Άμεσα-η-λύση-του-προβλήματος-με-τις-άδειες-και-τα-rapid-σε-ΕΦΚΑ-–-ΕΡΓΑΝΗ,-διεμήνυσε-ο-Στέλιος-Πέτσας
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Άμεσα η λύση του προβλήματος με τις άδειες και τα rapid σε ΕΦΚΑ – ΕΡΓΑΝΗ, διεμήνυσε ο Στέλιος Πέτσας

Μέσα στις επόμενες ημέρες, ίσως και εντός των επόμενων ωρών  θα ξεκαθαριστεί  το πρόβλημα που έχει προκύψει με την αποδοχή των τεστ κορωνοϊού από τα συστήματα του ΕΦΚΑ και της ΕΡΓΑΝΗ, διεμήνυσε σήμερα το πρωί ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας.

Μιλώντας σήμερα και στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του ΑΝΤ1,  υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, ότι το «αληθινό πρόβλημα που χρήζει αντιμετώπισης είναι αυτό της μεγάλης έλλειψης προσωπικού, λόγω νόσησης» και δήλωσε, επίσης,   πως θα δοθούν απαντήσεις για τις άδειες ειδικού σκοπού.

Ο σχολιασμός του για το άνοιγμα των σχολείων

Τα σχολεία θα ανοίξουν κανονικά μετά τις διακοπές των εορτών, τη Δευτέρα 10 Ιανουαρίου, αλλά με τρία τεστ την εβδομάδα και νέα πιο αυστηρά πρωτόκολλα με έλεγχο στους μαθητές ολόκληρου του τμήματος εφόσον εμφανιστεί κρούσμα.

Ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, δήλωσε σχετικά και όσον αφορά στις αποφάσεις της Επιτροπής ότι «θεώρησαν ότι έχουν το πλαίσιο ώστε να ανοίξουν τα σχολεία»,  εξηγώντας πως έχουμε να κάνουμε με μια μετάλλαξη με ήπια συμπτώματα, μικρό χρόνο επώασης και αρκετά τεστ.

«Ας δούμε πώς θα εξελιχθεί το μέτρο», είπε εξηγώντας πως «το θέμα δεν είναι τα κρούσματα, αλλά η πίεση στο σύστημα υγείας».

«Το άνοιγμα των σχολείων δεν προσφέρεται για μικροπολιτική», τόνισε εν συνεχεία ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας, μιλώντας στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του ΑΝΤ1.

Όπως σημείωσε, «δεν είναι δυνατόν να ακούγονται απόψεις ότι δήθεν στέλνουμε επίτηδες τα παιδιά στο σχολείο για να νοσήσουν», ενώ πρόσθεσε ότι η κατάσταση στα σχολεία θα επανεκτιμηθεί τις επόμενες επτά με δέκα ημέρες από την ημέρα που θα ανοίξουν.

Αναφερόμενος στη χθεσινή εισήγηση της επιτροπής, είπε ότι αυτό που προκύπτει είναι το γεγονός ότι «οι ειδικοί θεώρησαν ότι έχουν επαρκή στοιχεία, προκειμένου να πουν ότι “έχουμε τις απαντήσεις στα ερωτήματά σας, για να κάνουμε τις εισηγήσεις μας”. Ότι ο κύκλος ζωής αυτής της μετάλλαξης φαίνεται ότι είναι σχετικά μικρός. Ότι η νόσηση που προκαλεί φαίνεται ότι είναι σχετικά ήπια. Και, επομένως, ένας ικανός αριθμός τεστ φαίνεται ότι είναι επαρκής, έτσι ώστε να μπορούμε να απομονώσουμε τα κρούσματα, μαζί με την πενθήμερη καραντίνα όταν κάποιος είναι θετικός στον ιό. Όταν, λοιπόν, η Κυβέρνηση έχει αυτό το πλαίσιο των απαντήσεων, λαμβάνει υπόψη τους τρεις αυτούς παράγοντες που ανακοινώθηκαν και χθες, προκειμένου να προχωρήσει σε αυτό το βήμα, γιατί τα σχολεία πρέπει να είναι ανοικτά για πάρα πολλούς λόγους, όχι μόνο εκπαιδευτικούς, αλλά και ψυχοκοινωνικούς».

Ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών ανέφερε, επίσης, ότι -στα επόμενα εικοσιτετράωρα- θα έχει ξεκαθαρίσει πού θα κάνουν τα τεστ οι μαθητές, όταν εμφανίζεται κρούσμα σε μία σχολική αίθουσα.

«Δεν υπάρχει εύκολη απάντηση», είπε για τα σημεία εξέτασης για κορωνοϊό, σημειώνοντας πως «προσπαθούμε να αυξήσουμε τα σημεία εξέτασης» και εξέφρασε τη βεβαιότητα πως, «μέσα στις επόμενες ημέρες θα είναι ξεκάθαρο».

Ερωτηθείς σχετικά με την τιμή των PCR tests, είπε πως «όταν έχεις τόσο μεγάλη ζήτηση είναι αναγκαστικό να έχεις διατίμηση».

Ο αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών στο «Καλημέρα Ελλάδα» του ΑΝΤ1 για το άνοιγμα των σχολείων, τα τεστ, τα προβλήματα αποδοχής τους και τις άδειες ειδικού σκοπού

Ειδήσεις σήμερα:

Ανοίγουν τα σχολεία τη Δευτέρα με νέα μέτρα, τι ισχύει για μαθητές και εκπαιδευτικούς

Η Παπαδημούπολη σε νέες περιπέτειες: Τι συνέβη με την ενοικιάστρια που «έφυγε οικειοθελώς»

Διπλή τραγωδία στην Καρδίτσα με δύο αιφνίδιους θανάτους ενός 18χρονου και μιας 33χρονης

Related posts

Πέθανε ο πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Γεωργόπουλος

timesadmin

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέπτεται αύριο την Κατερίνα Σακελλαροπούλου

timesadmin

Κώστας Καραμανλής: Τίποτα δεν έχει σημασία μπροστά στις ζωές που χάθηκαν, όλα θα ερευνηθούν

timesadmin

Τσίπρας στο συνέδριο του ygeiamou: Θα προσλάβουμε 5.000 γιατρούς, με πρώτο μισθό €2.000

timesadmin

Οικονόμου: Επεξεργαζόμαστε σχέδιο διευκολύνσεων για τη θέρμανση

timesadmin

Δένδιας για Τουρκία: Ο αναθεωρητισμός δεν μπορεί να γίνει ανεκτός

timesadmin