Γιατί «περίσσεψαν» κεφάλαια από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων

image

Στην υπερεκτίμηση του προϋπολογισμού ορισμένων έργων που είχαν υπαχθεί προς χρηματοδότηση κατά την προγραμματική περίοδο 2007 - 2013 από διάφορους φορείς, οφείλεται η διαφορά του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) του 2016.

Αυτό επισημαίνουν στελέχη του υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης, τονίζοντας ότι όλα τα έργα που εντάχθηκαν στο ΠΔΕ «αποπλ...

Read more...

Φλεβάρη η πλήρης εφαρμογή του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης

image

Για τον Φεβρουάριο μετατίθεται η καθολική εφαρμογή του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης (ΚΕΑ), όπως προκύπτει από τροπολογία που κατέθεσε χθες στη Βουλή το υπουργείο Εργασίας. Σύμφωνα με αυτή, παρατείνεται για ένα μήνα το πρόγραμμα επιδότησης Σίτισης, που υλοποιείται μέσω προπληρωμένης κάρτας, με κόστος 13,5 εκατ. ευρώ.

Η παράταση πρόκειται να καλ...

Read more...

Δεν υπάρχει έλλειψη φαρμάκων στο Λαϊκό λέει η διοίκηση

image

Κανένα πρόβλημα με έλλειψη φαρμάκων και υλικών δεν υπάρχει στο Λαϊκό νοσοκομείο, όπως διαβεβαιώνει σε ανακοίνωση του, ο διοικητής του νοσοκομείου, απαντώντας σε σχετικές καταγγελίες του Ιατρικού συλλόγου Αθηνών, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ.

Συγκεκριμένα στην ανακοίνωση - απάντηση του, ο Ηρακλής Χαρμανίδης αναφέρει:

"Το Γ.Ν.Α. Λαϊκό, εκτελώντας ομαλά τον πρ...

Read more...

Αχτσιόγλου: Οι εργαζόμενοι στηρίζουν την προσπάθεια για επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων

image

Ως εξαιρετικά παραγωγικές χαρακτήρισε η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου, τις συναντήσεις που είχε σήμερα, με τις διοικήσεις των εργατικών κέντρων της Πάτρας και του Μεσολογγίου.

Μιλώντας στο ΑΠΕ - ΜΠΕ μετά το τέλος της συνάντησης με την διοίκηση του εργατικού κέντρου Μεσολογγίου, η Έφη Αχτσιόγλου είπε ότι «οι εργαζόμενοι δείχνουν μία στήριξη στην π...

Read more...

Η τακτική Σόιμπλε και τα δυο σενάρια για το ΔΝΤ

image

«Σε περίπτωση που δεν καταλήξουμε σε μια επιτυχημένη δεύτερη αξιολόγηση του προγράμματος και το ΔΝΤ» εγκαταλείψει το πρόγραμμα, «τότε το τρέχον πρόγραμμα θα ήταν παρωχημένο», είπε χαρακτηριστικά ο γερμανός υπ. Οικονομικών σε συνέντευξή του προς την Wall Street Journal.

Το πρόγραμμα αυτό αποφασίστηκε με την προσδοκία συμμετοχής του ΔΝΤ και «εάν αυτή...

Read more...

Δρομολογούνται άμεσα οι διαδικασίες για αδειοδότηση των καναλιών

image

Από σήμερα, η απόφαση υπ’ αριθμ. 95/2017 της Ολομέλειας του ΣτΕ σχετικά με την προσφυγή κατά του διαγωνισμού για την αδειοδότηση των ιδιωτικών τηλεοπτικών σταθμών αποτελεί -επισήμως- μέρος του νομικού μας πολιτισμού, σημειώνουν κύκλοι του υπουργείου Ψηφιακής Ανάπτυξης.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η μελέτη του πλήρους και επίσημου κειμένου της απόφασ...

Read more...

ΓΣΕΒΕΕ: Φρένο στη δημιουργία ολιγοπωλίων έβαλε το ΣτΕ

image

Αντισυνταγματική έκρινε το Συμβούλιο της Επικρατείας τη λειτουργία των καταστημάτων και τις 52 Κυριακές του χρόνου σε 10 περιοχές της χώρας, μετά από σχετική προσφυγή κατά της Υπ. Απόφασης του Υπουργείου Ανάπτυξης (ΥΑ Κ1-1119/07-07-2014) των ΓΣΕΒΕΕ (Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων Ελλάδας), ΕΣΕΕ (Εθνική Συνομοσπονδία Ελλην...

Read more...

ΝΔ: Η κυβέρνηση δημιουργεί μια φάμπρικα διορισμών

image

Ο Τομεάρχης Διοικητικής Ανασυγκρότησης της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Κιλκίς, κ. Γεώργιος Γεωργαντάς, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η Κυβέρνηση, μέσα σε 24 μήνες, έχει περάσει τουλάχιστον 18 ρυθμίσεις ή τροπολογίες για την κατασκευή ενός πελατειακού Κράτους.

Δημιουργεί μια φάμπρικα διορισμών και προσλήψεων, που αγνοούν το ΑΣΕΠ και τις πραγματικές ανάγ...

Read more...

Σταϊκούρας: Πολιτική αλλαγή για να σπάσει το καθοδικό σπιράλ

image

Ο Τομεάρχης Οικονομικών της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Φθιώτιδας, κ. Χρήστος Σταϊκούρας, σχετικά με τα προσωρινά στοιχεία εκτέλεσης του Κρατικού προϋπολογισμού για την περίοδο Ιανουαρίου - Δεκεμβρίου 2016, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Τα στοιχεία εκτέλεσης του προϋπολογισμού δεν αποτυπώνουν την πραγματικότητα στην οικονομία. Στο σκέλος των εσόδων, α...

Read more...
Subscribe to this RSS feed

CELEBNEWS.GR

oikonomia.gr

CARSNEWS