Άννα-–-Μισέλ-Ασημακοπούλου(ΝΔ):-Δικαίωμα-των-Ευρωπαίων-να-λέμε-«καλά-Χριστούγεννα»
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Άννα – Μισέλ Ασημακοπούλου(ΝΔ): Δικαίωμα των Ευρωπαίων να λέμε «καλά Χριστούγεννα»

Το δικαίωμα των Ευρωπαίων πολιτών να λένε «Καλά Χριστούγεννα» υπερασπίστηκε στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου η ευρωβουλευτής της ΝΔ και αντιπρόεδρος της Επιτροπής Εμπορίου Αννα-Μισέλ Ασημακοπούλου με παρέμβασή της κατά την συζήτηση για την «συμπεριληπτική γλώσσα στα επίσημα έγγραφα της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Υπενθυμίζεται ότι το προτεινόμενο από τις υπηρεσίες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κείμενο, με τις κατευθυντήριες γραμμές για τη χρήση μιας ουδέτερης, ως προς το φύλο, την καταγωγή και το θρήσκευμα, γλώσσας, προκάλεσε σφοδρές αντιδράσεις οδηγώντας τελικά στην απόσυρσή του.

Η κυρία Ασημακοπούλου χαρακτήρισε «πολιτικό και θεσμικό ατόπημα» της αρμόδιας Επιτρόπου, την παρότρυνση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, να αποφεύγεται η χρήση της λέξης «Χριστούγεννα» ή τυπικών ονομάτων της χριστιανικής παράδοσης, στα επίσημα έγγραφα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η Ευρωβουλευτής επισήμανε, επίσης, ότι «δεν χρειάζεται η Ευρωπαϊκή Ένωση να αρνηθεί την ιστορία, τις παραδόσεις και τη χριστιανική κληρονομιά της Ευρώπης, για να καταπολεμήσει τις διακρίσεις», τονίζοντας, παράλληλα, ότι «τέτοια ατοπήματα αποδυναμώνουν τον κοινό αγώνα των κρατών-μελών, για προοδευτική αντιμετώπιση της ισότητας και της διαφορετικότητας, οδηγούν σε πόλωση και εν τέλει σε οπισθοδρόμηση στην πορεία προς την Ευρωπαϊκή «Ένωση Ισότητας».

Ειδήσεις σήμερα:Στην Αθήνα νοσηλεύεται ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος μετά από ισχαιμικό επεισόδιο



Viral ο φανταστικός διάλογος της πρώην πορνοστάρ Μία Καλίφα με τη «μελλοντική» κόρη της για θέματα… στήθουςΤραγωδία στην Αυστραλία: Δύο παιδιά νεκρά, πολλά σοβαρά τραυματισμένα σε δυστύχημα σε σχολική γιορτή

Related posts

Πλεύρης: «Θα λογοδοτήσουν όσοι διακινούν ελεεινά ψεύδη για επιλογή ασθενών στις ΜΕΘ»

timesadmin

ΝΔ για «Συναυλία Ειρήνης»: Μπορεί να μας πει ο ΣΥΡΙΖΑ πόσο κοστίζει και ποιος πληρώνει

timesadmin

Στην… «γιάφκα» της Μαντζάρου γιόρτασε τη νίκη ο Νίκος Ανδρουλάκης – Δείτε βίντεο

timesadmin

Μητσοτάκης για Μπουρλά: Ο Άλμπερτ δεν ξεχνά τις ρίζες του, είναι Ελληνάρας με όλη την έννοια της λέξης

timesadmin

ΚΙΝΑΛ: «Να μπει τέλος στις ουρές και την ταλαιπωρία – Ανώτατη τιμή στα τεστ»

timesadmin

O Πλεύρης απαντά στον Πολάκη: Αν θέλει να αντιπαρατεθεί με μένα και να αφήσει απ’ έξω τη μητέρα του

timesadmin