2.8 C
Athens
January 19, 2021
ΕΛΛΑΔΑ

Νέα παράταση για τους δανειολήπτες του «νόμου Κατσέλη»

Νέα-παράταση-για-τους-δανειολήπτες-του-«νόμου-Κατσέλη»

Ιωάννα Μάνδρου

Παρατείνεται μέχρι και την 31η Ιανουαρίου 2021 η προθεσμία υποβολής της αίτησης επαναπροσδιορισμού υποθέσεων  του λεγόμενου «Νόμου Κατσέλη», με τροπολογία του Υπουργείου Δικαιοσύνης που κατατέθηκε στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών με τίτλο «Εκσυγχρονισμός του συστήματος προσλήψεων στον δημόσιο τομέα και ενίσχυση του ΑΣΕΠ».

Η παράταση αφορά όσους είχαν υποβάλει αρχική αίτηση υπαγωγής στον λεγόμενο «Νόμο Κατσέλη» πριν από το 2015, καθώς για τους υπόλοιπους δανειολήπτες που υπήχθησαν μετά από το 2015 στις διατάξεις του εν λόγω νόμου, η καταληκτική ημερομηνία για επαναπροσδιορισμό με βάση το νέο σύστημα (ειδική πλατφόραμα) έχει οριστεί διαδοχικά ανά 15νθημερο έως την 31η Μαΐου 2021.

Με την τωρινή τροπολογία του Υπουργείου Δικαιοσύνης δίδεται ο αναγκαίος χρόνος στους δικηγόρους, προκειμένου να εξοικειωθούν περαιτέρω με τη λειτουργία της ειδικής πλατφόρμας, ώστε να επαναπροσδιοριστούν οι υποθέσεις και να προστατευθούν τα δικαιώματα του κάθε δανειολήπτη που χρήζει δικαστικής προστασίας.

«Δίνουμε μια 15νθήμερη παράταση προκειμένου να μην κινδυνεύσει ούτε ένας δανειολήπτης που έχει υπαχθεί στο Νόμο Κατσέλη», τόνισε ο Υπουργός Δικαιοσύνης Κωνσταντίνος Τσιάρας αναπτύσσοντας το θέμα στη Βουλή, ενώ αναφερόμενος στη διαδικασία επαναπροσδιορισμού των εκκρεμών υποθέσεων του Ν. Κατσέλη, ο κ. Τσιάρας παρέθεσε στοιχεία από την Ειδική Γραμματεία Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους (ΕΓΔΙΧ) σύμφωνα με τα οποία μέχρι στιγμής περισσότεροι από 20.000 δανειολήπτες από τους συνολικά 37.000 υπόχρεους σε επαναπροσδιορισμό της συζήτησης της υπόθεσής τους έχουν εισέλθει στην ειδική πλατφόρμα, γεγονός το οποίο καταδεικνύει την επιτυχή λειτουργία της πλατφόρμας και μάλιστα σε συνθήκες πρωτόγνωρες εξαιτίας της πανδημίας.

Παράλληλα διευκρίνισε ότι από την κοινοποίηση του επαναπροσδιορισμού της συζήτησης μιας υπόθεσης, οι δανειολήπτες έχουν πρόσθετο χρόνο 2 μηνών για την υποβολή των προτάσεων με τα απαραίτητα δικαιολογητικά καταρρίπτοντας τις αιτιάσεις της αντιπολίτευσης για δήθεν ασφυκτικές προθεσμίες.

Κατά την τοποθέτησή του ο Κώστας Τσιάρας υπενθύμισε ότι η Κυβέρνηση από την πρώτη στιγμή της μερικής αναστολής λειτουργίας των δικαστηρίων εξαιτίας της πανδημίας, έχει αναστείλει όλους τους πλειστηριασμούς και τις διαδικασίες αναγκαστικής εκτέλεσης όχι μόνο για τη α’ κατοικία αλλά για όλα τα δάνεια και επέκρινε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης «για μικροπολιτική προσέγγιση, στοχευμένη προσπάθεια παραπληροφόρησης της κοινής γνώμης και για όψιμο ενδιαφέρον για τους ευάλωτους πολίτες».

Κατέθεσε επίσης ο υπουργός Δικαιοσύνης στα πρακτικά της Βουλής, στοιχεία σύμφωνα με τα οποία είχαν πραγματοποιηθεί περισσότεροι από 25.000 πλειστηριασμοί κατά την περίοδο της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.

Related posts

Υδροπλάνα : Σε εξέλιξη η δημιουργία υδατοδρομίων σε όλη την Ελλάδα

times1

Τηλεφώνημα για βόμβα στο τέμενος στην Ιερά Οδό

times1

Καιρός : Πολικές θερμοκρασίες το πρωί της Τρίτης – Σε ποιες περιοχές θα δείξει… -18 το θερμόμετρο

times1

Επίθεση στο Μετρό : Πώς οι αρχές έφτασαν στην ταυτοποίηση των δραστών – «Ο σταθμάρχης θα μπορούσε να μείνει ανάπηρος»

times1

Τρίπολη: Τροχαίο με δύο νεκρούς και ένα τραυματία

times1

Μπετακώρου : Σπάει το τείχος της σιωπής – Τα θύματα έχουν τη δύναμη για νέο ξεκίνημα

times1