Άδ.-Γεωργιάδης:-Η-αύξηση-18,1%-των-επενδύσεων-αποτελεί,-σε-απόλυτο-αριθμό,-την-καλύτερη-επίδοση-10ετίας
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Άδ. Γεωργιάδης: Η αύξηση 18,1% των επενδύσεων αποτελεί, σε απόλυτο αριθμό, την καλύτερη επίδοση 10ετίας

“Οι σημερινές ανακοινώσεις της ΕΛΣΤΑΤ μας γεμίζουν αισιοδοξία για να συνεχίσουμε τη δουλειά που κάνουμε ώστε να ανορθώσουμε την ελληνική οικονομία μέσα στη θύελλα της πανδημίας”, δήλωσε με αφορμή την ανακοίνωση του ΑΕΠ για το γ’ τρίμηνο του 2021 από την ΕΛΣΤΑΤ, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης.

“Παρά την πανδημία, τα στοιχεία του 3ου τριμήνου το κατατάσσουν ως το καλύτερο 3ο τρίμηνο από το 2011 με ιδιαίτερη επίδραση σ’ αυτές τις καλές επιδόσεις του τομέα των επενδύσεων. Ο ρυθμός αύξησης των επενδύσεων (ακαθάριστος σχηματισμός παγίου κεφαλαίου) κατά 18,1% σε ετήσια βάση αποτελεί, σε απόλυτο αριθμό, την καλύτερή μας επίδοση εδώ και μία 10ετία και θέτει θεμέλια για ισχυρή και βιώσιμη ανάπτυξη”, πρόσθεσε ο υπουργός Ανάπτυξης για να καταλήξει:

“Οι στόχοι ακόμη και του αναθεωρημένου προϋπολογισμού για την ανάπτυξη του 2021 φαίνεται να επιτυγχάνονται. Τελικό αποτέλεσμα θα έχουμε με την ολοκλήρωση του έτους. Ελπίζω να πάμε και ακόμη καλύτερα”.

Related posts

Σαρώνει ΗΠΑ και Ε.Ε. ο πληθωρισμός – Πού βρίσκεται η Ελλάδα

timesadmin

Εθνική Τράπεζα: Ευρεία κινητοποίηση ΜμΕ για το Ταμείο Ανάκαμψης – Στοίχημα η κατάρτιση υλοποιήσιμων επενδυτικών σχεδίων

timesadmin

Β. Κορκίδης: Προβληματική και υποτονική η πορεία της αγοράς το πρώτο 15νθήμερο των χειμερινών εκπτώσεων

timesadmin

“Καμπανάκι” από Moody’s: Κίνδυνος για τη βιωσιμότητα του χρέους και τον δημοσιονομικό χώρο λόγω ΕΚΤ – Πιθανή η φυγή των επενδυτών

timesadmin

Μέχρι τέλος του έτους ο διαγωνισμός για το ΚΤΕΛ στον Ελαιώνα

timesadmin

Οι επενδυτές μετρούν τις επιπτώσεις του πολέμου στις τράπεζες

timesadmin