Άγιοι-Ισίδωροι-Λυκαβηττού:-«Ο-Τίμιος-Σταυρός-κάνει-τα-θαύματα,-εγώ-είμαι-ένα-μικρό-παπαδάκι»,-λέει-ο-εφημέριος-του-ναού
ΕΛΛΑΔΑ

Άγιοι Ισίδωροι Λυκαβηττού: «Ο Τίμιος Σταυρός κάνει τα θαύματα, εγώ είμαι ένα μικρό παπαδάκι», λέει ο εφημέριος του ναού

Μόλις λίγες ώρες μετά τις καταγγελίες του Μητροπολίτη Αργολίδας Νεκτάριου με την «απάτη» όπως χαρακτήρισε στην εκπομπή «Εδώ Πελοπόννησος» που έχει στηθεί στο μικρό εκκλησάκι των Αγίων Ισιδώρων στο Λυκαβηττό για θαύματα που έχουν γίνεις ευρέως γνωστά μέσα από βίντεο στο διαδίκτυο που στόχο έχουν την παραπλάνηση των πιστών ο εφημέριος του ναού πατέρας Δημήτριος Λουπασάκης παίρνει θέση για όλα όσα τον κατηγορούν.

Ο ιερέας του ναού μπορεί στον σημερινό του λόγο μετά την Θεία Λειτουργία να μην αναφέρθηκε σε πρόσωπα ωστόσο μίλησε για όλα χωρίς φόβο και πάθος. Θυμήθηκε τον δάσκαλο του Άγιο Πορφύριο ο οποίος του είχε μιλήσει για τον μεγάλο θησαυρό που θα ερχόταν στην ζωή του εννοώντας τον Τίμιο Σταυρό με τον οποίο σταυρώνει κάθε φορά του πιστούς, την σοβαρή αρρώστια του που έγινε η αφορμή πριν πολλές δεκαετίες ώστε να έρθει ως δώρο ο Σταυρός στα χέρια του, αλλά και για το πρώτο θαύμα που έγινε μέσα στον ιερό ναό των Αγίων Ισιδώρων και ήταν η αφορμή ώστε ιστορία του Σταυρού να γίνει γνωστή.

«Εάν λοιπόν κάποιοι λένε περί των θαυμάτων, τα θαύματα δεν τα κάνει ο παπάς, τα θαύματα τα κάνει ο Τίμιος Σταυρός και ο Σταυρός ποιος είναι (;) ο Χριστός και ο Χριστός ποιος είναι (;) ο Σταυρός. Οι Άγιοι Ανάργυροι πως θεράπευαν; Εγώ είμαι ένας απλός παπάς που γεννήθηκα, μεγάλωσα, αρρώστησα, κοπίασα, ανέθρεψα τα παιδιά μου. Είμαστε όλοι παρέα εδώ, βλέπεται τον χώρο που έχει μεταμορφωθεί έχει αλλάξει, ένα σπήλαιο ήτανε όταν ήρθα εδώ κι όλοι μαζί, με βοήθεια τους Αγίους φτιάχτηκε αυτός ο χώρος», αναφέρει.

«Για μια πενταετία παρόλο που είχα τον τίμιο Σταυρό 34 χρόνια στα χέρια μου δεν είχε ακουστεί γιατί δεν ήθελα να πάρει έκταση το θέμα του Σταυρού. Έτυχε λοιπόν σε μια περίπτωση που ήταν μια κοπέλα η Βαρβάρα, από την Μεσσηνία, όπου είχε δει ένα μεγάλο θαύμα από τον Σταυρό όπως έλεγαν οι ίδιοι και οι ιατρικές εξετάσεις της, αυτοί μιλούν δεν μιλάω εγώ, ούτε διαφημίζω εγώ. Αλλά όταν ρώτησα τον Άγιο Πορφύριο και του είπα “Γέροντα μπορώ να λέω το θαύμα;” και γύρισε και μου λέει : “Να το λες παιδί μου πολλοί και πιστέψουνε και λίγοι δεν θα πιστέψουνε. Αλλά μην φοβάσαι παιδί μου γιατί πάντοτε θα σε σκεπάζει η χάρη του Σταυρού”. Έτσι λοιπόν διαδόθηκε κι από εκεί και πέρα άρχισε να παίρνει σάρκα και οστά όλο αυτό που γίνεται μέχρι και σήμερα και με την καλή έννοια έχει αναστατώσει τις ψυχές μας και την δική μου ψυχή. Πάντοτε ο Θεός μιλάει τελευταίος», προσθέτει.

Σχετικά με τα θαύματα ο πάτερ Δημήτριος Λουπασάκης αναφέρει πως γίνονται καθημερινά σε όλες τις εκκλησίες, επεσήμανε ότι «αν ήταν ένα θαύμα θα λέγαμε… ε… Αν ήταν δύο, θα λέγαμε… ε μα τι συμβαίνει; Αν ήταν τρία, θα λέγαμε ε τι συμβαίνει. Μα τόσες χιλιάδες θαύματα, επομένως κάτι συμβαίνει. Μην πιστεύετε εμένα, εγώ δεν είμαι τίποτα, είμαι ένας απλός παπάς. Πιστεύετε στη χάρη στου Θεού, στη χάρη του Σταυρού. Σε όλες τις εκκλησίες γίνονται θαύματα, μικρά ή μεγάλα, γίνονται καθημερινά. Γι αυτό δεχτείτε την αγάπη μου, την συγχώρεση μου, ο Θεός να σας έχει καλά. Δε υποκρίνομαι είμαι αυτό που είμαι, έχω τον Τίμιο Σταυρό και τα παιδάκια μου».

Στην εξομολόγηση του μπροστά στους πιστούς που παραβρέθηκαν σήμερα στη Θεία Λειτουργία ο ιερέας θυμήθηκε τον Άγιο Πορφύριο και τα λόγια που του είχε πει ότι «ο Θεός είναι μεγαλύτερος κριτής, είναι ο κριτής όλων κι αυτός θα κρίνει όταν θα φύγουμε από αυτή την ζωή τι έχουμε κάνει, τι έχουμε δώσει, τι θα δώσουμε. Σ αυτόν τον ιερό ναό που εσείς ερχόσαστε, ερχόσαστε πάντοτε με αγάπη, ερχόσαστε πάντοτε με την καρδιά σας και ερχόσαστε για να αναπαυτείτε, για να δούμε όλοι τη χάρη του Θεού, να ζήσουμε το θαύμα της ψυχής μας του σώματος μας. Δεν ερχόσαστε για κανένα παπά. Εγώ είμαι ένα μικρό παπαδάκι δεν κάνω τίποτα. Ο Άγιος Πορφύριος μου έλεγε θα γίνεις ένα μικρό παπαδάκι και θα έρθει ένας θησαυρός στα χέρια σου και από αυτόν θησαυρό θα έρχεται πολλής κόσμος κι εσύ θα φτάσεις πολύ ψηλά αλλά θα είσαι πάντοτε ένα μικρό παπαδάκι. Βλέπουμε τον Άγιο Πορφύριο, τον Άγιο Νεκτάριο, τον Άγιο Νικόλαο τον Πλανά όλους αυτούς τους Αγίους, οι οποίοι ναι μεν κυνηγήθηκαν, ναι μεν συκοφαντήθηκαν, ναι μεν χτυπήθηκαν αλλά στο τέλος Αγίασαν γιατί είχαν πνεύμα Θεού και όποιος έχει πνεύμα Θεού μπορεί να καταλαβαίνει πάντοτε την αλήθεια γιατί πάντα εν σοφία εποίησε ο Θεός τον άνθρωπό και του έδωσε αυτά τα χαρίσματα».

Ακούστε το σχετικό απόσπασμα στο 2:11:00:

Από την άλλη μεγάλη αναστάτωση προκάλεσαν στους πιστούς τα λόγια του Μητροπολίτη Αργολίδας Νεκτάριου ο οποίος μίλησε ανοιχτά για καταγγελίες που έχουν γίνει σε βάρος του ιερού ναού και ιδιαίτερα μετά την εγκύκλιο της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου που αναγνώστηκε σε όλους τους ναούς την Κυριακή που αφύπνιζε τους πιστούς για τους ψευδοπροφήτες που κυκλοφορούν εντός της Εκκλησίας.

«Υπάρχει μια μεγάλη πληγή που λέγεται Άγιοι Ισίδωροι του Λυκαβηττού και εκεί μαζεύεται πολύς κόσμος, ότι δήθεν γίνονται θαύματα» ανέφερε ο Μητροπολίτης Αργολίδας, Νεκτάριος μιλώντας στην εκπομπή «Εδώ Πελοπόννησος». «Έχουν γίνει τρεις ανακρίσεις για την περίπτωση αυτή, είναι όλες καταπέλτης αλλά μπήκαν στο συρτάρι γιατί επεμβαίνουν και πολιτικά πρόσωπα…Δεν μπορώ να κρύψω την αλήθεια…Υπάρχει ποινική διάσταση…Γιατί η Πολιτεία επεμβαίνει σε θέματα καθαρά εκκλησιαστικά;…Πρόκειται για απάτη ολκής…Από την στιγμή που υπάρχει διαφήμιση υπάρχει αγυρτεία δεν υπάρχει αγιότητα», εξήγησε ο Μητροπολίτης Αργολίδoς.

Ειδήσεις σήμερα:Ανάλυση Le Figaro για τις τουρκικές προκλήσεις: Το φιτίλι καίει ανάμεσα σε Αθήνα και Άγκυρα«Ο 42χρονος έβγαλε το μαχαίρι και τον σκότωσε» λέει αυτόπτης μάρτυρας για τη δολοφονία στην ΞάνθηΑυτός είναι ο 22χρονος που μαχαίρωσε ιδιοκτήτρια καταστήματος στο Μενίδι

Related posts

Ο τράπερ Daddy Tsoulfa προσπάθησε να διαφύγει με σκούτερ πριν τον συλλάβουν – Δείτε βίντεο

timesadmin

Μικρασιατική Καταστροφή: Μαθητές γυρίζουν για πρώτη φορά ταινία μικρού μήκους – Δείτε βίντεο

timesadmin

Ποιος είναι ο Ανάργυρος Μαριόλης που αναδείχθηκε «Καλύτερος Οικογενειακός Γιατρός» στον κόσμο για το 2021

timesadmin

Ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης για τον Αλβανό γιδοβοσκό που αναζητείται για τον βιασμό της 22χρονης στη Χαλκιδική

timesadmin

Ρούλα Πισπιρίγκου – Ψυχίατρος Δημήτρης Σούρας: «Δεν είναι ψυχωτική, ήξερε τι έκανε»

timesadmin

Συνάντηση Βαρθολομαίου με τον Τζορτζ Τσούνη – Στη ΧΑΝΘ ο Οικουμενικός Πατριάρχης

timesadmin