ΚΟΣΜΟΣ

Έλον Μασκ: Ο πρώτος ασθενής της Neuralink μπορεί να ελέγξει ένα ποντίκι υπολογιστή μέσω της σκέψης του

Ένας ασθενής στον οποίο έχει εμφυτευτεί ένα εγκεφαλικό εμφύτευμα της Neuralink μπορεί πλέον να ελέγχει ένα ποντίκι υπολογιστή μόνο με τη σκέψη του, δήλωσε ο ιδρυτής της εταιρείας Έλον Μασκ, σύμφωνα με το CNBC.

″Ο ασθενής φαίνεται να έχει ανακάμψει πλήρως, χωρίς καμία παρενέργεια που να γνωρίζουμε, και είναι σε θέση να ελέγχει το ποντίκι, να μετακινεί το ποντίκι στην οθόνη μόνο με τη σκέψη”, δήλωσε ο Μασκ.

Η Neuralink είναι η startup του δισεκατομμυριούχου, η οποία υποστηρίζει ότι έχει αναπτύξει ένα εγκεφαλικό εμφύτευμα σχεδιασμένο να βοηθά τους ανθρώπους να χρησιμοποιούν τα νευρικά τους σήματα για να ελέγχουν εξωτερικές τεχνολογίες. Στόχος της εταιρείας είναι να αποκαταστήσει χαμένες ικανότητες όπως η όραση, η κινητική λειτουργία και η ομιλία.

Η Neuralink εμφύτευσε το τσιπ της σε άνθρωπο για πρώτη φορά τον Ιανουάριο. Σημειώνεται ότι η εταιρεία χρησιμοποιεί ένα ρομπότ για την ακριβή εμφύτευση του τσιοπ στον εγκέφαλο.

Ο Μασκ, ο οποίος είναι επίσης ο διευθύνων σύμβουλος της Tesla, δήλωσε ότι η Neuralink προσπαθεί να πάρει “όσο το δυνατόν περισσότερα πατήματα κουμπιών μέσω σκέψης” από τον ασθενή. Ο ίδιος είπε ότι αυτό θα μπορούσε να περιλαμβάνει την κίνηση του ποντικιού του υπολογιστή πάνω και κάτω για να σύρει κουτιά σε μια οθόνη.

Η Neuralink ξεκίνησε την αναζήτηση ασθενών για την πρώτη κλινική δοκιμή της σε ανθρώπους το φθινόπωρο, αφού έλαβε έγκριση από την Αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) για τη διεξαγωγή της μελέτης τον Μάιο πέρυσι.

Η κλινική δοκιμή στον άνθρωπο είναι μόνο ένα αρχικό βήμα στην πορεία της Neuralink προς την εμπορική αξιοποίηση του τσιπ. Οι εταιρείες ιατρικών συσκευών πρέπει να περάσουν από αρκετούς γύρους εντατικής συλλογής δεδομένων ασφαλείας και δοκιμών προτού εξασφαλίσουν την τελική έγκριση από την FDA.

Related posts

ΗΠΑ: Απέτρεψε κυβερνοεπίθεση από δίκτυο που συνδέεται με τις ρωσικές μυστικές υπηρεσίες

timesadmin

Η Βόρεια Κορέα έχει στείλει 6.700 κιβώτια με πυρομαχικά στη Ρωσία

timesadmin

EE: Συνάντηση Μ. Σχοινά με τον Πάπα Φραγκίσκο στις Βρυξέλλες

James Rollner

Λίβανος: Τουλάχιστον επτά νεκροί από ισραηλινά πλήγματα

wp-needuser

Πρώτος βομβαρδισμός του Ισραήλ στην καρδιά της πρωτεύουσας του Λιβάνου από την 8η Οκτωβρίου

wp-needuser

Ιταλικό πολεμικό πλοίο κατέρριψε δύο μη επανδρωμένα αεροσκάφη στην Ερυθρά Θάλασσα

timesadmin