Ουζουνίδης: Να βγουν να μιλήσουν στον κόσμο

image

«Πάσα» με… σπόντα στους διοικούντες τον Παναθηναϊκό έδωσε ο Μαρίνος Ουζουνίδης, από τους οποίους ζήτησε να βγουν και να μιλήσουν ξεκάθαρα στον κόσμο της ομάδας για τη διοικητική και οικονομική κατάσταση που επικρατεί στην ΠΑΕ. Παράλληλα, στη μεγάλη συνέντευξη που παραχώρησε στην κάμερα της Nova, τόνισε ότι ποτέ δεν σκέφτηκε την παραίτησή του από την τεχνική ηγεσία του «τριφυλλιού», ο οποίος έχει ένα τεράστιο brandname, που μπορεί να φέρει τις λύσεις για να βγει η ομάδα από το οικονομικό αδιέξοδο.

Αναλυτικά όσα είπε:

Για τα οικονομικά θέματα: «Να τα αποφύγουμε λίγο αυτά. Τα διαβάζουμε συνέχεια. Κάποια στιγμή κουραζόμαστε να τα διαβάζουμε συνέχεια. Τα προβλήματα τα ξέρουμε, τις λύσεις δεν ξέρουμε. Να τις βρούμε πρώτα όσο μπορούμε και μετά μπορούμε να πούμε περισσότερα».

Σχετικά με το αν υπάρχει κορεσμός απ' όλη αυτή την υπερπληροφόρηση και τη μιζέρια: «Είναι κουραστικό θα έλεγα. Για όλους. Και για εμάς. Όσο και να θέλεις και να λες ότι δεν σε απασχολούν, δεν σε ενοχλούν, δεν είναι ότι καλύτερο αντί να διαβάζεις μια άσχημη κριτική για τον προπονητή ή τους παίκτες, να διαβάζεις για την ομάδα. Δεν είναι καλό αυτό. Πρέπει όσο μπορούμε εμείς να ξεφύγουμε. Σίγουρα είναι το πιο βασικό αυτή τη στιγμή. Υπάρχουν άλλοι ν' ασχολούνται μ΄αυτά και ας κοιτάξουν να βρουν τις λύσεις να βοηθήσουν την ομάδα».

Αναφορικά με το αν έχει διπλό ρόλο και του ψυχολόγου: «Δεν θα έλεγα ότι είναι διπλός ρόλος. Είναι μια κατάσταση που δεν είναι ευχάριστη. Σίγουρα όταν έρχεσαι στο Κορωπί προσπαθείς όσο γίνεται να βλέπεις χαρούμενα πρόσωπα. Δεν είναι εύκολο αυτό. Προσπαθούμε όσο μπορούμε όλοι μας να κάνουμε καλύτερα τη δουλειά μας. Δεν είναι εύκολο αυτό. Σίγουρα μας επηρεάζει, είναι κάτι που μας ενοχλεί και δεν μας αρέσει. Είναι όμως μια πραγματικότητα και πρέπει να ζήσουμε μ' αυτή».

Για τον βαθμό της συσπείρωσης εκτός των αγωνιστικών θεμάτων: «Ξέρετε τα προβλήματα κάποιες φορές συσπειρώνουν καλύτερα μια ομάδα. Αυτή τη στιγμή το πρόβλημα είναι τόσο φανερό που το καταλαβαίνουν όλοι. Δεν χρειάζεται να μιλήσεις στους παίκτες. Είναι τόσο φανερό και έντονο που δεν χρειάζεται. Έχουμε ένα καλό γκρουπ με καλά παιδιά και σωστούς επαγγελματίες που όσο μπορούν προσπαθούν να κάνουν καλύτερα τη δουλειά τους».

Αναφορικά με τις αντοχές του Μαρίνου Ουζουνίδη: «Δεν πέρασε ποτέ από το μυαλό μου να παραιτηθώ. Δεν είναι μια καλή κατάσταση για κανέναν επαγγελματία να δουλεύει κάτω από αυτές τις συνθήκες. Είναι μια πραγματικότητα. Έχω μάθει να προσαρμόζομαι με την πραγματικότητα, όχι μ' αυτό που θα ήθελα να έχω. Υπάρχουν αυτά τα δεδομένα και οφείλω εγώ και τα άλλα παιδιά να κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε».

Σχετικά με το αν νιώθει ότι είναι ο πρώτος και τελευταίος κρίκος της αλυσίδας που κρατά ενωμένο τον Παναθηναϊκό: «Όχι δεν είμαι μόνο εγώ. Είναι και τα υπόλοιπα παιδιά που είναι εδώ. Είναι το τιμ, οι παίκτες. Και οι παίκτες το κρατάνε. Γιατί αν αρχίσουν να φεύγουν οι παίκτες πόσο να το κρατήσεις; Θα μπουν σε μια σειρά τα πράγματα, όσο εφικτό είναι αυτό. Μακάρι να βρεθούν οι λύσεις. Τα προβλήματα είναι φανερά. Το να τα τονίζουμε συνέχεια δεν αλλάζει κάτι. Αυτό που έχει σημασία είναι να βρούμε λύσεις. Το να λέμε συνέχεια τα προβλήματα δεν κερδίζουμε κάτι. Οι λύσεις αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν. Ευελπιστούμε ότι ίσως τις επόμενες μέρες θα βρεθεί κάτι. Από την πλευρά μας προσπαθούμε να κάνουμε κάποιες κινήσεις, να τρέχουμε κάποια πράγματα ώστε να παίρνουμε ανάσες. Πόσο θα κρατήσουν αυτές οι ανάσες δεν το γνωρίζει κανείς».

Αναφορικά με το αν έχει επικοινωνήσει κάποιος με τον Ουζουνίδη για να του εξηγήσει το πως και το γιατί: «Όχι δεν υπάρχει κάποια επικοινωνία. Αυτό που έχετε γράψει. Είχα μια ενημέρωση από τον οικονομικό διευθυντή και τον κύριο Βλάχο για τα οικονομικά δεδομένα. Από εκεί και πέρα δεν υπάρχει κάτι άλλο».

Για άλλους ανθρώπους πέραν της νυν διοίκησης ή κάποιους άλλους: «Όχι δεν υπάρχει κάτι. Είναι κάτι που δεν θέλω και εγώ. Εγώ είμαι προπονητής. Δεν είμαι τεχνικός διευθυντής, δεν είμαι κάτι άλλο. Θέλω να ασχολούμαι με την ομάδα όσο μπορώ».

Σχετικά με την πώληση του Βλαχοδήμου και να θα ήθελε να μείνει ως το καλοκαίρι: «Βέβαια θα ήθελα. Από εκεί και πέρα όμως όταν είσαι σε δυσκολίες δεν είσαι εσύ που αποφασίζεις, άλλοι το κάνουν. Άλλοι αυτοί που δίνουν τα χρήματα, άλλοι αυτοί που έχουν τις επιλογές. Ο Οδυσσέας ανεξάρτητα αν θα μείνει ή όχι είναι ένα παιδί που έχει πολλά προσόντα. Είναι ένα παιδί που πιστεύω ότι στα επόμενα χρόνια θα εξελιχθεί πολύ περισσότερο. Οι συνθήκες είναι τέτοιες που δεν μπορούσαμε να κάνουμε διαφορετικά. Δεν μπορείς να πεις εύκολα όχι σε τέτοιες συγκυρίες. Παίρνεις αυτό που παίρνεις αυτή τη στιγμή και βλέπουμε. Του εύχομαι είτε μείνει, είτε φύγει να κάνει μια πολύ μεγάλη καριέρα γιατί είναι ένα παιδί σοβαρό, που δουλεύει πολύ και μακάρι να εξελιχθεί. Είναι χαρά για όλους μας να προχωρήσει στην καριέρα του».

Για το γεγονός ότι θα αναγκαστεί να πουλήσει κι άλλους παίκτες και τη δύσκολη θέση που είναι ο ίδιος προς τους παίκτες που έφερε στην ομάδα: «Σίγουρα εκτίθεσαι στους ποδοσφαιριστές και στους συνομιλητές που είχες. Επειδή γράφονται πολλά, ότι θα ξεπουληθεί η ομάδα, ότι θα φύγουν πολλοί παίκτες δεν είναι στόχος μας αυτός. Δεν θα λυθούν τα προβλήματα του Παναθηναϊκού μόνο μ' αυτό το πράγμα. Με πωλήσεις αυτή τη στιγμή μπορείς να λύσεις κάποια θέματα που υπάρχουν τώρα. Το πρόβλημα δεν είναι η φετινή χρονιά. Τα χρέη που υπάρχουν από προηγούμενες χρονιές είναι το πρόβλημα. Αν μιλάμε μόνο για τη φετινή χρονιά μπορούν με μια-δυο κινήσεις να βρεθούν οι λύσεις και να προχωρήσει η ομάδα. Δεν είναι καλό σε κάποιο παίκτη που προσπαθείς να φέρεις στην ομάδα, να του πεις σε τέσσερις μήνες: ξέρεις κάτι δεν πήγε καλά, αναγκαστικά πρέπει να φύγεις. Θα το δούμε όμως. Εμείς θα κάνουμε αυτό που μπορούμε μέσα από το αγωνιστικό κομμάτι. Λύσεις θα βρεθούν ώστε να προχωρήσει η ομάδα. Δεν είναι όμως αυτή η λύση που θα σώσει την ομάδα. Άλλα πράγματα θα την σώσουν και αυτά πρέπει να τα βρουν άλλοι και όχι εμείς».

Σχετικά με το ποιοι είναι οι άλλοι που θα δώσουν λύση: «Μακάρι να τους ήξερα. Δεν τους ξέρω. Κακά τα ψέμματα, όλοι στηριζόμαστε στο όνομα Παναθηναϊκός. Αυτή είναι η αλήθεια, να μην κοροϊδευόμαστε μεταξύ μας. Ένα πολύ μεγάλο κλαμπ, ένας πολύ μεγάλος σύλλογος, ένα μεγάλο brandname. Εμείς αυτό που έχουμε να κάνουμε είναι να δίνουμε ζωή κάθε μέρα στην ομάδα. Είπατε ότι έχουν γίνει πολλές μεταγραφές. Και τι θα κάναμε; Θα μέναμε χωρίς παίκτες; Το έχω πει πολλές φορές το λέω ακόμα μία τελευταία. Όλα όσα έγιναν δεν έγιναν από μένα. Δεν υπάρχει προπονητής που να μην θέλει μεταγραφές, που να μην θέλει να βελτιώσει την ομάδα του. Αν κάποιος σου πει δεν μπορώ. τότε δεν το κάνεις. Εμένα δεν μου είπε κάποιος δεν μπορώ. Από το καλοκαίρι άλλαξαν πολλά πράγματα.

Μειώθηκε πάρα πολύ το μπάτζετ και μόνο στο αγωνιστικό κάναμε μεγάλη οικονομία στην ομάδα και με τις αποδεσμεύσεις των ποδοσφαιριστών που δεν υπολογίζονταν. Παίκτες που θα κόστιζαν 3-4 εκατομμύρια οι αποδεσμεύσεις τους, βρέθηκε μια φόρμουλα να φύγουν με 600.000-700.000 ευρώ. Αυτά δεν τα υπολογίζει κανείς; Τι έχουμε κάνεις εμείς για την ομάδα; Δεν είμαστε εμείς όμως αυτοί που μπορούμε να τρέξουμε τέτοια θέματα. Ο Παναθηναϊκός είναι πάνω από πρόσωπα. Δεν μπορεί ο Χ προπονητής ή τεχνικός διευθυντής ή όπως λέγεται να κάνουν πολλά πράγματα. Εμείς κάναμε αυτό που μας ζητήθηκε και σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό απ' ότι θα έπρεπε. Δεν μας είπε κανείς μην κάνετε μεταγραφές. Τα έξοδα της ομάδας έχουν μειωθεί πάρα πολύ με τις αποδεσμεύσεις. Ένα παράδειγμα είναι του Ρινάλντι, που θα μπορούσε να στοιχίσει 3-3,5 εκατομμύρια τα επόμενα χρόνια. Ένας παίκτης που δεν υπολογιζόταν στην ομάδα έφυγε με 600.000-700.000 ευρώ Το να γλυτώνεις 2 εκατ. είναι λίγο; Έχουν γίνει πολλά πράγματα που δεν τα ξέρει ο κόσμος. Αυτό που μπορώ να πω είναι πως κάναμε πολλά περισσότερα πράγματα απ' αυτά που μας ζητήθηκαν».

Για το πράσινο φως που είχε μέχρι τις 11 Σεπτεμβρίου και για μεταγραφές, ενώ μετά ήρθε η παραίτηση του Αλαφούζου: «Όχι δεν υπήρχε καμία ένδειξη αποχώρησής του».

Αναφορικά με τη διακοπή του πρωταθλήματος: «Νομίζω μας έκανε καλό η διακοπή. Είχαμε και κάποια προβλήματα τραυματισμών, οπότε κερδίσαμε χρόνο να δουλέψουν, να έρθουν πιο έτοιμοι. Μπορεί με την ΑΕΛ να μην τους έχουμε, αλλά να είναι διαθέσιμοι στα υπόλοιπα ματς. Αν υπήρχαν παιχνίδια το προηγούμενο διάστημα θα είχαμε αρκετά προβλήματα, θα είχαμε αρκετές απουσίες. Σιγά - σιγα μαζευόμαστε, κάποια μικροπροβλήματα που μας προέκυψαν θεωρώ ότι θα είναι έτοιμοι. Μιλάω για Άλτμαν, Καμπέσας. Ο Τσάβες από την επόμενη βδομάδα θα μπει και αυτός με την ομάδα. Δουλέψαμε κάποια πράγματα. Στο προηγούμενο ματς προσπαθήσαμε να παίξουμε 4-3-3. Σίγουρα είχαμε κάποιες αδυναμίες στο παιχνίδι μας. Το ότι κερδίσαμε δεν σημαίνει ότι ήταν όλα καλά. Υπήρχαν πράγματα που δείξαμε ότι θέλουν δουλειά. Τα προσπαθήσαμε. Να ξέρουμε κ αυτό και από εκεί και πέρα θα αποφασίσουμε τι πρέπει να κάνουμε σε κάθε παιχνίδι. Δεν σημαίνει ότι θα παίζουμε από εδώ και πέρα 4-3-3 ή 4-4-1-1. Το καλό είναι ότι αυτές τις μέρες είχαμε χρόνο να βελτιώσουμε κάποια πράγματα έτσι ώστε να ξέρουμε και σ' αυτό το στυλ παιχνιδιού τι πρέπει να κάνουμε».

Τέλος, για τους νέους παίκτες και αν μπαίνουν στο κλίμα του Παναθηναϊκού: «Σίγουρα είναι καλύτερα τα πράγματα τώρα. Πολλές φορές εύκολα κάνουμε κριτική ή κάποιον παίκτη δεν είναι καλά ή είναι καλά. Είναι παίκτες που στις προηγούμενες ομάδες τους έχουν δείξει την ποιότητά τους και την αξία τους. Εγώ έχω υπομονή. Δεν επηρεάζομαι από ένα καλό αποτέλεσμα ή από ένα άσχημο. Ξέρω ποια είναι η αξία των παικτών. Ξέρω ότι μπορούν να κάνουν καλύτερα πράγματα, ότι κάποια παιδιά είναι φυσιολογικό να μην είναι στην καλύτερη κατάσταση. Υπάρχουν δικαιολογίες που μπορείς να τους δώσεις. Πρέπει σιγά σιγά να παίρνουμε αποτελέσματα έτσι ώστε να κερδίζουμε χρόνο με την έννοια ότι δεν θα μείνουμε πίσω βαθμολογικά. Ο στόχος μας δεν είναι να κρατηθούμε στην κατηγορία, αλλά να είμαστε ψηλά. Είμαστε μια μεγάλη ομάδα. Δεν πρέπει να το ξεχνάμε και να υποτιμάμαμε τόσο πολύ τον Παναθηναϊκό. Ότι έχουμε τα οικονομικά προβλήματα δεν σημαίνει ότι θα είναι μια καλή δικαιολογία για όλους εμάς, για τον προπονητή, για τους παίκτες ότι λόγω των προβλημάτων δεν μπορούμε να έχουμε καλό πρόσωπο στο γήπεδο. Ο στόχος μας είναι να πάει ο Παναθηναϊκός όσο πιο ψηλά γίνεται. Και αυτό θα γίνει μέσα από τη δουλειά και κερδίζοντας τους αγώνες».

back to top

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Επιστρέφει ο εφιάλτης με τις τσούχτρες στον Κορινθιακό - Κραυγή απόγνωσης από τους κατοίκους

24 February, 2018

Ειδικά δίχτυα-κουρτίνες έτοιμα να τοποθετηθούν αν εγκριθούν τα κονδύλια από την Περιφέρεια Το φαινόμενο της επέλασης των...

Φυντάνης: Ήμουν, είμαι και θα είμαι αρσενικός κύριε Κούγια

24 February, 2018

Στις κατηγορίες του Αλέξη Κούγια ο οποίος χαρακτήρισε ύποπτο το κοουτσάρισμα του Ηλία Φυντάνη στους αγώνες με Παναθηναϊκ...

Κουτσούμπας για υπόθεση Novartis: Όνειδος η θέση Τσίπρα ότι οι ανώνυμοι μάρτυρες είναι ήρωες

24 February, 2018

«Οι ήρωες πρέπει να ξέρει ο κ. Τσίπρας δεν φοράνε ποτέ κουκούλες ακόμα κι όταν κινδυνεύει η ίδια τους η ζωή» τονίζει ο Γ...

Αντιπροσωπεία από τη Βόρεια Κορέα θα παραστεί στην τελετή λήξης των Χειμερινών Ολυμπιακών

24 February, 2018

Η αντιπροσωπεία της Βόρειας Κορέας στην τελετή λήξης των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων της Πιονγκτσάνγκ συμπεριλαμβάνει δ...

Νεκρό δελφίνι σε παραλία της Μονεμβασιάς

24 February, 2018

Εντοπίστηκε από τη Λιμενική Αρχή Παλαιάς ΜονεμβασιάςΝεκρό εντοπίστηκε ένα δελφίνι από τη Λιμενική Αρχή Παλαιάς Μονεμβασι...

Εξέγερση στις φυλακές Κορυδαλλού για τον 29χρονο με το τρομοδέμα στον Παπαδήμο

24 February, 2018

Στους κοινόχρηστους χώρους οι κρατούμενοι, αρνούνται να μπουν στα κελιά τους - Πληροφορίες ότι έχουν πάρει κλειδιά θύρας...

Εξαρθρώθηκε μεγάλο κύκλωμα: 18 συλλήψεις για ναρκωτικά, εκβιασμούς, τοκογλυφίες και κλοπές

24 February, 2018

Ο αριθμός των μελών που εμπλέκονται στις δυο εγκληματικές οργανώσεις είναι πολύ μεγαλύτεροςΔυο εγκληματικές οργανώσεις ε...

Ανοικτά της Λεμεσού αγκυροβόλησε το γεωτρύπανο της ΕΝΙ

24 February, 2018

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΡΙΚ, το σκάφος δεν θα προσεγγίσει το αγκυροβόλιο Λεμεσού και θα παραμείνει σε διεθνή χωρικά ύ...

Ανοιχτά της Λεμεσού το ιταλικό γεωτρύπανο

24 February, 2018

Σε απόσταση 18 ναυτικών μιλίων ανοικτά της Λεμεσού έχει αγκυροβολήσει από χθες βραδύ το γεωτρύπανο της ΕΝΙ Saipem 12000...

Περίεργη εξαφάνιση στα Χανιά: «Θα σας σκοτώσουμε εσάς και τα παιδιά σας»

24 February, 2018

Ο 64χρονος Γιάννης Πολιουδάκης αγνοείται από τον Ιούλιο του 2014Παρά το κλίμα φόβου και τις άγριες απειλές, μια οικογένε...

Με Αντετοκούνμπο το TOP 10 του NBA

24 February, 2018

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο για άλλη μια φορά βρίσκεται στο ΤΟP 10 του ΝΒΑ, με μια όμορφη κίνηση και κάρφωμα στο ματς με του...

Συναγερμός για πτήση της Aegean προς Βιέννη που επέστρεψε στην Αθήνα

24 February, 2018

Ο πιλότος του Airbus Α320 δήλωσε βλάβη ενώ το αεροσκάφος βρισκόταν πάνω από τα ΙωάννιναΣυναγερμός σήμανε το πρωί του Σαβ...

Αλέξης Τσίπρας: Ένας καφές «στα όρθια» πριν την Σύνοδο

24 February, 2018

Πρόλαβε να πιει ένα καφεδάκι πριν την έναρξη της συνεδρίασης ο πρωθυπουργόςΣτις Βρυξέλλες βρισκόταν χθες Παρασκευή ο Έλλ...

Αστυνομική καταδίωξη στη Δυτική Αχαΐα: Ψάχνουν αυτοκίνητο με πέντε Ρομά

24 February, 2018

Ψάχνουν από τα ξημερώματα όχημα με πέντε άτομα που πιθανόν να έχουν πιστόλιΈνα όχημα με πέντε άτομα αναζητούν από τα ξημ...

Κοτζιάς: Η Τουρκία πρέπει να αναλογιστεί ότι η Ελλάδα δεν είναι Ιράκ

24 February, 2018

Η δήλωση της ΕΕ είναι πολύ σοβαρή και αυστηρή, είναι η ισχυρότερη που έχει γίνει ποτέ, τόνισε ο Έλληνας ΥΠΕΞ, υπενθυμίζο...

Πώς ο Παναθηναϊκός έχασε «τα αβγά και τα καλάθια»

24 February, 2018

Πως οι «πράσινοι» έχασαν «τα αβγά και τα καλάθια» με την άμυνα με αλλαγές της Χίμκι και πόσο ατυχής αποδείχθηκε η έμπνευ...

Κουκουλοφόροι εναντίον ΜΑΤ όλη τη νύχτα στα Εξάρχεια

24 February, 2018

Δεν υπήρξε τραυματισμός, ενώ η αστυνομία δεν προχώρησε σε προσαγωγέςΑλλεπάλληλες επιθέσεις εναντίον αστυνομικών δυνάμεων...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

CELEBNEWS.GR

oikonomia.gr

CARSNEWS

FIBERNews.GR