Έκκληση-Μπλίνκεν-για-πίεση-προς-τη-Χαμάς-να-δεχθεί-την-κατάπαυση-του-πυρός
ΚΟΣΜΟΣ

Έκκληση Μπλίνκεν για πίεση προς τη Χαμάς να δεχθεί την κατάπαυση του πυρός

Τελευταία ενημέρωση – 17:10

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν προέτρεψε σήμερα από το Κάιρο, πρώτο σταθμό μιας νέας περιοδείας του στη Μέση Ανατολή, τους ηγέτες των χωρών της περιοχής να ασκήσουν πίεση στη Χαμάς να αποδεχθεί μια πρόταση κατάπαυσης του πυρός για να σταματήσει ο πόλεμος στη Λωρίδα της Γάζας.

“Πιστεύω ακράδαντα ότι η συντριπτική πλειοψηφία” των Ισραηλινών και των Παλαιστινίων “θέλει να πιστέψει σε ένα μέλλον” στο οποίο οι δύο λαοί “ζουν με ειρήνη και ασφάλεια”, πρόσθεσε ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας, λίγο παραπάνω από οκτώ μήνες πολέμου μεταξύ του παλαιστινιακού ισλαμιστικού κινήματος Χαμάς και του Ισραήλ.

Ο Μπλίνκεν τόνισε ότι το παλαιστινιακό ισλαμιστικό κίνημα είναι το μόνο που δεν αποδέχεται την πρόταση για μια συμφωνία τριών φάσεων που περιλαμβάνει την απελευθέρωση ομήρων και συνομιλίες για τον τερματισμό των μαχών, στις οποίες ο Αμερικανός ΥΠΕΞ τόνισε ότι το Ισραήλ έχει συμφωνήσει.

Χαμάς: Μεροληπτικές οι δηλώσεις Μπλίνκεν

Ο ανώτερος αξιωματούχος της Χαμάς, Σάμι Αμπού Ζούχρι, δήλωσε στο Reuters ότι τα σχόλια του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ για την κατάπαυση του πυρός στη Γάζα ήταν “μεροληπτικά υπέρ του Ισραήλ” και ότι η στάση του αποτελεί εμπόδιο για την επίτευξη συμφωνίας.

“Η ομιλία του Μπλίνκεν κατά την επίσκεψή του στην Αίγυπτο είναι ένα παράδειγμα μεροληψίας υπέρ του Ισραήλ και προσφέρει μια αμερικανική συγκάλυψη στο ολοκαύτωμα που διεξάγεται από την κατοχή στη Γάζα”, είπε.

- ---

Related posts

Netflix: Καλύτερα των προσδοκιών τα κέρδη γ’ τριμήνου

timesadmin

Η Ουκρανία λέει ότι συνέλαβε Ρώσους πράκτορες που σχεδίαζαν τη δολοφονία του Ζελένσκι

James Rollner

Το Ιράκ θέλει να διώξει “ομαλά και μέσω διαπραγματεύσεων” από το έδαφός του τις αμερικανικές στρατιωτικές δυνάμεις

timesadmin

Ισραήλ: Το κοινοβούλιο ενέκρινε νόμο που επιτρέπει την απαγόρευση της προβολής του Al Jazeera

James Rollner

Η Αίγυπτος ενδιαφέρεται για πυρομαχικά και η Τουρκία σπεύδει να επωφεληθεί

timesadmin

“Νομίζω ότι ο πόλεμος μπορεί να αποφευχθεί, ότι πρέπει να αποφευχθεί και ότι η διπλωματία μπορεί να επικρατήσει”, είπε ο Μπορέλ από τον Λίβανο

timesadmin