10.9 C
Athens
March 3, 2021
ΚΟΣΜΟΣ

Αυστρία: Έρευνα στο χιονοδρομικό κέντρο Ισγκλ δείχνει διατήρηση της ανοσίας

Αυστρία:-Έρευνα-στο-χιονοδρομικό-κέντρο-Ισγκλ-δείχνει-διατήρηση-της-ανοσίας

Έρευνα μεταξύ των κατοίκων του χιονοδρομικού κέντρου Ισγκλ, εκεί όπου σημειώθηκε το χειρότερο ξέσπασμα κορωνοϊού στην Αυστρία, έδειξε πως τουλάχιστον οκτώ μήνες μετά τη μόλυνση από τον ιό η μεγάλη πλειονότητα των ανθρώπων εξακολουθούσαν να διαθέτουν ανοσία, δήλωσαν σήμερα επιστήμονες που πραγματοποίησαν την έρευνα.

Τα ευρήματα παρέχουν μια καλύτερη εικόνα για το πόσο διαρκεί η ανοσία μετά τη μόλυνση, και επίσης υποδηλώνουν πως η συλλογική ανοσία μπορεί να αρχίσει να επιδρά νωρίτερα απ΄ό,τι αναμενόταν ευρέως, ανέφερε η ομάδα που διεξήγαγε την έρευνα.

Η κύρια υπηρεσία δημόσιας υγείας της Αυστρίας AGES πιστεύει πως το ξέσπασμα στο Ισγκλ, κατά το οποίο χιλιάδες άνθρωποι από όλη την Ευρώπη μολύνθηκαν, ξεκίνησε τον Φεβρουάριο πέρυσι, πριν εντοπιστούν οι πρώτες μολύνσεις στην Αυστρία.

Το Ιατρικό Πανεπιστήμιο του Ίνσμπουργκ διενήργησε έρευνα τον Απρίλιο σύμφωνα με την οποία το 42% του πληθυσμού του Ισγκλ είχε αντισώματα στον ιό.

Σύμφωνα με επαναληπτική έρευνα που διενεργήθηκε τον Νοέμβριο και δημοσιεύθηκε σήμερα η μεγάλη πλειονότητα όσων είχαν αντισώματα στην πρώτη έρευνα εξακολουθούσαν να τα έχουν και στη δεύτερη.

«Σε ποσοστό κοντά στο 90% εκείνων που είχαν βρεθεί οροθετικοί τον Απρίλιο, αντισώματα μπορούσαν επίσης να εντοπιστούν τον Νοέμβριο», ανέφερε σε μια ανακοίνωση η ιολόγος Ντόροτι βαν Λάερ, μία από τους επιστήμονες που πραγματοποίησαν την έρευνα.

Η έρευνα περιέλαβε λίγο παραπάνω από 900 ανθρώπους, 801 από τους οποίους είχαν λάβει μέρος και στην πρώτη έρευνα.

«Παρά την ελαφρά μείωση στη συγκέντρωση αντισωμάτων μπορούμε… να πούμε πως η ανοσία είναι σχετικά σταθερή», πρόσθεσε.

Το πανεπιστήμιο ανέφερε πως η έρευνά του είναι μία από τις μεγαλύτερες του είδους της και καλύπτει μία από τις μεγαλύτερες χρονικές περιόδους, βοηθώντας να απαντηθεί η ερώτηση πόσο κρατάει η ανοσία μετά τη μόλυνση.

Φαίνεται να δείχνει επίσης πως η συλλογική ανοσία αρχίζει να επιδρά νωρίτερα απ΄ό,τι πολλοί είχαν υποθέσει, αφού το Ισγκλ είχε ένα πολύ μικρότερο δεύτερο κύμα μολύνσεων τον Νοέμβριο απ΄ό,τι άλλες συγκρίσιμες πόλεις στην περιοχή.

«Φαίνεται πως αυτή η κατάσταση ανοσίας, η οποία ήταν κάπου μεταξύ 40 και 50% (του πληθυσμού) τον Νοέμβριο… προστάτεψε πράγματι τον πληθυσμό από τη μόλυνση», δήλωσε η βαν Λάερ σε συνέντευξη Τύπου και πρόσθεσε πως βασικά μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης είχαν τεθεί σε εφαρμογή τότε, όπως η χρήση μάσκας προσώπου και το κλείσιμο των μπαρ.

Ειδήσεις σήμερα Κερατέα: Ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του ο οδηγός του αυτοκινήτου που έπεσε στον γκρεμό Κακοκαιρία «Μήδεια» – ΔΕΗ: Έκπτωση 10% σε όσους έμειναν χωρίς ρεύμα Κίνα: To «βασίλειο της θανατικής ποινής» – Εκτελεστικά αποσπάσματα και θανατηφόρες ενέσεις σε βανάκια 

Related posts

Νετανιάχου: «Αντισημιτική» η απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου κατά του Ισραήλ για εγκλήματα πολέμου

times1

Κουόμο: Αισθάνομαι απαίσια, όμως δεν άγγιξα κάποια απρεπώς

times1

ΗΠΑ: Ντόναλντ και Μελάνια Τραμπ εμβολιάστηκαν κρυφά κατά του κορωνοϊού

times1

Ισπανία: Αντιδράσεις για τις αδελφές του βασιλιά Φελίπε – Εμβολιάστηκαν νωρίτερα στο Άμπου Ντάμπι

times1

Ινδία: Θύμα τροχαίου… ανένηψε πάνω στο ιατροδικαστικό τραπέζι

times1

Γερμανία: «Ναι» στην άρση των περιορισμών για τους εμβολιασμένους λέει ο Σολτς

times1