Μητσοτάκης: Δεν αφήνετε την ΕΛΑΣ να κάνει τη δουλειά της - Τσίπρας: Αναγκαίος ο νόμος Παρασκευόπουλου

image
Πρόεδρος ΝΔ: Καταργήσατε τις φυλακές τύπου Γ για να κάνετε το χατήρι σε φυλακισμένους φίλους του κ. Λάμπρου; - «Στην Αθήνα υπάρχουν τουρίστες και όχι μολότοφ» απάντησε ο πρωθυπουργόςΣύγκρουση σε υψηλούς τόνους εξελίσσεται στη Βουλή ανάμεσα στον Αλέξη Τσίπρα και τον Κυριάκο Μητσοτάκη με αφορμή την ερώτηση του προέδρου της ΝΔ στην «ώρα του πρωθυπουργού» για την ανομία και την εγκληματικότητα. Ο κ. Μητσοτάκης κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι δεν αφήνει την αστυνομία να κάνει τη δουλειά της, ότι κατάργησε τις φυλακές τύπου Γ΄ - αναρωτώμενος μάλιστα «σας κρατάνε;» - και ότι έχει μετατρέψει τα πανεπιστήμια σε κέντρα ανομίας. Από την πλευρά του ο Αλέξης Τσίπρας επιχείρησε να παρουσιάσει μια εικόνα success story τόσο στην οικονομία όσο και στο θέμα της ασφάλειας φτάνοντας στο σημείο να πει ότι «σήμερα στο κέντρο της Αθήνας όσοι κυκλοφορούμε βλέπουμε τουρίστες και όχι κουκουλοφόρους» ενώ κάλυψε πλήρως τον υπουργό Δημόσιας Τάξης Νίκο Τόσκα.
«Δεν αφήνετε την ΕΛΑΣ να κάνει τη δουλειά της»
«Η ΕΛΑΣ αξίζει συγχαρητήρια γιατί προσπαθεί να ανταποκριθεί σε άγρια κατάσταση που είναι αποτέλεσμα των δικών σας παραλείψεων κ. Τσίπρα. Το πρόβλημα δημιουργείται όταν η κυβέρνηση δεν την αφήνει να κάνει τη δουλειά της. Η αστυνομία τρέχει να συλλαμβάνει αυτούς που εσείς αφήνετε ελεύθερους». Με αυτές τις φράσεις ξεκίνησε την πρωτολογία του ο Kυριάκος Μητσοτάκης. Ο κ. Μητσοτάκης επέκρινε την κυβέρνηση γιατί έκρινε σκόπιμο να καταργήσει τις φυλακές τύπου Γ. «Φυλακές υψίστης ασφάλειας υπάρχουν σε όλες τις χώρες αλλά εσείς κρίνετε σκόπιμο να τις καταργήσετε όταν πήρατε την εξουσία. Σήμερα στις φυλακές συνυπάρχουν και συναγελάζονται δολοφόνοι, ποινικοί και τρομοκράτες. Οι νονοί και τα μεγάλα κεφάλια του εγκλήματος λειτουργούν ανενόχλητοι, κάνοντας τις φυλακές κέντρα διοίκησης οργανωμένου εγκλήματος. Η δολοφονία Ζαφειρόπουλου οργανώθηκε εντός φυλακών. Η έδρα του οργανωμένου εγκλήματος είναι στον Κορυδαλό. Εξηγήσατε μας γιατί φέρατε το νόμο. Μήπως για να κάνετε χατήρι σε φυλακισμένους φίλους του κ. Λαμπρου; Σας κρατάνε; Τους χρωστάτε κάτι;», αναρωτήθηκε ο πρόεδρος της ΝΔ. Συνεχίζοντας σε υψηλούς τόνους ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στη σύλληψη του τρομοκράτη που έβαλε τη βόμβα στον Λουκά Παπαδήμου λέγοντας: «Ποιος εξίσωσε τη βία και την τρομοκρατία με τα Μνημόνια; Το κάνατε εσείς όταν βάλατε φωτιά στη χώρα για να έρθετε στην εξουσία και μετά να υπογράψετε Μνημόνια».
«Με το νόμο Παρασκευόπουλου βγάλατε τους ποινικούς από τα κελιά»

Η κριτική του προέδρου της ΝΔ συνεχίστηκε για το νόμο Παρασκευόπουλου λέγοντας ότι «η αστυνομία έχει επιτυχίες χάρη σε ένα νομοθετικό πλαίσιο που επιχειρήσατε να αλλάξετε. Δεν το αλλάξατε αλλά βγάλατε τους ποινικούς από τα κελιά με το νόμο Παρασκευόπουλου».

«Τι έχετε να πείτε στη σύζυγο του εστιάτορα στην Ύδρα; Τι έχετε να πείτε στα θύματα του ληστή που σκορπούσε τον τρόμο σε Κυψέλη σε βάρος ηλικιωμένου; Τι έχετε να πείτε στην ηλικιωμένη που την έκαψαν εγκληματίες; Όλοι αυτοί απελευθερώθηκαν με το νόμο Παρασκευόπουλου» συνέχισε σε υψηλούς τόνους ο κ. Μητσοτάκης.

«Αλλάξτε το νόμο Παρασκευόπουλου, οφείλετε να ζητήσετε συγγνώμη από τα θύματα και τους οικείους τους» κατέληξε για το θέμα ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Τα πανεπιστήμια εξελίσσονται σε πεδίο δράσης τραμπούκων»
Επόμενο πεδίο κριτικής του προέδρου της ΝΔ ήταν η έξαρση της βίας στα πανεπιστήμια. «Τα πανεπιστήμια εξελίσσονται σε πεδίο δράσης τραμπούκων. Υπάρχουν επώνυμες καταγγελίες για εμπόριο ναρκωτικών στο ΑΠΘ. Και η απάντηση Γαβρόγλου ήταν να συγκροτηθεί ένα ρωμαλέο φοιτητικό κίνημα λες και είναι δουλειά των φοιτητών να αντιμετωπίζουν το έγκλημα» είπε ο πρόεδρος της ΝΔ.

«Κάνετε κάτι για όλα αυτά κ. Τσίπρα; Πήγε κάποιος εισαγγελέας; Κάνατε κάποια δήλωση; Τι μας λέτε, ότι η αστυνομία που εξάρθρωσε την απαγωγή Λεμπιδάκη δεν μπορεί να ταυτοποιήσει όσους χτύπησαν ένα ΑμεΑ στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο; Εσείς δεν τους αφήνετε να το κάνουν» συνέχισε σε υψηλούς τόνους ο πρόεδρος της ΝΔ.

«Ο Ρουβίκωνας δρα ανενόχλητος»
Αναφερόμενος στη συνέχεια στη δράση του Ρουβίκωνα ο πρόεδρος της ΝΔ υπενθύμισε το περιστατικό με το «ντου» στη Βουλή λέγοντας ότι «τότε ο κ. Βούτσης προσωπικά φρόντισε να κάνει τα περιπολικά ως ταξί».

«Ο αρχηγός του ποστάρει ανενόχλητος στο Facebook και σε κείμενό τους λένε ότι επιδιώκουν την καταστροφή του κράτους. Και κάποιοι και στα έδρανα απέναντι μου πιστεύουν οτι ο Ρουβίκωνας κάνει επαναστατική γυμναστική» είπε ο κ. Μητσοτάκης. 

Ξεκινώντας την ομιλία του ο κύριος Μητσοτάκης έκανε ένα σχόλιο για τις πρόσφατες αναφορές Τσακαλώτου - Χουλιαράκη πως η κυβέρνηση συνειδητά υπερφορολόγησε την μεσαία τάξη. «Φαντάζομαι ότι δεν θέλετε να αλλάξετε το θέμα συζήτησης εκτός να θέλετε να απολογηθείτε για την κυνική αναφορά του υπ Οικονομικών ότι τσακίσατε την μεσαία τάξη στην φορολογία. Ελπίζω να μην μιλήσετε κι εσείς για σαρανταποδαρούσες και άλλες αηδίες γιατί ο κόσμος κουράστηκε και δεν αντέχει άλλο», είπε σχετικά.

Αν και ο κ. Μητσοτάκης αναγνώρισε ότι υπάρχει μείωση στις ανθρωποκτονίες επισήμανε ωστόσο ότι ξεκίνησε από το 2010. «Όμως στους περισσότερους τομείς η κατάσταση έχει επιδεινωθεί. Κλοπές διαρρήξεις και απόπειρες ληστείας έχουν πολλαπλασιαστεί. Φαινόμενα λαθρεμπορίας συνολικά 800πλασιάστηκαν».

«Ημουν στην Ήπειρο και οι κάτοικοι μικρών παραμεθώριων χωριών μου είπαν ότι πέφτουν συνεχώς θύματα κλοπών. Περπατήστε λίγο στο κέντρο της Αθήνας. Στην είσοδο κάθε πολυκατοικίας έχουν χαρτί που λένε να κλειδώνουν τις πόρτες. Για όλη αυτή την κατάσταση κ. Τσίπρα έχετε ευθύνη. Γιατί; Γιατί οι συντονισμένες κινήσεις κατά παραβατικότητας στα κέντρα ανομίας περιορίστηκαν στο ελάχιστο γιατί ακυρώθηκε το σχέδιο προηγούμενης κυβέρνησης για πεζές περιπολίες και η ομάδα ΔΕΛΤΑ μετά από αίτημα νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ και Ρουβίκωνα» πρόσθεσε ο αρχηγός του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.  

Να ζητήσετε συγγνώμη από τα ΜΑΤ
«Από εσάς δεν περιμένω να ακούσω απαντήσεις αλλά ύβρεις και συκοφαντίες. Εδώ και χρόνια το κόμμα σας χλευάζει συστηματικά την αντίληψη ότι στην Δημοκρατία η βία είναι καταδικαστέα από όπου και αν προέρχεται. Οι σημερινόι σας υπουργοί δικαιολογήσαν αθλιότητες. Ζήσατε ύβρεις και τραμπουκισμούς που εκθρέψατε. Πότε συμμαζέψατε τα στελέχη σας; Πότε συναντήσατε αστυνομικούς; Τι λέγατε εσείς; Να αφοπλιστεί η αστυνομία και να καταργηθούν τα ΜΑΤ. Και πως θα έκαναν τα επιτυχίες κ. Τσίπρα; Με νεροπίστολα;».

Υπενθύμισε, δε, ότι ως πολιτικός αρχηγός ο Αλέξης Τσίπρας χαρακτήρισε τα ΜΑΤ ως «παρακρατικές συμμορίες». «Μήπως να ζητήσετε συγγνώμη; Να ζητήσετε συγγνώμη από τα παιδιά των ΜΑΤ που πυροβολήθηκαν με καλάσνικοφ; Να ζητήσετε συγγνώμη για τα στελέχη σας που τους αποκαλούν γουρούνια δολοφόνους. Ανακαλέστε με όρους πολιτικής αξιοπρέπειας. Παραδεχθείτε ότι και στα θέματα ασφάλειας είχατε αυταπάτες. Τι αφήνει πίσω η πολιτική σας; Πληρώνουμε τις θύελλες των ανέμων που εσείς και η παρέα σας σπείρατε. Και σήμερα με τις λανθασμένες αποφάσεις όπως κατάργηση φυλακών τύπου Γ ομάδα ΔΕΛΤΑ, νόμος Παρασκευόπουλου πλήττετε την ασφάλεια πολιτών. Σας καλώ έστω και τώρα να αναγνωρίσετε τα λάθη σας και αλλάξτε πολιτική. Ο πολίτης αισθάνεται απροστάτευτος και ο πολίτης είναι πιο πολύτιμος από τις εσωκκοματικές σας ισορροπίες».

«Ελπίζω να μην μας πείτε κι εσείς για σαρανταποδαρούσες και άλλες αηδίες»
Ξεκινώντας την ομιλία του ο κύριος Μητσοτάκης έκανε ένα σχόλιο για τις πρόσφατες αναφορές Τσακαλώτου - Χουλιαράκη πως η κυβέρνηση συνειδητά υπερφορολόγησε την μεσαία τάξη. «Φαντάζομαι ότι δεν θέλετε να αλλάξετε το θέμα συζήτησης εκτός να θέλετε να απολογηθείτε για την κυνική αναφορά του υπ Οικονομικών ότι τσακίσατε την μεσαία τάξη στην φορολογία. Ελπίζω να μην μιλήσετε κι εσείς για σαρανταποδαρούσες και άλλες αηδίες γιατί ο κόσμος κουράστηκε και δεν αντέχει άλλο», είπε σχετικά.
Με sussess story επιχείρησε να απαντήσει ο Τσίπρας
Απαντώντας στον Κυριάκο Μητσοτάκη ο Αλέξης Τσίπρας επέλεξε να κάνει έναν απολογισμό των τελευταίων επιτυχιών της αστυνομίας λέγοντας ότι «είναι η καλύτερη ερώτηση στο καλύτερο timing που θα μπορούσα να έχω» επικεντρώνοντας την αρχή της απάντησής του στην κυβερνητική ρητορική του success story.

«Ο Θεός βοηθά τον κλέφτη, βοηθά και τον νοικοκύρη. Για κακή σας τύχη την επόμενη ημέρα συνελήφθη ο ύποπτος για την υπόθεση τρομοδέματος στον κ. Παπαδήμο. Λίγες ημέρες μετά συνελήφθη ο φερόμενος δράστης Ζαφειρόπουλου και μια σειρά από αποκαλύψεις που έχουν σχέση με την ασφάλεια και ενδεχομένως να μην σας κάνουν να αισθάνεστε άνετα» πρόσθεσε ο Αλέξης Τσίπρας.

Έκανε, δε, επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη κατηγορώντας τον για ακροδεξιά ρητορική: «Ακούγωντας σας αναρωτιέμαι: Πού ειναι ο αρχηγός του κόμματος που θα φέρει την πολιτική αντιπαράθεση στο κέντρο. Και όταν γυρνάω την πλάτη αναρωτιέμαι ποιος είναι στο βήμα ο Κυριάκος Μητσοτάκης ή ο Άδωνις Γεωργιάδης. Μια πλήρη εφαρμογή της ακροδεξιάς ρητορικής».

«Ο λόγος για τον οποιο το κάνετε είναι γιατί βρίσκεστε σε πανικό γιατί έχετε βάλει όλα τα αυγά σε ένα καλάθι. Υιοθετείτε την ακραία ρητορική γιατί δεν βολεύεστε με την πραγματικότητα ότι η χώρα βγαίνει από την κρίση που εσείς την είχατε οδηγήσει με τη χρεοκοπία που φέρατε στον τόπο. Δεν βολεύεστε γιατί η τρίτη αξιολόγηση θα κλείσει χωρίς πρόσθετα βάρη και σύντομα. Δεν βολεύεστε γιατί εσεις είχατε επενδύσει στο αντίθετο. Δεν βολεύεστε γιατί η Ελλάδα βρίσκεται εντός στόχων και θα βρίσκεται εντός στόχων και το 2018» είπε ο πρωθυπουργός.

«Δεν σας αρέσουν όλα αυτά. Η χώρα είναι σε περίοδο δυναμικής ανάπτυξης γιατί έχετε τον καημό σας να επιστρέψετε στην διακυβέρνηση. Όταν στο όνομα του καημού διαστρεβλώνετε τα πάντα τότε μιλάμε για ιδιοτέλεια που κάνει κακό στον τόπο» συνέχισε στο ίδιο μήκος κύματος ο πρωθυπουργός.
Δείχνετε αμετροέπεια και επιτίθεστε σε θεσμούς όπως οι Ένοπλες Δυνάμεις και η ΕΛΑΣ
Στη συνέχεια κατηγόρησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι επιτίθεται σε θεσμούς όπως οι Ένοπλες Δυνάμεις και η Αστυνομία κάνοντας λόγο για αμετροέπεια.

«Με την αμετροέπεια που χαρακτηρίζει το λόγο σας επιτίθεστε σε θεσμούς που υπηρετούν την ασφάλεια της χώρας. Με αφορμή την συνάντησή μου με τον κ. Τραμπ ξεσηκωθήκατε για την αναβάθμιση των F16. Μιλήσατε για σκάνδαλο που πρέπει να απολογηθώ. Σύντομα αντιληφθήκατε ότι το παραμύθι δεν έχει δράκο αλλά η επίθεση δεν ήταν προς εμένα αλλά στην ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων. Επανήλθατε όμως με νέο κρεσέντο αμετροέπειας μιλώντας για γενικευμένη ανομία, χάος στην χώρα και ανενόχλητη δράση κακοποιών. Πριν απαντήσω να σας πω ότι πέφτετε στο ίδιο ατόπημα. Μιλώντας για γενικευμένη ανομία εν πλήττεται την κυβέρνηση αλλά βάζετε στο στόχαστρο την ΕΛΑΣ, την ηγεσία της, τους άνδρες και γυναίκες που επιτελούν το έργο τους καθημερινά. Βεβαίως ενδεικτικό των παλινωδιών σας είναι ότι ενώ σήμερα τους κατηγορείτε ότι δεν κάνουν καλά την δουλειά τους όλο το προηγούμενο διάστημα αναρτάτε tweet με συγχαρητήρια για τις επιτυχίες ΕΛΑΣ» είπε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Τσίπρας.

«Δεν ισχυρίζομαι ότι δεν υπάρχει εγκληματικότητα αλλά έχει μειωθεί»
Περνώντας στην ουσία της ερώτησης του Κυριάκου Μητσοτάκη ο Αλέξης Τσίπρας είπε ότι «δεν ισχυρίζομαι ότι δεν υπάρχει εγκληματικότητας αλλά έχει μειωθεί».

Στη συνέχεια παρέθεσε στοιχεία της ΕΛΑΣ που, όπως είπε, δείχνουν «μείωση σε απάτες και πλαστογραφίας, μείωση σε κλοπές καταστημάτων, σπιτιών, μείωση παραβατικότητας στο δρόμο, ληστείες κ.α. Αυτά είναι στοιχεία. Όμως εσάς είναι ο φόβος το μοναδικό κίνητρο. Μειώθηκαν οι επιθέσεις σε αστυνομικά τμήματα και σε αστυνομικούς επι των ημερών μας σε σχέση με τις δικές σας ημέρες».

Κάνοντας ειδική αναφορά στο θέμα των Εξαρχείων ο πρωθυπουργός κατηγόρησε τη ΝΔ ότι «γίνεστε γραφικοί με αυτά που λέτε δεν το έχετε καταλάβει;».

«Το αγαπημένο σας θέμα τα Εξάρχεια. Μια περιοχή που προφανώς αντιμετωπίζει προβλήματα και οι κάτοικοι που μένουν εκεί αντιμετωπίζουν προβλήατα αλλά δεν γίνεται να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα στοχοποιώντας την περιοχή. Είχαμε 13% λιγότερες επιθέσεις σε πολιτικά γραφεία και πρόσωπα. Εσέις κάνατε λιγότερες συλλήψεις και περισσότερες προσαγωγές. Εμείς το αντίθετο. Εσείς κανατε επιχειρήσεις σκούπα κα όποιον πάρει ο χάρος. Παιδία χωρίς παραβατική συμπεριφορά ενώ εμείς ξηλώνουμε από την ρίζα τις συμμορίες του κοινού ποινικού δικαίου» είπε ο Αλέξης Τσίπρας.

«Στην Αθήνα σήμερα υπάρχουν τουρίστες και όχι μολότοφ»
Υποστήριξε, δε, ότι κατά τη διάρκεια της διακυβέρνηση Σαμαρά «η Αθήνα μετατράπηκε σε σιδηρόφρακτη πόλη. Επι ημερών σας η καταστολή κατά δικαίων και αδίκων ξεπέρασε κάθε προηγούμενο  Όμως αποδεικνύεται ότι το δόγμα μηδενικής ανοχής δεν οδήγησε σε μείωση εγκληματικότητας. Ηταν καθαρά ιδεολογική επιλογή για να κρατηθείτε με νύχια και δόντια στην εξουσία. Οι μέρες αυτές τελείωσαν».

Στη συνέχεια ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε στο θέμα των επιθέσεων με βόμβες μολότοφ καλώντας τον αρχηγός της ΝΔ να πάει να συναντήσει έναν ξενοδόχο στο κέντρο της Αθήνας «να σας πει τι γινόταν επι των ημερών σας με τις μολότοφ και τους κουκουλοφόρους και πόσο επιτυχής είναι σήμερα η πολιτική η δική μας. Η εικόνα της Αθήνας σήμερα δεν είναι αυτή που περιγράφετε. Η εικόνα είναι ότι χιλιάδες τουρίστες που βλέπουν τα αξιοθέατα και όχι οι μολότοφ των κουκουλοφόρων που συνέβαινε επί των ημερών σας». 

Αναγκαίος ο νόμος Παρασκευόπουλου
Στη συνέχεια κάλυψε τον υπουργό Δημόσιας Τάξης Νίκο Τόσκα τονίζοντας ότι «επί ημερών του είχε όλες αυτές τις επιτυχίες η ΕΛΑΣ».

«Μιλάτε για νόμο και τάξη αλλά επι ημερών σας δεν ήταν μονο η ανομία αλλά κάνατε ότι περνά από το χέρι σας για να δημιουργήσετε κλίμα και να αποδυναμώσετε την επιχειρησιακή ικανότητα της ΕΛΑΣ. Υπογράφατε απολύσεις αστυνομικών κ. Μητσοτάκη ως υπουργός. Εσείς. Ως υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Μητσοτάκης και ο Δένδιας υπουργός Προστασίας Πολίτης καταργήθηκαν 6.000 θέσεις αστυνομικών και καταργήθηκε η Δημοτική Αστυνομία. Αυτό είναι το έργο σας. Σε αντίθεση με το σημερινό έργο των μεγάλων επιτυχιών» συνέχισε ο Αλέξης Τσίπρας.

Για να ενισχύσει το επιχείρημά του ο πρωθυπουργός στη συνέχεια έκανε έναν απολογισμό της δράσης της ΕΛΑΣ.

«Πέρα του επιχειρηματία Λεμπιδάκη και της εξιχνίασης δολοφονίας Ζαφειρόπουλου, της σύλληψης φερόμενου κατηγορούμενου για τρομοδέματα, της σύληψης Πόλα Ρούπα, είχαμε σύλληψη σπείρας πορτοφολάδων, σύλληψη εμπόρων ναρκωτικών 23 άτομα, εξάθρωση πολυμελών εγκληματικών οργανώσεων με ληστείες και κλοπές σε όλη την επικράτεια της χώρας. Εντοπίστηκαν κλοπιμαία αξίας άνω των 10 εκατ. ευρώ. Συνελήφθησαν 38 άτομα κυκλώματος ναρκωτικών. Εξιχνίαση 145 υποθέσεων ληστειών και διακεκριμένων κλοπών με χρηματοκιβώτια. Εξάρθρωση διεθνούς οργάνωσης εμπορίας ναρκωτικών στα Βαλκάνια. Σύλληψη κυκλώματος που έκλεβαν ριφιφί ράβδους χρυσού που μάλλον σας θυμίζει κάτι αυτό.Αυτή είναι η δική μας παρακαταθήκη. Η δική σας ποια ήταν; Δεν σας τα λέω αναλυτικά μπας και μοιράσετε κι άλλα συγχαρητήρια στην ΕΛΑΣ αλλά για να ζητήσετε συγγνώμη γα όσα λέτε περι ανομίας, χάους, κύκλου αίματος που λετε. Είναι ντροπή αυτό που κάνετε. Είναι ντροπή όσα λέτε για τον νόμο Παρασκευόπουλου. Έναν αναγκαίο νόμο που ήταν χάος στις φυλακές. Είναι ντροπή να λέτε ψέματα που αναπαράγονται από φιλικά ΜΜΕ ότι τάχα οι 3 δράστες κατά 85 χρονης γυναίκας είχαν αποφυλακιστεί με νόμο Παρασκευόπουλου όμως αποδείχθηκε ότι ουδεμία σχέση έχει με νόμο Παρασκευόπουλου».

«Λίγο σας ένοιαξε αυτό. Αρκεί ο ισχυρισμό σας να αναπαραχθεί. Το ίδιο επιχειρούν ΜΜΕ και σε σχέση με τον δράστη που συνελήφθη για τη δολοφονία Ζαφειρόπουλου ο όποιος βρέθηκε έξω όχι με το νόμο Παρασκευόπουλου αλλά με άδεια φυλακών. Δεν λέω ότι το είπατε εσείς αλλά τα φιλικά σας ΜΜΕ αρα θα το λέγατε και εσείς» κατέληξε ο πρωθυπουργός για το θέμα. 

Επανερχόμενος στο θέμα της δολοφονίας Ζαφειρόπουλου επέκρινε τη ΝΔ για τη στάση της τις πρώτες ώρες μετά την εκτέλεση του ποινικολόγου. «Πριν ολοκληρωθεί η έρευνα σπεύσατε με Τζαβάρα κ.α. να πείτε ότι πίσω από την δολοφονία υπάρχουν πολιτικά κίνητρα. Πρωτοσέλιδο εφημερίδας ενημέρωνε ότι η δολοφονία προκαλεί πανικό στο Μαξίμου. Αναρωτιέμαι, τώρα που η ΕΛΑΣ σε χρόνο ρεκόρ συνέλαβε το δράστη και τους φυσικούς αυτουργούς και αποδεικνύεται ότι δεν υπάρχει πολιτική χρεία τι θα πείτε; Να το γράψουμε και αυτό στην άμμο; Ζητήστε μια συγγνώμη που δηλητηριάζετε την κοινή γνώμη»,.

Κλείνοντας την πρωτολογία του ο Αλέξης Τσίπρας είπε: Κύριε Μητσοτάκη είναι σαφές ότι από όσα είπα και κάνατε εσείς , ψάχνετε την ανομία, εκεί που συμφέρει την ακροδεξιά λογική σας. Την ψάχνετε στα Εξάρχεια και όχι στους χούλιγκανς που επιτίθενται σε γραφεία εφημερίδων και όχι στην Χρυσή Αυγή. Δεν ψάχνετε την ανομία εκέι που δεν θέλετε να την δείτε. Όμως η ανομία δεν συχνάζει μόνο στα Εξάρχεια αλλά και σε πιο χάι περιοχές και στην ίδια την αυλή σας. Βλέπω τον γραμματέα σας, μια απάντηση δεν δώσατε. Το τελευταίο διάστημα εβδομάδα η Ελληνική Αστυνομία έχει κουραστεί να συλλαμβάνει ανθρώπους που συνομιλείτε, μέλη εγκληματικών οργανώσεων. Ο ναρκέμπορος Παπούτσάκης συνελήφθη. Αυτοί είναι οι άριστοι με τους οποίους κάνουν παρέα οι άριστοι συνεργάτες σας. Τζακ Ποτ. Ήρθε και η κατάθεση της κυρίας Τσάκαλου του Χριστοφοράκου να μας θυμίσει ότι η ανομία δεν πίνει καφέ μόνο στα Εξάρχεια αλλά και στο σαλονάκι του γραφείου σας και μάλιστα από καφετιέρα Ζίμενς. Ήταν τόσο επίκαιρη σήμερα η ερώτησή σας που σήμερα ρωτάω εγώ: Θα διώξετε τον έμπιστό σας ή όχι;».

«Η ΝΔ πάει προς τα πάνω και εσείς προς τα κάτω»
Ξεκινώντας τη δευτερολογία του ο Κυριάκος Μητσοτάκης αρχικά αναφέρθηκε στα θέματα της οικονομίας με αφορμή τις αναφορές του Αλέξη Τσίπρα στο κυβερνητικό success story.

«Έχετε κάνει κωλοτούμπα στα πάντα. Ένα πράγμα παραμένει σταθερό. Η έφεσή σας σε προσωπικές επιθέσεις, ψέματα και συκοφαντίες. Είστε ο ίδιος Τσίπρας του 2014. Ο χαρακτήρας του ανθρώπου δεν αλλάζει. Να ξεκινήσω με τις ανησυχίες σας για την κατεύθυνση του κόμματος σας και αν θέλουμε την ΝΔ στα Δεξιά ή κέντρο. Η αλήθεια είναι μια: η ΝΔ πάει προς τα πάνω και εσείς προς τα κάτω. Είπατε ότι οργανώσαμε την σημερινή συζήτηση επειδή δεν μας αρέσει η πραγματικότητα που εσείς δημιουργείτε με τις τεράστιες οικονομικές επιχειρήσεις. Δεν μας αρέσει που βάλατε φόρους και διαλύσατε την μεσαία τάξη. Δημιουργείτε ψεύτικα πλεονάσματα. Στα 14 δισ. μέτρα που πήρατε και έρχονται άλλα 5 δισ. ευρώ για 2019-2020 που φέρουν την δική σας υπογραφή. Δεν μας αρέσει καθόλου το γεγονός ότι έρχεστε κυνικά και ομολογείτε ότι η πολιτική σας διέλυσε την μεσαία τάξη γιατί δήθεν θέλατε να τα πάρετε από την μεσαία τάξη για να τα δώσετε στους φτωχούς. Εγώ ήξερα πως η Αριστερά τα πέρνει από τους πλούσιους για να τα δώσει στους φτωχούς. Εσείς τα παίρνετε από όλους για να τους κάνετε όλους φτωχούς».

Όσον αφορά την πρόσκληση του πρωθυπουργού προς τον ίδιο να ζητήσει συγγνώμη από την ΕΛΑΣ ο πρόεδρος της ΝΔ αναρωτήθηκε: Μου είπατε να ζητήσω συγγνώμη εγώ γιατί; Οι δικοί σας σύντροφοι ήταν αυτοί που αποκαλούσαν τους αστυνομικούς γουρούνια. Εσείς ήσασταν αυτός που το 2008 λέγατε ότι τα ΜΑΤ είναι παρακρατικές οργανώσεις».

back to top

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Αρχίστε να μιλάτε» για να λήξει η παιδική σεξουαλική εκμετάλλευση

18 November, 2018

Με κεντρικό φετινό θέμα τον αθλητισμό, εορτάζεται σήμερα 18 Νοεμβρίου η Ευρωπαϊκή Ημέρα για την προστασία των παιδιών εν...

Χειροπέδες σε συμμορία που άνοιγε σπίτια στην Πέλλα

18 November, 2018

Πρόκειται για έναν 37χρονο Έλληνα, έναν 46χρονο αλλοδαπό και δύο συνεργούς του, έναν 43χρονο και μια 24χρονη  ...

Ποινικές διώξεις σε βάρος έξι συλληφθέντων για τα επεισόδια στην επέτειο του Πολυτεχνείου

18 November, 2018

Στις εισαγγελικές αρχές οδηγήθηκαν κατά πληροφορίες 14 από τους 19 συλληφθέντες, καθώς κάποιοι εξ αυτών φέρονται να νοση...

Αμβρόσιος: Δεν ανέφερα ποτέ περί παραίτησης του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου

18 November, 2018

«Είπα ότι το θέμα των εφημέριων είναι πολύ καυτό και αυτό πρέπει να συζητήσουμε, ενώ τα περιουσιακά είναι δεύτερα σε αυτ...

Ξεκινά γεωτρήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ η Τουρκία

18 November, 2018

Το τουρκικό υπουργ&epsilo...

Ειρηνευτική συμφωνία Αφγανιστάν- Ταλιμπάν μέσα στο 2019 «βλέπουν» οι ΗΠΑ

18 November, 2018

Την ελπίδα να επιτευχθεί ειρηνευτική συμφωνία με τους Ταλιμπάνμέχρι τον Απρίλιο του 2019 εξέφρασε ο ειδικός απεσταλμένος...

Σταϊκούρας: Ο κ. Τσίπρας θα μείνει στην ιστορία ως ο πρωθυπουργός των φόρων

18 November, 2018

«Ότι γυαλίζει, δεν είναι χρυσός. Η κυβέρνηση προτείνει αποσπασματικά, με μεγάλη καθυστέρηση και ατολμία, σε βάθος χρόνου...

Εκατοντάδες τραυματίες στη Γαλλία στην κινητοποίηση των «κίτρινων γιλέκων»

18 November, 2018

Τουλάχιστον 400 άνθρωποι τραυματίστηκαν στη Γαλλία- εκ των οποίων οι 14 σοβαρά - κατά τους αποκλεισμούς δρόμων που οργαν...

Το απίθανο ποσό που προσφέρει στον Ράμσεϊ η Γιουβέντους

18 November, 2018

Δελεαστικότατη θα είναι η προσφορά που ενδέχεται να καταθέσει η Γιουβέντους στον Άαρον Ράμσεϊ προκειμένου να... κάνει χα...

Τα δίχτυα σήκωσαν… αρχαίους αμφορείς στη Λέρο

18 November, 2018

Έκπληκτος έμεινε ο κυβερνήτης της μηχανότρατας «Νικόλαος» όταν διαπίστωσε ότι ανάμεσα στα ψάρια είχαν πιαστεί στα δίχτυα...

Σάμος: Νεαρός μετανάστης απείλησε με μαχαίρι αστυνομικούς

18 November, 2018

Οι αστυνομικοί αντεδρασαν άμεσα και έπεσαν πάνω στο νεαρό, καταφέρνοντας να τον αφοπλίσουν και να του βάλουν χειροπέδες ...

Σφαιρόπουλος: Θα κάνω τα πάντα για να πετύχουμε

18 November, 2018

Το σύνθημα για σκληρή δουλειά έδωσε ο Γιάννης Σφαιρόπουλος στις πρώτες του δηλώσεις ως προπονητής της Μακάμπι.«Θα ήθελα ...

Συμφωνία με τον ελεγκτικό Οίκο εμφανίζεται έτοιμη να υπογράψει η Folli Follie

18 November, 2018

Εντός της εβδομάδας που αρχίζει αύριο αναμένεται, σύμφωνα με πληροφορίες, να υπογράψει η Folli Follieοριστική συμφωνία μ...

Θεσσαλονίκη: Φωτιά σε μονοκατοικία - Με εγκαύματα μία γυναίκα

18 November, 2018

Η φωτιά ξέσπασε στο σαλόνι διώροφης μονοκατοικίας – Μία γυναίκα με εγκαύματα  Φωτιά ξέσπασε...

ΕΛΣΤΑΤ: 6.119 σπίτια στην Ξάνθη δεν έχουν… τουαλέτα

18 November, 2018

Πρόκειται για ένα πολύ ιδιαίτερο χαρακτηριστικό αρχιτεκτονικό γνώρισμα των σπιτιών μιας άλλης εποχής, όταν πριν από αρκε...

Σε τρεις «υπόπτους» εστιάζει η αστυνομία για τη δολοφονία της Μαλτέζας δημοσιογράφου

18 November, 2018

Ομάδα τουλάχιστον τριών Μαλτέζων έχουν ταυτοποιήσει οι ερευνητές της δολοφονίας της Μαλτέζας δημοσιογράφου Ντάφνι Καρουά...

Πτολεμαϊδα: Ομάδα 30 ατόμων εγκλωβίστηκε σε καταφύγιο από τα χιόνια

18 November, 2018

Τα άτομα απεγκλωβίστηκαν μετά από προσπάθειες των εκχιονιστικών μηχανημάτων Η έντονη χιονόπ...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

CELEBNEWS.GR

oikonomia.gr

CARSNEWS

FIBERNews.GR