη: 15χρονος μπούκαρε με full face μάσκα και μαχαίρι σε ψιλικατζίδικο για να ληστέψει

timesadmin

Καιρός: Θερμή αέρια μάζα από την Αφρική φέρνει ανοιξιάτικο καιρό με 24άρια – Δείτε χάρτες

timesadmin

Θεσσαλία: Δορυφόρος απεικονίζει τις πρωτοφανείς πλημμύρες – Έχουν «πνιγεί» Τρίκαλα και Καρδίτσα

timesadmin

Ελευσίνα: Σύμβολο ιστορικής μνήμης o χώρος ταφής του Μιχάλη Κατσουρή

timesadmin