Η Mercedes δεν έχει καμία διάθεση να καθυστερήσει το πλάνο του εξηλεκτρισμού της γκάμας της περισσότερο απ’ όσο την αναγκάζουν οι συνθήκες παγκοσμίως, οπότε ανακοινώνει πως είναι πανέτοιμη να παρουσιάσει την EQA. Το μοντέλο που θα τοποθετηθεί στην βάση της γκάμας των αμιγώς ηλεκτρικών προτάσεων της έρχεται λίγο πριν από αυτό που θα τοποθετηθεί στην κορυφή της (βλ. EQS) και ελάχιστα πριν τα επίσημα αποκαλυπτήρια, έχουμε τις πρώτες πληροφορίες.

Η EQA 250 θα είναι η έκδοση που θα γίνει διαθέσιμη κατά το λανσάρισμα του μικρού, ηλεκτρικού crossover της Mercedes-Benz και θα αποδίδει 190 ίππους ενώ αργότερα, θα προστεθεί, μεταξύ άλλων, και μία ακόμα που θα προσφέρει 272 ίππους και δυνατότητες τετρακίνησης. Αυτό για το οποίο δεν κάνει λόγο η γερμανική εταιρία, είναι η εμβέλεια της EQA αλλά αξίζει να σημειώσουμε ότι το πρωτότυπο που είχε παρουσιαστεί το 2017, αν και δεν έχει καμία σχέση σχεδιαστικά με αυτό που θα δούμε αύριο, εξοπλιζόταν με μία μπαταρία 60 kWh η οποία χάριζε αυτονομία της τάξης των 400 χιλιομέτρων.

Από την σκοτεινή εικόνα που συνοδεύει την ανακοίνωση της Mercedes δε, φαίνεται πως ο σχεδιασμός της καμπίνας θα ακολουθήσει μία μινιμαλιστική λογική με μία μεγάλη οθόνη να αχνοφαίνεται στο κέντρο του ταμπλό, μία τριπλέτα αεραγωγών ακριβώς από κάτω της και λιτές γραμμές να δημιουργούν επιφάνειες και επίπεδα. Αναφορικά με τον εξοπλισμό, το μόνο που αναφέρει η εταιρία είναι πως η EQA θα εξοπλίζεται με standard το σύστημα πλοήγησης με το Electric Intelligence που υπολογίζει την ταχύτερη διαδρομή προς τον προορισμό λαμβάνοντας υπόψιν την διαθέσιμη εμβέλεια καθώς και την ανάγκη για φόρτιση στον δρόμο. Περισσότερα, στις 20 Ιανουαρίου οπότε και θα αποκαλυφθεί το νέο μοντέλο, πριν λανσαριστεί στην αγορά κάποια στιγμή την ερχόμενη άνοιξη.