Ένταξη-του-οδικού-τμήματος-“Μπράλος-–-Άμφισσα”-στο-επιχειρησιακό-πρόγραμμα-“ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ”
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ένταξη του οδικού τμήματος “Μπράλος – Άμφισσα” στο επιχειρησιακό πρόγραμμα “ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ”

Εκδόθηκε από την Ειδική Γραμματεία Διαχείρισης Προγραμμάτων ΕΤΠΑ και ΤΣ, η Ένταξη της Πράξης “Οδικό Τμήμα Μπράλος – Άμφισσα του άξονα Λαμία – Ιτέα – Αντίρριο (Μπράλος – Αρχή Παράκαμψης Γραβιάς και Ι/Κ Μεταλλείων Βωξίτη – Άμφισσα)”, στο επιχειρησιακό πρόγραμμα του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών “ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ” με δικαιούχο το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών.

Το σημαντικό αυτό έργο ύψους συνολικής δημόσιας δαπάνης 262.189.896,00 €, αφορά τη μελέτη και την κατασκευή υποτμημάτων του Οδικού τμήματος “Μπράλος – Άμφισσα” του άξονα “Λαμία – Ιτέα – Αντίρριο”, ο οποίος αποτελεί μέρος του “Αναλυτικού Διευρωπαϊκού Δικτύου Μεταφορών”.

Περιλαμβάνει την μελέτη και κατασκευή οδικών τμημάτων, σηράγγων, γεφυρών, ισόπεδων κόμβων, ανισόπεδων και υπογειων διαβάσεων και ενός δικτύου δευτερευουσών οδών για τη σύνδεση με το λοιπό υφιστάμενο οδικό δίκτυο.

Με την ολοκλήρωση του έργου αποδίδεται στην κυκλοφορία το οδικό τμήμα “Μπράλος – Άμφισσα” του άξονα “Λαμία- Ιτέα – Αντίρριο”, μήκους 24,0 km βελτιώνοντας έτσι την κυκλοφοριακή σύνδεση της Π.Ε. Φθιώτιδας με την Π.Ε. Φωκίδας. Επιπλέον, η αναβαθμισμένη σύνδεση μεταξύ Ανατολικού (ΠΑΘΕ) και Δυτικού (ΙΟΝΙΑ) Άξονα θα επιφέρει σημαντικές αλλαγές στον τρόπο που διεξάγονται οι οδικές μεταφορές, καθότι θα επιτρέψει αφενός την ταχύτερη μετακίνηση από τις Περιφέρειες Στερεάς Ελλάδας και Θεσσαλίας απευθείας προς τη Δυτική Ελλάδα, τη διασύνδεση του λιμανιού της Πάτρας με εκείνο του Βόλου, και αφετέρου την αναβάθμιση της Γέφυρας Ρίου-Αντιρρίου, που θα μπορεί να εξυπηρετεί στο εξής τρεις μείζονες οδικούς άξονες, δημιουργώντας σημαντική οικονομική προοπτική.

Related posts

ΚΕΕΕ: Η δέσμευση του πρωθυπουργού για την επενδυτική βαθμίδα θα αποδεσμεύσει τις κινητήριες δυνάμεις της οικονομίας

timesadmin

Προϋπολογισμός: Πρωτογενές πλεόνασμα 6 δισ. ευρώ το 9μηνο –  Υπέρβαση 3,16 δισ. στα φορολογικά έσοδα

timesadmin

Πώς θα εφαρμοστούν οι κατασχέσεις για τους οφειλέτες των Ταμείων

timesadmin

Υπεγράφη η σύμβαση για τη λειτουργία και συντήρηση του Μετρό Θεσσαλονίκης

timesadmin

Κ. Χατζηδάκης: Ο εξωδικαστικός μηχανισμός απλουστεύεται και βελτιώνεται

timesadmin

Έναρξη καταβολής του Market Pass Αυγούστου – Οκτωβρίου σε 2,61 εκατ. πολίτες

timesadmin