Λίγες ώρες μετά τις ανακοινώσεις για νέα σκληρά μέτρα από αύριο, Κυριακή, κοσμοσυρροή παρατηρείται στο Σύνταγμα.

Οικογένειες, ζευγάρια, ηλικιωμένοι περπατούν στους στολισμένους δρόμους του κέντρου της Αθήνας, με τους ειδικούς -και όχι μόνο- να παρατηρούν αυτές τις αντιδράσεις με κομμένη την ανάσα, προειδοποιώντας για τους κινδύνους που ελλοχεύουν.

Φαίνεται ότι η ανακοίνωση νέου σκληρού lockdown για μια βδομάδα από αύριο, 3 Ιανουαρίου έως 10 Ιανουαρίου 2021 αντί να προβληματίσει τους πολίτες, αφού αποτελεί απόδειξη ότι η επιδημιολογική εικόνα της χώρας, αν δεν επιδεινώθηκε μέσα στις γιορτές, σίγουρα δεν παρουσιάζει την αναμενόμενη βελτίωση, τους… έβγαλε στους δρόμους.

Πιο σωστά δεν τους κράτησε στο σπίτι, αφού όλες τις ημέρες των γιορτών η πλατεία Συντάγματος και κεντρικά σημεία του κέντρου της Αθήνας κάθε άλλο παρά θύμιζαν έρημη πόλη, όπως θα έπρεπε με βάση τις συστάσεις των ειδικών και τον κυβερνητικό σχεδιασμό.

Οι selfies στο στολισμένο Σύνταγμα κατέκλυσαν τα social media, χωρίς να είναι λίγοι όσοι θεωρούν ότι για μια καλή φωτογραφία πρέεπι να βγάλεις τη μάσκα και να εκμηδενίσεις την απόσταση από τον διπλανό σου.

Γράψτε το σχόλιό σας