Έμπρακτη-η-στήριξη-για-το-αγροτικό-ρεύμα,-τονίζει-ο-Μάξιμος-Χαρακόπουλος
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Έμπρακτη η στήριξη για το αγροτικό ρεύμα, τονίζει ο Μάξιμος Χαρακόπουλος

«Αναγνωρίζοντας ότι η πρωτογενής παραγωγή αποτελεί ουσιαστική αναπτυξιακή παράμετρο άλλα και κινητήριο δύναμη για την οικονομία στην περιφέρεια, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης προχώρησε στην εξαγγελία νέων μέτρων για να απορροφηθούν ομαλότερα οι κλυδωνισμοί από την αύξηση του ενεργειακού κόστους. Μέσα στον κυκεώνα των γεγονότων που ταλαιπωρούν την οικονομία τα τελευταία χρόνια και δεν επιτρέπουν την απρόσκοπτη ανάπτυξή της, η κυβέρνηση αποδεικνύει ότι διαθέτει την ικανότητα να “ακούει” άλλα και να δρα στοχευμένα και επικουρικά προς όσους πλήττονται. Ειδικά σε ότι αφορά στην αγροτική παραγωγή, το αποδεικνύει με την εξαγγελία του πρωθυπουργού για την κάλυψη από την πολιτεία του μεγαλύτερου μέρους της “ρήτρας αναπροσαρμογής” στα αγροτικά τιμολόγια ενέργειας από τον Αύγουστο μέχρι τον Δεκέμβριο. Το ίδιο έπραξε το προηγούμενο διάστημα με τις αποζημιώσεις για τον “Ιανό” στη Θεσσαλία, την ενίσχυση του ΕΛΓΑ και τις προκαταβολές για να ανταποκριθεί στις μεγάλες ζημιές από τους παγετούς φέτος, τις κορονοενισχύσεις σε επιμέρους κλάδους της πρωτογενούς παραγωγής, αλλά και τις πρόσφατες αποφάσεις για την επαναφορά του “αγροτικού πετρελαίου”, οι δικαιούχοι του οποίου πιστεύω ότι θα πρέπει να διευρυνθούν».  


Τα παραπάνω τόνισε ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος μετά τις ανακοινώσεις του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη σχετικά με τα μέτρα που θα ανακουφίσουν αγρότες και κτηνοτρόφους από το αυξημένο ενεργειακό κόστος, το οποίο προκαλείται από το παγκόσμιο κύμα αυξήσεων στις τιμές της ενέργειας.


Υπενθυμίζεται ότι ο Θεσσαλός πολιτικός επεσήμανε τόσο στους αρμόδιους υπουργούς,  μέσω του κοινοβουλευτικού ελέγχου, όσο και από το βήμα της βουλής, κατά την ομιλία του στη συζήτηση του προϋπολογισμού του 2022, ότι η αύξηση του ενεργειακού κόστους δυσχεραίνει την αγροτική παραγωγή. Στις παρεμβάσεις του σημείωσε ότι οι αυξημένοι λογαριασμοί ρεύματος σε συνδυασμό με την ανοδική πορεία στις τιμές των εφοδίων δημιουργούν επισφάλεια στον αγροτικό κόσμο, καθώς δεν έχουν ακόμα ξεπεραστεί οι απώλειες εισοδήματος από την πανδημία και τα απανωτά χτυπήματα από τα έντονα καιρικά φαινόμενα. 


Ο κυβερνητικός βουλευτής στη δήλωσή του καταλήγει υπογραμμίζοντας ότι «η κυβέρνηση Μητσοτάκη αντιμετωπίζει κατάματα, με θάρρος και σύνεση τα προβλήματα, που ομολογουμένως έρχονται απανωτά τα τελευταία χρόνια. Ο πρωτογενής τομέας μπορεί να αποκτήσει δυναμική και να παίξει σημαντικό ρόλο στην αναπτυξιακή πορεία που χαράσσει η χώρα με την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, η οποία έμπρακτα αποδεικνύει για άλλη μια φορά ότι διαθέτει τα αντανακλαστικά που αξιώνει η κοινωνία». 

Related posts

Κυβερνητικές πηγές για την τριμερή Ελλάδας-Αιγύπτου-Κύπρου: Στρατηγικής σημασίας τα περιφερειακά σχήματα συνεργασίας

timesadmin

Υπουργείο Περιβάλλοντος – Σκρέκας: Κατά 50% μειώθηκαν οι παράνομες χωματερές τα τελευταία τρία χρόνια

timesadmin

ΚΙΝΑΛ: Προς συνεννόηση στην ΚΟ – Τι ρόλο θα έχουν οι Σκανδαλίδης, Κεγκέρογλου, Κατρίνης

timesadmin

Θεοδωρικάκος: Βάρβαρη η συμπεριφορά της Τουρκίας στους 92 μετανάστες – Από τον Έβρο δεν περνάει κανείς

timesadmin

Ανδρουλάκης: Το επιτελικό κράτος του Μητσοτάκη είναι περιτύλιγμα πελατειακής συγκεντρωτικής εξουσίας

timesadmin

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνάντησε τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο

timesadmin