Άδωνις-Γεωργιάδης:-Παρουσίασε-το-νέο-του-βιβλίο-«Απλά-μαθήματα-ρητορικής»
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Άδωνις Γεωργιάδης: Παρουσίασε το νέο του βιβλίο «Απλά μαθήματα ρητορικής»

Το βιβλίο «απλά μαθήματα ρητορικής», που συνέγραψε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων ‘Αδ. Γεωργιάδης, παρουσιάσθηκε το βράδυ της Τετάρτης στο αθηναϊκό κοινό, με πολλές πολιτικές παρουσίες όσο και μηνύματα για θέματα της πολιτικής επικαιρότητας, όπως η «Novartis».

Για τους βασικούς άξονες του βιβλίου μίλησε εισαγωγικώς η καθηγήτρια Γ. Ξανθάκη – Καραμάνου, εξαίροντας την αμεσότητα του συγγραφέα. Προχώρησε, όμως, και σε μια ευρύτερη παρατήρηση: ότι η ορθή γνώση της αρχαίας ελληνικής γραμματείας αποτελεί, για κάθε Νεοέλληνα, για κάθε πολίτη του κόσμου, οδό για ολόπλευρη πολιτιστική ανάπτυξη.

Στο βήμα την διαδέχθηκε ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης, που παρατήρησε: η ρητορική είναι τέχνη και διδάσκεται, επίσης «η αξία της ρητορικής δεν θα χαθεί, ούτε θα υποκατασταθεί (η ρητορική) από την ψηφιακή τεχνολογία» -αναδεικνύοντας, έτσι, και τη σημασία του βιβλίου του κ. Γεωργιάδη.

Ο συγγραφέας συγκεντρώνει τρία χαρακτηριστικά, λόγο-πάθος-ήθος, υπογράμμισε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κ. Πιερρακάκης προσθέτοντας ότι η «Ελληνική Αγωγή» έχει φέρει την αρχαία Ελλάδα στο σήμερα. Εν τέλει, ο Αδ. Γεωργιάδης συμβάλλει σε αυτό που έλεγε ο Αριστοτέλης, ότι η ρητορική είναι κτήμα όλων μας, επεσήμανε επίσης παραθέτοντας την επίσης αριστοτελική παραίνεση, που ήθελε το διαχωρισμό των δημαγωγών. Κλείνοντας, ο Κ. Πιερρακάκης …διαφώνησε με τον τίτλο του βιβλίου, αντιτείνοντας το, «Πολύτιμα μαθήματα ρητορικής».

5619190

Από την πλευρά του ο Γρ. Ψαριανός ζήτησε, εν πρώτοις, να μάθουμε πάλι την γλώσσα με τα πνεύματα και τόνους, και ανέγνωσε κείμενα από ρήτορες και διαξιφισμούς ανάμεσά τους, όπως παρατίθενται στο βιβλίο -από εκεί και ο αριστοτελικός ορισμός, ο ρήτωρ είναι δημιουργός της πειθούς.

Ο Μ. Δημητρακόπουλος, που ήταν ο δικηγόρος του Αδ. Γεωργιάδη στην υπόθεση της «Νοβάρτις», αντέτεινε πως η ρητορική δεν έχει καμία αξία όταν αυτός που σε ακούει είναι «εντολοδόχος συμφερόντων πολιτικών αντιπάλων» ενώ υποστήριξε ότι «με τρεις κουκουλοφόρους η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ήθελε να καταστρέψει τον πολυκομματισμό στη χώρα μας, αλλά …βιάστηκε», όπως επί λέξει είπε.

Στη συνέχεια, εστίασε τα πυρά του στην Ελένη Τουλουπάκη, την οποία κατηγόρησε ότι είχε κλειστά τα αυτιά της στα νομικά επιχειρήματα που ο ίδιος της προσκόμιζε, επιπλέον ότι υπάκουε σε άνωθεν εντολές, μέχρι και ότι χειροδίκησε εις βάρος του. Ο Μ . Δημητρακόπουλος επέμεινε ότι η υπόθεση τέθηκε στο αρχείο ελλείψει ενδείξεων έστω, επίσης ότι αυτό που συνέβη με την «Νοβάρτις», συνέβη στη συνέχεια με την σύζυγο αλλά και με τα παιδιά του πρωθυπουργού, ακριβώς γιατί «δεν μπορούν να αντιπαρατεθούν με τον Κυριάκο Μητσοτάκη», σημείωσε κλείνοντας.

Η παρουσίαση έκλεισε με ερωτήσεις προς τους ομιλητές, και δη προς τον συγγραφέα, ερωτήσεις που έθεσε ο Α. Πορτοσάλτε, στη διάρκεια της συζήτησης δε, αλλεπάλληλες ήταν οι μομφές προς το πρόσωπο του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα για δημαγωγία.

Στην παρουσίαση, την οποία συντόνισε η διευθύντρια της «Ελληνικής Αγωγής», Ευγενία Μανωλίδου, παρέστησαν ο πρ. πρωθυπουργός Α. Σαμαράς, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και πρ. πρωθυπουργός Π. Πικραμμένος, ο πρ. Επίτροπος και υπουργός Δ. Αβραμόπουλος, ο Μητροπολίτης Ν. Ιωνίας Γαβριήλ. Επίσης, τα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου, Κ. Χατζηδάκης, Ν. Κεραμέως, Θ. Πλεύρης, Ν. Παπαθανάσης, Θ. Σκυλακάκης, Δ. Μιχαηλίδου, Ζ. Ράπτη, Χρ. Δήμας, Γ. Στύλιος, Ι. Τσακίρης, Ν. Χαρδαλιάς και ο γραμματέας της Νέας Δημοκρατίας Π. Μαρινάκης. Παρόντες, επίσης, ο Α. Λοβέρδος, ο περιφερειάρχης Γ. Πατούλης, η Μ. Παγώνη, ο Ι. Χατζηθεοδοσίου, ο Γ. Καββαθάς, ο Ι. Μπρατάκος και μαθητές της «Ελληνικής Αγωγής».

Related posts

Βουλή: Κατατέθηκε η Συμφωνία Ελλάδας – ΗΑΕ για συνεργασία στην Εξωτερική Πολιτική και την Άμυνα

timesadmin

Τουρκία: Αύριο ο απόπλους του γεωτρύπανου Αμπντούλ Χαμίντ Χαν

timesadmin

ΗΠΑ: Έμεινε εκτός αμερικανικής Γερουσίας η τροπολογία Mενέντεζ για τα F-16

timesadmin

Εύα Καϊλή: Συνέβη και σε εμένα προσπάθεια υποκλοπής σε αποστολή της Ευρωβουλής

timesadmin

Θεοδωρικάκος σε Σοϊλού: Η Ελλάδα ουδέποτε θα δεχόταν τρομοκράτες στο έδαφός της

timesadmin

Ανδρουλάκης: «Ενωμένοι να γίνουμε ξανά ένα ποτάμι που αμφισβητεί, που ανατρέπει, που δίνει ελπίδα»

timesadmin