Η Morgan έχει την απάντηση στο ερώτημα “τι να κάνεις με κάποια πλαίσια που προορίζονταν για ένα εξωτερικό project το οποίο κατέρρευσε” και η απάντηση είναι το εντυπωσιακό Plus 8 GTR που θα παρουσιαστεί κάποια στιγμή στο προσεχές μέλλον θυμίζοντας σε όλους μας αλλά ειδικότερα, στους 9 τυχερούς που θα το κάνουν δικό τους, πώς είναι ένα αγωνιστικό παλαιάς κοπής.

Τα πλαίσια που θα χρησιμοποιηθούν για το Plus 8 GTR κατασκευάστηκαν από την Morgan πριν το 2018 αλλά είναι κυριολεκτικά ολοκαίνουρια καθώς, όπως είπαμε, το project για το οποίο προορίζονταν δεν προχώρησε ποτέ. Η ισχύς προέρχεται από τον N62 V8 βενζινοκινητήρα 4,8 λίτρων της BMW αλλά η αγγλική φίρμα αφήνει να εννοηθεί ότι η απόδοση του θα αυξηθεί πέραν των σχεδόν 370 ίππων που προσέφερε το γερμανικό σύνολο στην αρχική του μορφή ενώ ανάλογα αναβαθμισμένα θα είναι και τα υπόλοιπα μηχανικά της ειδικής έκδοσης αφού έχει σχεδιαστεί για πολύ πιο… ειδική χρήση.

Όσον αφορά στο παρουσιαστικό του Plus 8 GTR, νομίζω πως δεν χρειάζεται να πω κάτι. Τα σκίτσα που δόθηκαν στην δημοσιότητα φανερώνουν τον αγριεμένο χαρακτήρα της νέας ειδικής έκδοσης. Φυσικά, κάθε GTR θα είναι χειροποίητο, με τους τεχνίτες της Morgan να χρησιμοποιούν παραδοσιακές μεθόδους ενώ η εταιρία θα δώσει την δυνατότητα στους πελάτες να εξατομικεύσουν το δικό τους Plus 8 GTR σε συνεργασία με την ομάδα σχεδιασμού.