8.5 C
Athens
April 11, 2021
GOSSIP

Κορονοϊός: ΔΡΑΜΑ για την οικογένεια της Ελένης Μενεγάκη και του Ματέο Παντζόπουλου

Κορονοϊός:-ΔΡΑΜΑ-για-την-οικογένεια-της-Ελένης-Μενεγάκη-και-του-Ματέο-Παντζόπουλου

Κορονοϊός: ΔΡΑΜΑ για την οικογένεια της Ελένης Μενεγάκη και του Ματέο Παντζόπουλου Κορονοϊός: Χρήσιμες πληροφορίες για υποψήφιους φοιτητές Όπως είναι ήδη γνωστό ο γιος της Ελένης ήταν να μετακομίσει στην Αμερική για σπουδές αλλά… πλέον θεωρείται αβέβαιο!

Ο γιος της Ελένης Μενεγάκη, Άγγελος Λάτσιος, τελείωσε το σχολείο και μετά από ένα ζωηρό και ξέφρενο καλοκαίρι (δείτε εδώ φωτογραφίες), έχει γυρίσει στην Αθήνα και βρίσκεται σε αναβρασμό για το τι θα κάνει τελικά με τα σχέδια που είχε, θα φύγει να σπουδάσει έξω ή όλο αυτό με τον κορωνοϊό του έχει αλλάξει τα πλάνα;

Ελένη Μενεγάκη: ”Δοκίμαζα έναν τρόπο ζωής με τον ίδιο τρόπο που αντιμετωπίζεις δουλειές, καταστάσεις.”

ΑρχικήΝέαΚορονοϊός: Χρήσιμες πληροφορίες για υποψήφιους φοιτητές

Κορονοϊός: Χρήσιμες πληροφορίες για υποψήφιους φοιτητές
Όπως είναι γνωστό, η παγκόσμια εξάπλωση του κορονοϊού (Covid-19) έχει ήδη μεγάλο αντίκτυπο στα πανεπιστήμια και στις σχολές σε όλον τον κόσμο. Είναι λοιπόν λογικό οι υποψήφιοι φοιτητές να ανησυχούν για τις επιπτώσεις που μπορεί να έχει ο ιός Covid-19 στις σπουδές τους.

Η επιλογή για σπουδές στο εξωτερικό είναι μία μεγάλη απόφαση, που φέτος λόγω των συνθηκών γίνεται ακόμα πιο σύνθετη. Για τον λόγο αυτό ορισμένα πανεπιστήμια έχουν δημιουργήσει διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή ομάδες διαχείρισης της κρίσης, με στόχο την υποστήριξη των φοιτητών. Επιπλέον, ένας μεγάλος αριθμός πανεπιστημίων έχει ήδη ανακοινώσει ότι πολλές διαλέξεις θα πραγματοποιηθούν μέσω του διαδικτύου.

Θα πρέπει λοιπόν οι ενδιαφερόμενοι να επικοινωνήσουν με τα πανεπιστήμια της επιλογής τους ή να ελέγξουν τις σχετικές ιστοσελίδες, προκειμένου να ενημερωθούν σχετικά με τις αποφάσεις τους αναφορικά με την διεξαγωγή της νέας ακαδημαϊκής χρονιάς, καθώς και για τις μεθόδους διδασκαλίας. Για παράδειγμα το Πανεπιστήμιο του Cambridge ανακοίνωσε ότι οι διαλέξεις θα πραγματοποιηθούν διαδικτυακά για όλο τον χρόνο. Άλλα πανεπιστήμια, όπως το Manchester, το Kings, το Vrije, το Reading, το Queen’s Belfast, ανακοίνωσαν ότι θα έχουν διαδικτυακές διαλέξεις, προς το παρόν, για το πρώτο εξάμηνο.

ΜΑΡΙΝΑ ΠΑΝΤΖΟΠΟΥΛΟΥ: Η 6ΧΡΟΝΗ ΚΟΡΗ ΤΗΣ ΕΛΕΝΗΣ ΜΕΝΕΓΑΚΗ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΑ Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΤΗΣ ΜΑΚΗΣ!

Τέλος, κάποια πανεπιστήμια υιοθετούν μία «μικτή προσέγγιση», επιχειρώντας να παρέχουν κάποια προσωπική διδασκαλία σε συνδυασμό πάντα με online διαλέξεις. Ωστόσο η νέα πραγματικότητα που έχει διαμορφωθεί λόγω του Covid-19 μπορεί να αποτελέσει την ευκαιρία για να εξοικειωθούν οι φοιτητές με την online διδασκαλία, ενώ η εξ’ αποστάσεως παρακολούθηση μαθημάτων συμβάλλει σε περιορισμό των εξόδων που θα επωμιζόταν υπό άλλες συνθήκες ένας φοιτητής διαμένοντας στο εξωτερικό.

Μπορώ να μεταφέρω την θέση μου στο πανεπιστήμιο για την επόμενη χρονιά;

Τα πανεπιστήμια και τα κολέγια υιοθετούν ποικίλες προσεγγίσεις αναφορικά με το θέμα αυτό. Αρχικά θα ερωτηθείτε για τους λόγους για τους οποίους θέλετε να αναβάλλετε την έναρξη των σπουδών σας.
Μερικά πανεπιστήμια δεν θα επιτρέψουν την αναβολή εισόδου για σπουδές σε κλάδους, όπως η ιατρική, αλλά ενδέχεται να το εξετάσουν για άλλους κλάδους. Ωστόσο, θα πρέπει να ελέγξετε ότι το ίδιο πρόγραμμα σπουδών θα προσφέρεται και τον επόμενο χρόνο.

Ελένη Μενεγάκη: Οταν στενή συνεργάτιδα κι οικογενειακή φίλη της Φαίης Σκορδά πήγε στην Ελένη!

Tα πανεπιστήμια αναμένεται να έχουν λιγότερους φοιτητές στις εγκαταστάσεις τους, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα είναι κλειστά. Η μάθηση και η διδασκαλία θα είναι πολύ ενεργά στο διαδίκτυο και τα πανεπιστήμια θα έχουν κεντρικό ρόλο στην έρευνα νέων θεραπειών και πιθανών εμβολίων. Η κρίση άνοιξε ένα παράθυρο ευκαιρίας για τα πανεπιστήμια να αλληλεπιδράσουν περισσότερο με την κοινωνία, να υποστηρίξουν τις κυβερνήσεις μέσω της έρευνας και της καινοτομίας, καθώς και να βοηθήσουν στην προετοιμασία μιας πιο ανθεκτικής κοινωνίας.

COVID-19 Oδηγίες για τους Έλληνες Φοιτητές σε Ευρωπαϊκά Πανεπιστήμια
Ο Εκπαιδευτικός Όμιλος EMFASIS λόγω της μακρόχρονης συνεργασίας του με πολλά ευρωπαϊκά πανεπιστήμια (την προετοιμασία και αποστολή φοιτητών σε αυτά) και σε συνέχεια των οδηγιών που έχουν ήδη εκδοθεί από τα Υπουργεία Υγείας και Παιδείας των περισσότερων ευρωπαϊκών χωρών σε μια προσπάθεια αντιμετώπισης και περιορισμού της εξάπλωσης του COVID-19, οφείλει να ενημερώσει εκ νέου τους Έλληνες φοιτητές που σπουδάζουν σε ευρωπαϊκά πανεπιστήμια και συγκεκριμένα βρίσκονται σε χώρες όπως Σλοβακία, Τσεχία, Βουλγαρία, Ολλανδία, Γερμανία, Αυστρία , Ιταλία αλλά και Ηνωμένο Βασίλειο και Σερβία ότι:

Ελένη Μενεγάκη throwback: Πρωινές βουτιές στην Άνδρο με πορφυρό κόκκινο!

– οι εγκαταστάσεις των πανεπιστημίων θα συνεχίσουν να παραμένουν κλειστές σίγουρα μέχρι τέλος του μηνός και ανάλογα αυτό θα επεκταθεί μέχρι νεωτέρας.

-τα περισσότερα πανεπιστήμια όπως έχετε ήδη ενημερωθεί εκπονούν ορισμένα μαθήματα εξ αποστάσεως. Παρακαλούμε να τα παρακολουθείτε ανελλιπώς.

– ενημερώνονται συνέχεια οι ιστοσελίδες των πανεπιστημίων και στέλνονται e-mails. Παρακαλούμε να τσεκάρετε συχνά την αλληλογραφία σας (και την ανεπιθύμητη/junk) και να επισκέπτεστε την ιστοσελίδα της κάθε σχολής.

– πολλές από τις χώρες έχουν ήδη κλείσει τα σύνορα τους και επιτρέπεται η μετακίνηση/πτήσεις μόνο από γειτονικές χώρες. Ορισμένες επίκειται ωστόσο να τα κλείσουν.

– επίσης, οι περισσότερες χώρες έχουν πλέον περιορισμούς στις εσωτερικές μετακινήσεις πολιτών. Η μετακίνηση επιτρέπεται μόνο για συγκεκριμένους λόγους (π.χ. ιατρικούς, επαγγελματικούς, αγορά τροφίμων). Ευτυχώς, τα καταστήματα με είδη πρώτης ανάγκης (σούπερ μάρκετ, φαρμακεία, τράπεζες,περίπτερα, βενζινάδικα κλπ) παραμένουν ανοικτά για να εφοδιάζεστε και να εξυπηρετείστε.

– εάν θέλετε να επιστρέψετε στην Ελλάδα, μπορείτε να επικοινωνήσετε με τις κατά τόπους πρεσβείες και προξενεία, που καταβάλλουν προσπάθειες να εξυπηρετήσουν και να βοηθήσουν όσο μπορούν (
εδώ στοιχεία πρεσβειών/προξενείων)
.
Θα πρέπει ωστόσο να γνωρίζετε, ότι με την επιστροφή σας στην Ελλάδα αλλά και αργότερα με την επιστροφή σας στη χώρα στην οποία σπουδάζετε, θα υποβληθείτε σε καραντίνα 14 ημερών είτε στο σπίτι είτε σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους, καθώς αυτό είναι κάτι που αποφασίζει ξεχωριστά η κάθε κυβέρνηση. Περισσότερες λεπτομέρεις θα γνωρίζουμε σε βάθος χρόνου.

– καταλαβαίνουμε την αγωνία των γονέων ιδίως που επιθυμούν τα παιδιά να επιστρέψουν σπίτι, αλλά προτείνεται, όσοι σπουδάζετε σε μικρές πόλεις όπου η κατάσταση είναι πιο ελεγχόμενη να παραμείνετε εκεί, καθώς η μετακίνηση με λεωφορεία, αεροπλάνα και η επαφή ιδίως με ανθρώπους μεγαλύτερης ηλικίας (γονείς/παππούδες κλπ) αυξάνει τις πιθανότητες μετάδοσης και εξάπλωσης του ιού. Ωστόσο, υπό τον φόβο να κλείσουν τα σύνορα και άλλων χωρών αντιλαμβανόμαστε την ανάγκη όλων να είναι κοντά στους δικούς τους.

ΧΑΜΟΣ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΗΣ ΜΕΝΕΓΑΚΗ! ΤΙ ΕΤΡΕΞΕ ΝΑ ΚΑΤΕΒΑΣΕΙ ΑΠΟ ΤΟ INSTAGRAM Ο ΓΙΟΣ ΤΗΣ ΑΓΓΕΛΟΣ ΛΑΤΣΙΟΣ

– προτείνεται τόσο από εμάς όσο και από τις πρυτανικές αρχές των πανεπιστήμιων να προβείτε σε σοφή χρήση του χρόνου αυτού. Αξιοποιήστε τον με προσωπικό διάβασμα, διατηρώντας ένα συγκεκριμένο καθημερινό πρόγραμμα, χωρίς να χάνετε το ρυθμό σας, καθώς θα αποφέρει σύντομα καρπούς και θα συντελέσει στην περαιτέρω εξέλιξη σας.
Ωστόσο, όλα είναι θέμα ατομικής ευθύνης και προσωπικής επιλογής.

Οι μέρες που ζούμε υπό αυτές τις συνθήκες είναι πρωτόγνωρες και δύσκολες για όλους μας!
Καλούμαστε όλοι να κάνουμε το καλύτερο δυνατό τόσο για εμάς όσο και για τους συνανθρώπους μας. Προσέχουμε, μένουμε σπίτι, ελέγχουμε συνέχεια τα e-mails μας, μετακινούμαστε για τα αναγκαία με προσοχή, τηρούμε τις οδηγίες των Υπουργείων Υγείας και των αρμόδιων οργανισμών.
Στόχος, να επιστρέψουμε τόσο εμείς όσο και οι συνάνθρωποι μας σε κανονικές και πάλι συνθήκες, γεροί και δυνατοί!
Δε χάνουμε την αισιοδοξία και το χαμόγελο μας!

. Κορονοϊός: ΔΡΑΜΑ για την οικογένεια της Ελένης Μενεγάκη και του Ματέο Παντζόπουλου - -.

Related posts

Σαν σήμερα 11 Απριλίου: Οι εορτές και τα σημαντικότερα γεγονότα

times1

Νανά Παλαιτσάκη: Εισήχθη στο νοσοκομείο σε κρίσιμη κατάσταση

Ανατροπή στο MasterChef – Αποχώρησε ένα από τα μεγαλύτερα φαβορί

Ανατροπή στο MasterChef – Αποχώρησε ένα από τα μεγαλύτερα φαβορί

Szabi

Ευαγγελία Αραβανή για Ζέτα Μακρυπούλια: ”Κατ’ αρχάς, δεν υπάρχει θέμα αντιγραφής”

times1

Η…ΚΗΔΕΙΑ της Μενεγάκη! Θα μας ΠΕΙ κανείς τον λόγο που ΤΗΝ ΖΗΣΑΜΕ;

Szabi

Leave a Comment