9.7 C
Athens
March 2, 2021
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Περιφέρεια Αττικής: «Επί ΣΥΡΙΖΑ δεν προχώρησε ούτε κατά ένα χιλιόμετρο η υπογειοποίηση καλωδίων»

Περιφέρεια-Αττικής:-«Επί-ΣΥΡΙΖΑ-δεν-προχώρησε-ούτε-κατά-ένα-χιλιόμετρο-η-υπογειοποίηση-καλωδίων»

«Με 101 μηχανήματα και 224 εργαζόμενους, δώσαμε επί 5 μέρες τη μάχη και πετύχαμε να κρατήσουμε ανοικτό 24 ώρες το 24ωρο, το κεντρικό οδικό δίκτυο της Αττικής» ανέφερε σε ανακοίνωσή της η Περιφέρεια Αττικής απαντώντας στις «άστοχες» όπως τις χαρακτηριζει κατηγορίες του ΣΥΡΙΖΑ για τη διαχείριση των ακραίων καιρικών φαινομένων.

Αναλυτικά η Περιφέρεια Αττικής στην ανακοίνωσή της αναφέρει:

Η Περιφέρεια Αττικής δίνει από τις 13 Φεβρουαρίου ως σήμερα μια δύσκολη μάχη, για να αντιμετωπίσει σε συνεργασία με την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, τις Ένοπλες Δυνάμεις, την Πυροσβεστική, την Αστυνομία και τους Δήμους της Αττικής τις συνέπειες μιας πρωτοφανούς κακοκαιρίας.

Όλες αυτές τις μέρες εργαζόμαστε 24 ώρες το 24ωρο, χωρίς διακοπή , αξιοποιώντας 101 μηχανήματα και 224 εργαζόμενους της Περιφέρειας και συνεργαζόμενων από το Μητρώο Εργοληπτών εργολάβων, για να πετύχουμε τελικά να κρατήσουμε ανοικτό κι ασφαλές το κεντρικό οδικό δίκτυο της Αττικής, που είναι αρμοδιότητα της Περιφέρειας.

Και παράλληλα, να συνδράμουμε την προσπάθεια των Δήμων να απεγκλωβίσουν πολίτες και να κρατήσουν ανοικτό το οδικό δίκτυο που ανήκει στη δική τους αρμοδιότητα, καθώς και τα συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ που προσπαθούν μέχρι σήμερα να αποκαταστήσουν τις εκτεταμένες βλάβες στο δίκτυο ηλεκτροδότησης.

Είναι επίσης σημαντικό ότι καθ’ όλη τη διάρκεια των ακραίων καιρικών φαινομένων πετύχαμε να παραμείνουν προσβάσιμα όλα τα δημόσια και ιδιωτικά νοσοκομεία της Αττικής.

Τι κάναμε από τις 13 Φεβρουαρίου ως σήμερα

Συγκεκριμένα, από τις 13 Φεβρουαρίου ως σήμερα

1. Κινητοποιήσαμε άμεσα και πριν ξεσπάσουν τα ακραία καιρικά φαινόμενα το Μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας της Αττικής, εργαζόμενους και μέσα, ενώ έγκαιρα αξιοποιήσαμε και τη συνδρομή επιπλέον μέσων και προσωπικού ιδιωτών εργολάβων, μέσα από το Μητρώο Εργοληπτών, όπως προβλέπει η ισχύουσα νομοθεσία.2. Κατανείμαμε έγκαιρα τα μηχανικά μέσα εκχιονισμού που θέσαμε στη διάθεση μας, σε όλα τα κρίσιμης σημασίας σημεία , σε όλο το κεντρικό οδικό δίκτυο της Αττικής.3. Δημιουργήσαμε πριν ξεσπάσει η κακοκαιρία 8 προσωρινές θέσεις εναπόθεσης αλατιού σε συγκεκριμένα κι εύκολα προσβάσιμα σημεία σε όλη την Αττική.4. Πετύχαμε χάρη στην έγκαιρη κινητοποίηση μας να μην μείνει ούτε μια ώρα κλειστό το κεντρικό οδικό δίκτυο της Αττικής, που ανήκει στην αποκλειστική αρμοδιότητά μας.5. Ανταποκριθήκαμε στο αίτημα παροχής βοήθειας και κρατήσαμε ανοικτούς τους δρόμους που οδηγούσαν σε δημόσια νοσοκομεία και κρίσιμες δημόσιες υπηρεσίες.6. Παρείχαμε συνδρομή που μας ζητήθηκε, σε 28 Δήμους.7. Συμμετείχαμε με μηχανικά μέσα και προσωπικό σε επιχειρήσεις απεγκλωβισμού πολιτών, μετά από αιτήματα Δήμων.8. Συνδράμαμε στο άνοιγμα δρόμων προκειμένου να διευκολύνουμε την προσέγγιση συνεργείων του ΔΕΔΔΗΕ για την αποκατάσταση βλαβών στο σύστημα ηλεκτροδότησης της Αττικής

Οι ευθύνες για την ταλαιπωρία των πολιτών

Όσον αφορά τις εκτεταμένες διακοπές ηλεκτρισμού και ύδρευσης , τις πτώσεις δέντρων και το κλείσιμο δρόμων που ταλαιπώρησαν δεκάδες χιλιάδες νοικοκυριά, φαινόμενα που επιχειρεί να εκμεταλλευθεί με μικρόψυχο τρόπο η αξιωματική αντιπολίτευση επιρρίπτοντας ευθύνες και στην Περιφέρεια Αττικής, θα θέλαμε να επισημάνουμε τα παρακάτω, αφού όμως τονίσουμε ότι δεν μπορούν να δίνουν μαθήματα πετυχημένης διαχείρισης αυτοί που ευθύνονται για τις τραγικές στιγμές που ζήσαμε την περίοδο διακυβέρνησής τους στο Μάτι, στη Μάνδρα, με τους εγκλωβισμένους επί ώρες οδηγούς στην Ε.Ο. Αθηνών Λαμίας:

 

Πρώτον, δεν ευθύνονται Περιφέρεια και Δήμοι της Αττικής για το γεγονός ότι χιλιάδες δέντρα κατά μήκος του δικτύου ηλεκτροδότησης δεν κλαδεύτηκαν το προηγούμενο διάστημα, με αποτέλεσμα η πτώση των κλαδιών ή και των δέντρων πάνω στα καλώδια να προκαλέσει διακοπή στο ηλεκτρικό δίκτυο. Το κλάδεμα των δέντρων αυτών και η συντήρηση του δικτύου ηλεκτροδότησης αποτελεί αδιαμφισβήτητη ευθύνη κι αρμοδιότητα του ΔΕΔΔΗΕ, στην οποία δυστυχώς δεν ανταποκρίθηκε.

Δεύτερον, δεν ευθύνονται η Περιφέρεια και οι Δήμοι της Αττικής, για το γεγονός πως ο ΔΕΔΔΗΕ έχει μειώσει τα προηγούμενα χρόνια κατά 75% τις επενδύσεις του κι έχει αποψιλωθεί από προσωπικό. Ούτε ευθυνόμαστε εμείς που τα χρόνια της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ δεν προχώρησε ούτε κατά ένα χιλιόμετρο η υπογειοποίηση του δικτύου της ΔΕΗ.

Ειδήσεις σήμερα:Μάχη για να ηλεκτροδοτηθούν τα τελευταία 10.000 νοικοκυριά σε ΑττικήΚρούσματα κορωνοϊού: Ποιες περιοχές βρίσκονται στο κόκκινο – Πόσες ΜΕΘ είναι διαθέσιμεςΙταλία: Ο Ντράγκι εξασφάλισε ψήφο εμπιστοσύνης από τη Γερουσία

Related posts

Ερντογάν: Εξαγγελίες για μεταρρυθμίσεις υπέρ «της ελευθερίας της έκφρασης και του κράτους δικαίου»

times1

Μητσοτάκης: Να κάνουμε μια τελευταία μεγάλη προσπάθεια – Από Απρίλιο θα έχουμε περισσότερα εμβόλια

times1

Στη Βουλή το νομοσχέδιο για τα ηλεκτρικά πατίνια και τα Σχέδια Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας

times1

Ζουράρις για Κουφοντίνα: Αν επιμείνει η κυβέρνηση θα πρόκειται περί κρατικού φόνου

times1

Κυπριακό: Ετοιμότητα Αναστασιάδη για επίδειξη πολιτικής βούλησης

times1

Γεωργιάδης: Ο Τσίπρας έκανε τα χατίρια του Κουφοντίνα

times1