Μέρος του πλάνου που Accelarate της Volkswagen είναι και το “Project Trinity”. Ένα sedan προηγμένης τεχνολογίας που όταν λανσαριστεί στην αγορά περί του 2026, θα αποτελεί το… απόσταγμα της νέας ιδεολογίας της γερμανικής μάρκας και για το οποίο η Volkswagen δεν διστάζει να ανεβάσει τον πήχη των προσδοκιών σε κάθε ευκαιρία που της δίνεται. Αρκεί να σκεφτείς ότι μιλάμε ήδη από τώρα για ένα ηλεκτρικό sedan που δεν πρόκειται να κυκλοφορήσει πριν το 2026. Αυτή είναι η σημασία του επερχόμενου μοντέλου για την μάρκα.

Γι’ αυτό και το προλογίζει ως την ναυαρχίδα της. Ως το μοντέλο που θα ενσωματώνει όλα τα εκείνα τα χαρακτηριστικά και τα ιδανικά που θέλει να την ορίζουν σε 5 χρόνια από τώρα. Το “Project Trinity” για παράδειγμα θα λανσαριστεί με λειτουργίες ημι-αυτόνομης οδήγησης Επιπέδου 2+ που δεν είναι τρομερά καινοτόμο ή σπάνιο αλλά τεχνικά, θα είναι πανέτοιμο για το Επίπεδο 4. Όταν λοιπόν δημιουργηθεί το νομικό πλαίσιο, το Project Trinity θα μπορεί να κινηθεί πλήρως αυτόνομα, χωρίς να είναι αναγκαία η ανθρώπινη παρέμβαση. Επιπλέον, η Volkswagen υποστηρίζει πως το νέο, ηλεκτρικό sedan της θα θέσει νέα standards τόσο όσον αφορά στην εμβέλεια που θα προσφέρουν οι μπαταρίες, όσο και στον χρόνο που απαιτείται για την φόρτιση τους, αναφέροντας χαρακτηριστικά για το τελευταίο ότι θα είναι εξίσου σύντομος με τον ανεφοδιασμό ενός βενζινο/πετρελαιοκίνητου οχήματος.

Η πίστη της εταιρίας στο νέο concept είναι τέτοια που το χαρακτηρίζει ως “το ονειρικό αυτοκίνητο λογισμικού” που θα λανσάρει ένα νέο επιχειρηματικό μοντέλο σύμφωνα με το οποίο οι πελάτες θα επιλέγουν μονάχα την μπαταρία, το χρώμα και τις ζάντες και όλα τα υπόλοιπα θα ενεργοποιούνται βάσει συνδρομής αφού το hardware θα υπάρχει ήδη στο όχημα. Όλα αυτά ακούγονται πολύ ενδιαφέροντα αν και θα πρέπει να δούμε πώς θα εφαρμοστούν στην πράξη. Η Volkswagen πάντως “χτίζει” το Project Trinity χωρίς να κρύβει τον ενθουσιασμό της και αυτό φαίνεται. Μένει να δούμε αν ο ενθουσιασμός και τα μεγάλα λόγια υποστηρίζονται από τις δυνατότητες του οχήματος και για να γίνει αυτό, θα πρέπει να περιμένουμε αρκετά χρόνια ακόμα.