Το Volkswagen Golf GTI έχει μεγαλώσει. Σε μερικούς μήνες θα κλείσει 45 χρόνια ζωής όντας ένα εκ πιονιέρων της κατηγορίας των καυτών hatchbacks και η Volkswagen σκοπεύει να γιορτάσει τα γενέθλια του εμβληματικού αυτοκινήτου που συνεχίζει να γράφει ιστορία, με μία ειδική έκδοση. Το Golf GTI Edition 45 θα πραγματοποιήσει το ντεμπούτο του κάποια στιγμή στο προσεχές μέλλον αλλά οι πρώτες φωτογραφίες διέρρευσαν στο διαδίκτυο και αποκαλύπτουν περίπου ό,τι περιμέναμε με βάση τις προηγούμενες αντίστοιχες εκδόσεις.

Όπως βλέπουμε λοιπόν, οι αλλαγές που έχουν γίνει στην εξωτερική εμφάνιση περιορίζονται σε ένα νέο σετ ζαντών ελαφρού κράματος, ένα νέο splitter στο κάτω μέρος του εμπρός προφυλακτήρα, μία μαύρη αεροτομή στο τελείωμα της οροφής, τον διαχύτη που φιλοξενεί την μεγαλύτερη απόληξη της εξάτμισης και φυσικά, τα εκ των ουκ άνευ αυτοκόλλητα με τον αριθμό 45. Στο εσωτερικό, παρότι δεν έχουμε εικόνα ακόμα, περιμένουμε από την Volkswagen να μας δώσει ένα νέο, sport τιμόνι, ενδεχομένως διαφορετικά καθίσματα και ορισμένα ειδικά διακοσμητικά που θα διαφοροποιούν την “Edition 45” από τα υπόλοιπα Golf GTI.

Όσον αφορά στα μηχανικά, δεν γνωρίζουμε ακόμα αν η γερμανική εταιρία έχει προχωρήσει σε αλλαγές είτε στην απόδοση του βενζινοκινητήρα, είτε στο στήσιμο μέσα από επεμβάσεις στο πλαίσιο και την ανάρτηση. Αυτό που παρουσιάζει ενδιαφέρον όμως είναι ότι με δεδομένο τον κύκλο ζωής του μοντέλου, το Golf VIII θα είναι το μοντέλο με το οποίο θα γιορτάσουμε εκτός από την 45η φέτος και την 50η επέτειο του GTI. Οπότε, περιμένουμε το Edition 45 αλλά θα περιμένουμε με ακόμα μεγαλύτερη ανυπομονησία να δούμε τι θα ετοιμάσει η Volkswagen για την μεγάλη επέτειο!