Μητσοτάκης: Το Μεσοπρόθεσμο είναι το 4ο Μνημόνιο χωρίς χρηματοδότηση

image
Με την παρατήρηη ότι ο πρωθυπουργός δεν θα λάβει το λόγο για να υπερασπιστεί το Μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα ξεκίνησε την ομιλία του στη Βουλή ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημειώνοντας ότι «αυτό δείχνει με πόσο πάθος υπερασπίζεστε τα μέτρα που επιβάλλετε στον ελληνικό λαό».

«Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ τελειώνει την θητεία της όπως την ξεκίνησε. Με ψέματα» συνέχισε ο πρόεδρος της ΝΔ τονίζοντας ότι μπορεί ο τίτλος του νομοσχεδίου να είναι Μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα αλλά «η αλήθεια είναι ότι πρόκειται για 4ο μνημόνιο το δεύτερο που φέρει τις υπογραφες Τσίπρα-Καμμένου. Δεσμεύει την χώρα για πολλά χρόνια χωρίς νέα χρηματοδότηση αλλά με δέσμευση της περιουσίας. Μείωνει μισθούς και συντάξεις και το αφορολόγητο. καταργεί ότι έχει μεινει από το ΕΚΑΣ και το ΦΠΑ στα νησία. Όλα αυτά πέφτει σε μια τραυματισμένη κοινωνία. Οι αριθμοί δεν λένε ψέματα. Η κύπρος αναπτύχθηκε τα τελευταία χρόνια αθροιστικά 9,3% και η Ελλάδα 0,9%. Η κυβέρνηση υστερεί ακόμα και προς τον ίδιο της εαυτό. Κάθε πέρυσι και καλύτερα. Αν συγκρίνεται το περσυνο με φετινό Μεσοπρόθεσμο θα διαπιστώσετε ότι το ΑΕΠ είναι μικρότερο από αυτό που προβλέπατε πέρυσι».

«Δεν πιστεύετε ούτε εσείς τις προβλέψεις σας και τις αναθεωρείτε προς τα κάτω. Η κοινωνία έχει πληρώσει ακριβά αυτή την κυβέρνηση. Το που θα βρισκόμασταν σήμερα αν δεν μεσολαβούσε η καταστροφική σας διακυβέρνηση το συνειδητοποιούμε κοιτώντας την Κύπρο Πορτογαλία που δανείζονται με χαμηλά επιτόκια ενώ η Ελλάδα σέρνεται. Η κυβέρνηση έπνιξε τους Έλληνες σε φόρους. Τσακισε με φόρους την ανάπτυξη. Επιτέθηκε με ανήθικο ταξικό διαθέσιμο εισόδημα της μεσαίας τάξης για να δημιουργήσει το περίφημο υπερπλεόνασμα. Δημιουργήσατε μια μεγάλη μάζα απελπισμένων. Ενας στους δύο χρωστά στην εφορία. Σχεδόν 2 εκατ συμπολίτες αδυνατούν να ρυθμίσουν οφειλές 500 ευρώ. Με την ψήφο της κυβερνώσας αριστεράς και τυχοδιωκτικών ΑΝΕΛ έρχεται 4ο μνημόνιο» συνέχισε σε υψηλούς τόνους ο πρόεδρος της ΝΔ.

Στη συνέχεια ο Κυριάκος Μητσοτάκης παρουσίασε τους μεγάλους χαμένους από τα μέτρα που ψηφίζει η κυβέρνηση αποδομώντας τη ρητορική ότι «δήθεν έρχεται το τέλος των Μνημονίων».

Όπως είπε ο πρόεδρος της ΝΔ:

- Οι συνταξιούχοι σε λίγους μήνες θα χάσουν εως 2 συντάξεις. Σε χειρότερη θέση 500.000 συνταξιουχοι δημοσίου που θα χτυπηθούν τριπλά.

- Το αφορολόγητο για αγρότες συνταξιούχους μειώνεται σε 5.680 ευρώ. Αυτό σημαίνει ότι για πρώτη φορά επι δικών σας ημερών θα πληρώσουν φόρο συμπολίτες μας που καλούνται να τα φέρουν πέρα με μισθούς 500 ευρώ το μήνα.

- Καταργείται οριζοντίως η έκπτωση φόρου για τους ελεύθερους επαγγελματίες

- Για τους ιδιοκτήτες ακινήτων σε φτωχότερες συνοικίες. Εσείς που θα καταργούσατε τον ΕΝΦΙΑ τον αυξάνετε ακόμα και σε φτωχότερες γειτονιές. Ένα εκατομμύριο ιδιοκτητών θα πληρώσουν περισσότερα. Ένα διαμέρισμα στην Νίκαια 15ετίας θα πλήρωνε 300 ευρώ ΕΝΦΙΑ και θα πληρώσει 400 ευρώ. Είναι μικρή η άυξηση αυτή κ. τσακαλώτε. Μιλάτε εσείς κ. Τσακαλώτο που λέγατε ότι θα καταργήστε τον ΕΝΦΙΑ; Δεν ντρέπεστε να διακόπτετε; Εχετε την φωλιά σας λερωμένη.

Η κριτική του κ. Μητσοτάκη συνεχίστηκε για το θέμα του ενέχυρου της δημόσιας περιουσίας για 25 δισ. ευρώ μεσω του υπερταμείυ που συγκροτήθηκε με υπογραφή Τσίπρα Καμμένου. «Η προπαγάνδα σας μιλά για επαναδιατύπωση παλιάς διάταξης. Όμως η δέσμευση αυτή συνδέεται με την ανακαιφαλαιοποίηση των τραπεζών» τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ.

«Οι άνθρωποι που το 2014 αποκαλούσαν αιματοβαμμένα τα πλεονάσματα 3% εως 4,5% για 3 χρόνια τώρα αλυσοδένουν την χώρα με πλεονάσματα 3,5%εως 5,22% για πολλά χρόνια. Τι έλεγε ο Τσίπρας ; Είναι απολύτος αδύνατο έλεγε ο Τσίπρας να διατηρηθούν για πολλα χρόνια εκτός αν θέλουμε να πνίξουμε την ελληνική οικονομία. Αυτό κάνατε με την δική σας πολιτική» επέμεινε σε υψηλούς τόνους ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

Χαρακτήρισε, δε, τριτοκοσμική κατάσταση το γεγονός ότι «το μακρύ χέρι του κράτους εισβάλλει στα διαθέσιμα ΟΤΑ και οργανισμών». «Όλα αυτά εντάσσονται σε ανήθικη πολιτική. Στραγγαλίζετε την κοινωνία για να πετύχετε υπερπλεονάσματα και να δώσετε επιδόματα και να τους καταστήσετε εκλογική σας πελατεία. Αυτή είναι η κατάσταση διχασμένη κοινωνία από το καθεστώς που προσπαθείτε να στήρσετε».

Υπενθύμισε, μάλιστα, ότι «ένας πρωθυπουργός που θα έσκιζε το 3ο μνημόνιο έφερε ήδη άλλα δύο. Ενας υπουργός που θα υπέβαλε την παραίτησή του για το αφορολόγητο αλλά μένει στην καρέκλα του για να το μειώσει». «12 Απριλίου 2016: Λέγατε κ. Τσακαλώτε ότι δεν θα κάνετε άλλη μείωση του αφορολόγητου λέγατε ότι δεν είστε διατεθειμένος να το κάνετε. Μιλούσατε για κόκκινες γραμμές και έχετε το θράσος να κάθεστε ακόμα στην καρέκλα σας. Ντροπή σας. Να έχετε το θάρρος να αναμετρηθείτε με όσα λέγατε» συμπλήρωσε.

«Υπουργοί έταζαν 13 σύνταξη και 14 μισθό. Βουλευτές λέγανε ότι δεν πληρώνουν διόδια και τώρα βάζετε πολύ υψηλότερα διόδια. Βλέπω όλους σας εδώ να είστε έτοιμοι να τα ψηφίσετε όλα και να κρατήσετε την εξουσία» υπενθύμισε τις υποσχέσεις των μελών της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

«Δεν είμαι εδώ μόνο για τα αποκαλυπτήρια του 4ου μνημονίου. Η κοινωνία ξέρει ότι κάνετε ότι μπορείτε να αποφύγετε εκλογές αλλά δεν θα το καταφέρετε» πρόσθεσε ο κ. Μητσοτάκης και τόνισε «είμαι εδώ για να δέιξω ότι υπάρχει άλλος δρόμος. Το Α είναι Ανάπτυξη το ΑΕΠ μπορεί να αναπτυχθεί με ανάπτυξη αξιοπιστία και . Το Π είναι ο πατριωτισμός που αφορά πρωτίστως τα εθνικά θέματα και αδιαπραγμάτευτη υπεράσπιση εθνικών συμφερόντων».

«Επι 3 χρόνια ασκούμε αντιπολίτευση με ευθύνη. Το αποδείξαμε σε δύσκολες στιγμές όταν το 2015 παίζατε την ελλάδα στα ζάρια εμείς βάλαμε πλάτη και σώσαμε την πατρίδα. Ό,τι ξεκίνησε πριν 3 χρόνια με ωμό ψέμα καταλήγει σήμερα με βαρύτατες δεσμεύσεις. Αν είχαν διεξαχθεί τότε οι εκλογές θα αποφεύγαμε τα χειρότερα. Οι ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ επιβάλλουν δεσμεύσεις που επεκτείνονται περα από την διακυβέρνησή τους. Δεν υπάρχει προηγούμενο κυβέρνηση χωρίς λαϊκή αποδοχή και επαρκή κοινοβουλευτική δύναμη να δημιουργεί δυσμενείς δεσμεύσεις. Την ώρα που συζητάμε το 4ο Μνημόνιο ο Τσίπρας ετοιμάζεται να υπογράψει συμφωνία με το βόρειο γείτονά μας και να δεσμεύσει την χώρα σε πλαίσιο που επιαρύνει τα εθνικά συμφέροντα. Ο συγχρονισμός είναι συνειδητή επιλογή. Να στρεψετε βλέμματα μακριά από το 4ο μνημόνιο. Δεν μπορώ να δεχθώ ότι ανταλάσσετε μια βαριά υποχώρηση στα εθνικά θέματα με μια κατανόηση στα θέματα οικονομίας».

«Αφού ακολουθήσατε πειθίνια τις εντολές δανειστών στα θέματα οικονομίας τώρα ρυθμίζετε αυτό που αποκαλείτε απλά μια εκκρεμότητα επειδή αυτό θέλει ο διεθνής παράγοντας. Εμείς θέλουμε λύση και αυτό προϋποθέτει ισχυρή Ελλάδα με λύση που δεν θα θίγει τα εθνικά μας συμφέροντα».

back to top

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στους 13 οι νεκροί από την έκρηξη σε τεχνικό λύκειο στην Κριμαία

17 October, 2018

Έρευνα για «τρομοκρατική ενέργεια» ξεκίνησε σήμερα μετά την έκρηξη ενός «άγνωστου μηχανισμού» σε τεχνικό λύκειο στην Κρι...

Οι οκτώ ευρωπαϊκές χώρες της άτυπης λέσχης οικονομικών «γερακιών»

17 October, 2018

Στους κόλπους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στο περιθώριο του Eurogroup, του Ecofin και των συναντήσεων των υπουργών Οικονομικώ...

Χαμηλότερος από τις προβλέψεις ο ρυθμός ανάπτυξης της τουρκικής οικονομίας

17 October, 2018

Χαμηλότερη αναμένεται να είναι η ανάπτυξη της τουρκικής οικονομίας από τις ήδη πτωτικά αναθεωρημένες προβλέψεις της κυβέ...

Επενδύσεις για το 5G σχεδιάζει η WIND

17 October, 2018

Ο Αντώνης Τζωρτζακάκης, Chief Strategy Officer της WIND Ελλάς, υποστήριξε ότι «Η εποχή του 5G δεν ορίζεται ως ακόμα μια ...

Αυξήθηκε 1,3% το ποσοστό απασχόλησης στην Ελλάδα

17 October, 2018

Αύξηση σημείωσε το ποσοστό απασχόλησης στην Ελλάδα - το ποσοστό των ατόμων ηλικίας 15-64 ετών που εργάζονται - στο δεύτε...

Η 8η μέρα – Nicci French

17 October, 2018

Σε μια λεωφόρο του Βό...

Έρευνα για απειλές και άσκηση βίας άρχισε η εισαγγελία του Παρισιού

17 October, 2018

Έρευνα για «απειλές ή πράξεις εκφοβισμού εναντίον της δικαστικής αρχής» και για «άσκηση βίας σε φορείς δημόσιας εξουσίας...

«Ο Πρίγκιπας της Σαουδικής Αραβίας συνοδεύεται από άτομο που συνδέεται με τον Κασόγκι»

17 October, 2018

Συνοδός του Σαουδάραβα πρίγκιπα Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν σε πολλά ταξίδια του φέρεται να είναι ο ένας εκ των ατόμων που συνδ...

Φορτούνης: Δεν μ’ αρέσει η εικόνα μου σ’ αυτό που είδα

17 October, 2018

Ο Κώστας Φορτούνης, μέσω του δικηγόρου του, απολογήθηκε στην Πειθαρχική Επιτροπή με τον ίδιο να παραδέχεται το λάθος του...

Από εκρηκτικό μηχανισμό προκλήθηκε η έκρηξη στη σχολή στην Κριμαία

17 October, 2018

H έκρηξη που σημειώθηκε σε τεχνική σχολή στην πόλη-λιμάνι Κερτς της χερσονήσου της Κριμαίας προκλήθηκε από άγνωστο εκρηκ...

Ο ρωσικός πύραυλος Σογιούζ θα εκτοξευθεί στις 24-26 Οκτωβρίου

17 October, 2018

Μετά την αποτυχημένη εκτόξευση της περασμένης εβδομάδας η πρώτη εκτόξευση ρωσικού πυραύλου Σογιούζ σχεδιάζεται για τις 2...

DEAL! Το Lenovo Watch X στα €42!

17 October, 2018

Το *Lenovo Watch X* είναι ένα ποιοτ&i...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

CELEBNEWS.GR

oikonomia.gr

CARSNEWS

FIBERNews.GR