Έναρξη-παραγωγής-για-το-νέο-mazda-cx-50
AYTOKINHTO

Έναρξη παραγωγής για το νέο Mazda CX-50

Η Mazda ξεκίνησε την παραγωγή του ολοκαίνουργιου Mazda CX-50 με στόχο την αγορά της Βόρειας Αμερικής, με μια νέα μονάδα που κατασκευάστηκε από κοινού με την Toyota Motor Corporation στο Χάντσβιλ της Αλαμπάμα. Το CX-50 είναι το πρώτο αυτοκίνητο της Mazda που κατασκευάζεται στο συγκεκριμένο εργοστάσιο.

Το νέο εργοστάσιο ξεκινάει την παραγωγική διαδικασία διαθέτοντας εξοπλισμό με κορυφαία τεχνολογία. Η παραγωγική αυτή μονάδα αναπτύχθηκε μέσω της κοινής γνώσης των δύο εταιριών, με τη Mazda να έχει θέσει σεεφαρμογή ένα σύστημα παραγωγής και προμηθειών, τοοποίο επιτρέπει την έγκαιρη παράδοση προϊόντων υψηλής ποιότητας στους πελάτες της.

Η Mazda Toyota Manufacturing (MTM) είναι μια κοινοπραξία 50:50 μεταξύ των δύο αυτοκινητοβιομηχανιών, με ετήσια δυναμικότητα 300.000 οχημάτων (150.000 η κάθε μία). Η MTM σχεδιάστηκε ως μέρος μιας ευρύτερης συνεργασίας Mazda-Toyota που περιλαμβάνει την κοινή ανάπτυξη της τεχνολογίας για ηλεκτρικά αυτοκίνητα, αυτοκίνητα τα οποία έχουν δυνατότητα σύνδεσης στο διαδίκτυο και διαθέτουν προηγμένα συστήματα ασφαλείας.

Τον περασμένο Νοέμβριο, η Mazda παρουσίασε το Mazda CX-50, το ολοκαίνουργιο SUV που σχεδιάστηκε αποκλειστικά για την αγορά της Βόρειας Αμερικής. Το νέο συμπαγές crossover, που θα ξεκινήσει την εμπορική του πορεία την άνοιξη του τρέχοντος έτους, ανταποκρίνεται στον τρόπο ζωής και τις ανάγκες των πελατών μέσω της σχεδίασής του, η οποία αλληλοεπιδρά με σεβασμό στη φύση, καθώς και του ισχυρού και εξαιρετικά αποδοτικού συστήματος μετάδοσης κίνησης σε συνδυασμό με ένα σύστημα AWD (All Wheel Drive) και την υψηλή ευστάθειά του στην οδήγηση εκτός δρόμου.

Το νέο Mazda CX-50 προηγείται των δύο μεγαλύτερων crossover που θα κυκλοφορήσουν στην Ευρώπη τα επόμενα δύο χρόνια. Το Mazda CX-60 με δύο σειρές καθισμάτων και το Mazda CX-80 με τρεις, θα σηματοδοτήσουν την εισαγωγή βενζινοηλεκτρικών plug-in υβριδικών κινητήρων στην Ευρώπη. Θα υπάρχει επίσης, ένας νέας γενιάς εξακύλινδρος κινητήρας ανάφλεξης με συμπίεση Skyactiv-X και ένας πετρελαιοκινητήρας Skyactiv-D με ήπια υβριδικά συστήματα 48V, οι οποίοι θα συνδυάζουν υψηλή απόδοση και χαμηλές εκπομπές ρύπων.

Related posts

Το νέο Volkswagen T-Roc στην Ελλάδα – Πόσο κοστίζει;

timesadmin

“Βόμβα” από την Stellantis: Φεύγει από την ένωση ACEA

timesadmin

Τι είναι το McMurtry Speirling που έσπασε το ρεκόρ στο Goodwood;

timesadmin

Η νέα Skoda Fabia στο εμπορικό κέντρο Golden Hall

timesadmin

Πρεμιέρα για το νέο Renault Express Van

timesadmin

Χρονιά ρεκόρ για τις Alfa Romeo Giulia και Stelvio στην Ελλάδα

timesadmin