Το φιλόδοξο πλάνο εξηλεκτρισμού της Mercedes-Benz περιλαμβάνει το λανσάρισμα 8 ηλεκτρικών μοντέλων μέχρι τα τέλη του 2022 και αν αυτή τη στιγμή η γερμανική εταιρία προσφέρει μόνο 2 αμιγώς ηλεκτρικά (την EQC και την EQA), αυτό θα αλλάξει αρκετά σύντομα αφού εκτός από την EQS η οποία αναμένεται να παρουσιαστεί σύντομα παίρνοντας την θέση της στην κορυφή της γκάμας, περιμένουμε και την EQE που θα τεθεί αντιμέτωπη με μοντέλα όπως το Tesla Model S, η Porsche Taycan και το Audi e-tron GT.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της Mercedes, Ola Kallenius, το νέο ηλεκτρικό μοντέλο θα βασίζεται στην Electric Vehicle Architecture που έχει σχεδιαστεί και εξελιχθεί ειδικά για τέτοιου είδους εφαρμογές και θα πραγματοποιήσει το ντεμπούτο του τον Σεπτέμβριο, στην επερχόμενη έκθεση αυτοκινήτου του Μονάχου. Όπως είπαμε, η EQE θα είναι η απάντηση της γερμανικής μάρκας στον ανταγωνισμό και όχι η EQS που θα είναι μία κατηγορία μόνη της.

Δεν θα υπάρξει ένα πολυτελές sedan στην αγορά, ούτε υπάρχει τώρα φυσικά, που να συγκρίνεται στο μέγεθος, στο packaging και στους χώρους με την EQS. “Κάθεται” μία κατηγορία πάνω […].

Δήλωσε ο Kallenius χωρίς βέβαια να αποκαλύπτει περισσότερες λεπτομέρειες. Περιμένουμε πάντως τα δύο μεγάλα ηλεκτρικά της Mercedes να προσφέρουν έως και 700 χιλιόμετρα αυτονομίας και δυνατότητα ταχείας φόρτισης ενώ με δεδομένες τις ελευθερίες που επιτρέπει η χρήση μίας αμιγώς ηλεκτρικής αρχιτεκτονικής, οι διαθέσιμοι χώροι στις καμπίνες των δύο μοντέλων (EQE και EQS) θα συγκρίνονται με “συμβατικά” αυτοκίνητα της επόμενης, μεγαλύτερης κατηγορίας. Το 2021 θα είναι μία γεμάτη χρονιά για την Mercedes-Benz…