ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Άδ. Γεωργιάδης: Με νομοσχέδιο θα καθοριστεί “πώς θα εφαρμοστούν οι τριετίες”

Με νομοσχέδιο θα ξεπαγώσουν οι “τριετίες” στον ιδιωτικό τομέα αφού πρώτα πέσει η ανεργία κάτω από το 10% σε ετήσια βάση, σύμφωνα με όσα δήλωσε σήμερα ο υπουργός Εργασίας, Άδωνις Γεωργιάδης στο Action 24.

Χαρακτηριστικά ο κ. Γεωργιάδης, δήλωσε πως “θα καταλήξουμε σε νομοσχέδιο, όταν είμαστε ώριμοι, για το πώς θα εφαρμοστούν οι τριετίες, όταν έλθει εκείνη η ώρα”.

Ο ίδιος υπενθύμισε οι “τριετίες” αλλά και η Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας έχουν παγώσει από την εποχή των μνημονίων (σ.σ. συγκεκριμένα το 2012-2013).

Όσον αφορά τις “τριετίες”, προβλέπεται πως θα ξεπαγώσουν αφού πέσει σε ετήσια βάση ο μέσος όρος της ανεργίας κάτω από το 10%.

Αυτήν τη στιγμή είναι πάνω από 11%, σημείωσε ο υπουργός. 

Ο κ. Γεωργιάδης σημείωσε σε σχέση με την εφαρμογή των “τριετιών” πως “θα πρέπει να τις αντιμετωπίσουμε με έναν τρόπο που θα δίνει διέξοδο στην ανάγκη των εργαζομένων να αυξηθεί ο μισθός τους, χωρίς να καταρρεύσουν οι επιχειρήσεις”.

Ο ίδιος το περασμένο Σάββατο είχε δηλώσει αναφορικά με το ζήτημα των “τριετιών” πως “πολύ πριν πέσει” η ανεργία κάτω από το 10%, “θα έχουμε δώσει λύση και στο ζήτημα” αυτό.

Υπενθυμίζεται πως το προεκλογικό πρόγραμμα της ΝΔ προβλέπει πως η ανεργία θα πέσει κάτω από 10% το 2025. Εφόσον επαληθευθεί το σενάριο αυτό, οι “τριετίες” θα πρέπει να ξεπαγώσουν από το 2026.

Δ. Κατσαγάνης

Related posts

Ένωση Σούπερ Μάρκετ Ελλάδας: Δυσλειτουργίες και προκλήσεις για το οργανωμέμο λιανεμπόριο τροφίμων

timesadmin

Προϋπολογισμός: Σύγκλιση με Ε.Ε. και μέτρα αύξησης των εισοδημάτων 1,6 δισ. το 2024

timesadmin

Αύγουστος, ο μήνας που θα κρίνει τα τουριστικά έσοδα

timesadmin

Στα 1,8 δισ. ευρώ οι εξαγωγές ένδυσης – κλωστοϋφαντουργίας το 2023

timesadmin

ΤτΕ: Συνέχισαν να μειώνονται οι καταθέσεις τον Φεβρουάριο – Μικρή αύξηση των δανείων

protothema.gr

Ταμεία: Μειώθηκαν κατά 14% τα έσοδα από ρυθμίσεις

timesadmin