Κάποιοι κατασκευαστές έχουν φτάσει στο σημείο που πρέπει να μειώσουν την γκάμα των προσφερόμενων μοντέλων αφού ο αριθμός τους έφτασε σε πολύ υψηλά επίπεδα και αναμένεται να αυξηθεί περαιτέρω όσο προχωρούν τα πλάνα του εξηλεκτρισμού. Μία από αυτές είναι η Mercedes-Benz που σύμφωνα με τον COO της, Markus Schafer, έφτασε πέρυσι στο σημείο να προσφέρει σχεδόν 50 μοντέλα και πλησιάζει επικίνδυνα στα όρια της όσον αφορά στην έρευνα και την εξέλιξη.

Έχουμε υψηλή πυκνότητα στην κατηγορία των coupe και cabriolet με την C-Class, την E-Class και την SLC. Είναι πολλές οι προτάσεις σε μία αγορά που κινείται προς διαφορετική κατεύθυνση. Γι’ αυτό αλλάζουμε: θα συνεχίσουμε με τα coupe και τα cabriolet στο μέλλον αλλά με διαφορετική μορφή και σχήμα.

Δεν παραιτούμαστε από την κατηγορία επειδή είναι πολύ σημαντική στην διαμόρφωση του image, αλλά θα περιορίσουμε τις προτάσεις μας.

Δήλωσε το υψηλόβαθμο στέλεχος της γερμανικής εταιρίας στο περιθώριο της παρουσίασης της νέας C-Class – σε sedan και station wagon εκδόσεις. Λογικά, θα περιμέναμε μέσα στους επόμενους μήνες να αποκαλυφθούν και οι coupe και cabriolet αλλά αν η στρατηγική της Mercedes έχει ήδη αρχίσει να παίρνει σάρκα και οστά, δεν θα κρατούσα την ανάσα μου.