Άδεια-ειδικού-σκοπού:-Την-Τετάρτη-η-ρύθμιση-για-γονείς-μαθητών-που-νοσούν-–-Πώς-θα-χορηγείται
ΕΛΛΑΔΑ

Άδεια ειδικού σκοπού: Την Τετάρτη η ρύθμιση για γονείς μαθητών που νοσούν – Πώς θα χορηγείται

Προ των πυλών βρίσκεται η νομοθετική ρύθμιση για την άδεια ειδικού σκοπού για εργαζόμενους γονείς των οποίων το παιδί τους νοσεί από κορωνοϊό και πρέπει να μείνουν στο σπίτι για να τα φροντίσουν.

Ναι μεν υπάρχει θεσμικό πλαίσιο, ωστόσο τα αναθεωρημένα υγειονομικά πρωτόκολλα που ισχύουν από τη Δευτέρα στα σχολεία σε συνδυασμό με τα δεδομένα που δημιουργεί η μετάλλαξη Omicron καθιστούν την επικαιροποίηση αυτού του πλαισίου επιτακτική για να ανταποκρίνεται στις πραγματικές ανάγκες των γονέων.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, η νομοθετική ρύθμιση θα έρθει την ερχόμενη Τετάρτη και θα υπάρξει συνεννόηση να έχει αναδρομική ισχύ, για να πιάσει και αυτούς που χρεώθηκαν ημέρες από την τακτική τους άδεια για αυτό το λόγο.

Η νέα Κοινή Υπουργική Απόφαση για την άδεια ειδικού σκοπού θα κινηθεί, σύμφωνα με πληροφορίες, στο πλαίσιο των νέων πρωτοκόλλων του ΕΟΔΥ που προβλέπονται για την καραντίνα και θα χορηγείται στους γονείς – εφόσον έχουν παιδί που νοσεί με κορωνοϊό – χωρίς να είναι απαραίτητο να κλείσει τμήμα του σχολείου.

Με το άρθρο 16 του Ν. 4722/2020 είχε προβλεφθεί ειδική άδεια για τους γονείς εργαζόμενους λόγω νόσησης των τέκνων από τον κορωνοϊό COVID -19.

Η εν λόγω άδεια προέβλεπε ως ειδική άδεια για την ασθένεια των τέκνων για 14 ημέρες ή και για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα σε περίπτωση που αυτό κρίνεται απαραίτητο με ιατρική γνωμάτευση ή σε περίπτωση νοσηλείας τέκνου. Όμως λόγω της αλλαγής των πρωτοκόλλων αναμένεται να αλλάξει ο αριθμός των ημερών.

Υπενθυμίζεται ότι η άδεια ειδικού σκοπού αποτελεί ένα ειδικό σχήμα άδειας τριών ημερών που ακολουθείται από τη χορήγηση μίας ημέρας ετήσιας κανονικής άδειας, σχήμα το οποίο επαναλαμβάνεται κυκλικά ανά τέσσερις ημέρες.

Αναλυτικότερα, οι δύο πρώτες ημέρες χορηγούνται με αποδοχές από τον εργοδότη, η τρίτη ημέρα επιδοτείται από τον τακτικό προϋπολογισμό και η τέταρτη ημέρα αφαιρείται από την ετήσια κανονική άδεια του εργαζόμενου.Ειδήσεις σήμερα:Παράταση στο θρίλερ της απέλασης του Τζόκοβιτς: Ούτε σήμερα η απόφαση!

«Δυνητικά επικίνδυνος» αστεροειδής θα περάσει από τη Γη στις 18 Ιανουαρίου

Χώρισαν μετά από 16 χρόνια ο Τζέισον Μομόα και η Λίσα Μπονέ

Related posts

Καιρός: Πέφτει και άλλο σήμερα η θερμοκρασία

timesadmin

ΟΑΕΔ: Μέχρι τις 29 Απριλίου, οι αιτήσεις για το ειδικό πρόγραμμα απασχόλησης ρητινεργατών

timesadmin

Κορωνοϊός: Συναγερμός με 608 διασωληνωμένους και ρεκόρ θανάτων

timesadmin

Novartis: Απολογείται σήμερα ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος

timesadmin

Καιρός: Βροχές, θυελλώδεις άνεμοι και αισθητή πτώση της θερμοκρασίας – Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν

timesadmin

Επεκτείνεται και σε κοινοβουλευτικό επίπεδο η τετραμερής συνεργασία Ελλάδας, Κύπρου, Ισραήλ, ΗΠΑ

timesadmin