Έκθεση-ΟΙΚΟΔΟΜΗ 2022:-Η-εξοικονόμηση-ενέργειας-βασικό-ζητούμενο-στις-κατασκευές
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Έκθεση ΟΙΚΟΔΟΜΗ 2022: Η εξοικονόμηση ενέργειας βασικό ζητούμενο στις κατασκευές

Η ρευστότητα της γεωπολιτικής κατάστασης οδηγεί σε άνοδο των τιμών στα ορυκτά καύσιμα, ενώ και η πολιτική σταδιακής απολιγνιτοποίησης, που επιχειρείται πανευρωπαϊκά, θέτει νέα δεδομένα και standards στον κατασκευαστικό κλάδο. 

Στην Ελλάδα αυτή τη στιγμή δύο είναι οι βασικοί μοχλοί πίεσης για την “πράσινη” οικοδομή: ο “Κλιματικός Νόμος”, που θέτει νέες προδιαγραφές ως προς τη θέρμανση, και η συνέχιση του προγράμματος “Εξοικονομώ 2021”, το οποίο προσφέρει κίνητρα μέσω κρατικών επιδοτήσεων και ήδη κινεί πολύ δυναμικά τον κλάδο των δομικών υλικών. 

Αρχιτέκτονες, πολιτικοί μηχανικοί, αλλά και τεχνίτες αναζητούν νέες τεχνικές, συστήματα και υλικά τα οποία προσφέρουν εξοικονόμηση ενέργειας σε ένα κτήριο. Η επερχόμενη έκθεση “ΟΙΚΟΔΟΜΗ 2022”, που θα πραγματοποιηθεί στις 14-16 Οκτωβρίου, στο Metropolitan Expo, στο Αεροδρόμιο “Ελευθέριος Βενιζέλος”, έρχεται πάνω στην κατάλληλη στιγμή. Ήδη πολλοί εκθέτες έχουν προετοιμάσει, πέραν των συμβατικών λύσεων, νέα προϊόντα και υπηρεσίες που αφορούν αποκλειστικά την εξοικονόμηση ενέργειας, τη βιώσιμη κατοικία, αλλά και την τάση για τα “έξυπνα σπίτια”. 

Ταυτόχρονα μαζί με την έκθεση “ΟΙΚΟΔΟΜΗ 2022” η εταιρεία ROTA, το ίδιο διάστημα, θα διοργανώσει και την έκθεση “Ελληνικό Αλουμίνιο”, επιτυγχάνοντας έτσι μία ολοκληρωμένη παρουσίαση γύρω από την ενεργειακή αναβάθμιση των κτηρίων. 

 

Related posts

Γ. Στάσσης: Η μακροπρόθεσμη στρατηγική της απολιγνιτοποίησης δεν αλλάζει

timesadmin

Άδ. Γεωργιάδης: Εντός της εβδομάδας θα κατατεθεί στη Βουλή το νομοσχέδιο για τα επιχειρηματικά πάρκα

timesadmin

Η Κομισιόν έδωσε “πράσινο φως” για να συνεχιστούν οι αγορές φυσικού αερίου

timesadmin

ΕΞΑΑΑ: Στο -14% η μέση πληρότητα από την αρχή του έτους

timesadmin

Μικρή αποκλιμάκωση στις αποδόσεις των ομολόγων

timesadmin

Δημοσιεύθηκε η ΚΥΑ για τον υπολογισμό των συντάξεων των ομογενών από Αλβανία και τέως Σοβιετική Ένωση

timesadmin