Θέλει θάρρος και θράσος για να ονομάσεις το μικρότερο μοντέλο στην γκάμα σου “αυτοκράτορα” αλλά αυτό ακριβώς επέλεξε να κάνει η Skoda με το νέο Kushaq που θα παρουσιαστεί σε περίπου έναν μήνα και θα λανσαριστεί λίγο αργότερα στην ινδική αγορά. Το όνομα όμως δεν είναι νέο, αφού το ξέρουμε εδώ και έναν μήνα περίπου. Αυτό που είναι νέο, είναι τα σκίτσα που έδωσε στη δημοσιότητα η Skoda τα οποία μας επιτρέπουν μία πρώτη ματιά, έστω και με μία γερή δόση υπερβολής, στην έκδοση παραγωγής.

Ρεαλιστικά, δεν έχουμε πολλά να πούμε αφού το Kushaq είναι επί της ουσίας ο απόγονος του Vision In Concept που πραγματοποίησε το ντεμπούτο του πριν από έναν χρόνο. Όπως και εκείνο το πρωτότυπο λοιπόν, το Kushaq έχει εντυπωσιακό σχεδιασμό με την χαρακτηριστικά γρίλια και τα εξίσου χαρακτηριστικά διπλά φωτιστικά σώματα εμπρός, ενώ λίγα φαίνεται πως έχουν αλλάξει και πίσω, όπου θα μπορούσαμε να πούμε πως τα φανάρια έχουν γίνει λίγο πιο… υποτονικά αλλά ταυτόχρονα, έχουν έρθει πιο κοντά στην τρέχουσα σχεδιαστική ταυτότητα της Skoda, σε συνδυασμό με το “σπάσιμο” σήμα-κατατεθέν στην πίσω πόρτα.

Σε αντίθεση με το πρωτότυπο όμως, τα σκίτσα δείχνουν ένα αυτοκίνητο με φυσιολογικές χειρολαβές, μικρότερες ζάντες ελαφρού κράματος, κάποιες μικροαλλαγές στο design του αμαξώματος και χωρίς την φωτιζόμενη γρίλια στη μάσκα. Είναι σαφές ότι η Skoda ποντάρει πολλά στην επιτυχία του Kushaq και αυτό φαίνεται και από τα πλάνα της όσον αφορά στην παραγωγή αφού το νέο μοντέλο όχι μόνο θα συναρμολογείται στην μακρινή χώρα, αλλά το 95% των εξαρτημάτων του θα κατασκευάζεται εγχώρια. Περιμένουμε να δούμε λοιπόν το 4ο μοντέλο της Skoda για την ινδική αγορά χωρίς όμως να προσμένουμε την μετανάστευση του Kushaq στην δική μας.