10.9 C
Athens
December 1, 2020
ΕΛΛΑΔΑ

Lockdown : Τα κομμωτήρια αποτέλεσαν την Κυριακάτικη δι-έξοδο εν μέσω καραντίνας

lockdown-:-Τα-κομμωτήρια-αποτέλεσαν-την-Κυριακάτικη-δι-έξοδο-εν-μέσω-καραντίνας

Με μικρούς χώρους αναψυχής έμοιαζαν τα κομμωτήρια σήμερα, Κυριακή, δεύτερη μέρα της κυκλοφορίας υπό περιορισμούς. Ήταν τα μόνα σημεία στην Αθήνα όπου οι πελάτες μπορούσαν να πιούν τον καφέ τους ενώ κάθονταν. Φυσικά, όση ώρα επέτρεπε το προγραμματισμένο ραντεβού τους και μόνο σε χάρτινες ή πλαστικές συσκευασίες μιας χρήσης.

«Επειδή κι εγώ δούλευα ένας τρόπος για να ηρεμήσω ήταν να έρθω εδώ σήμερα» λέει στο - η Βάσω Μαραγκού πίνοντας τον καφέ της, ενώ περίμενε να «πιάσει» η βαφή, έξω από κομμωτήριο στο Παγκράτι.

«Όταν γνωρίζεις ότι από σήμερα δεν θα μπορείς να πας πουθενά είναι μια διέξοδος» επιβεβαιώνει μιλώντας στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων η Όλγα Παπαδημητρίου όσο περιποιείται τα άνω άκρα της.

Σήμερα δεν άνοιξαν όλα τα κομμωτήρια καθώς ο περισσότερος κόσμος εξυπηρετήθηκε μέχρι το Σάββατο (7/11). Έτσι, η κίνηση ήταν πιο ομαλή σε σχέση με την περασμένη Παρασκευή, ημέρα ανακοίνωσης των νέων περιορισμών στις μετακινήσεις.

«Το μπούγιο έγινε την Παρασκευή. Μόλις άκουσαν τα μέτρα έτρεξαν όλοι. Μας έλεγαν συγγνώμη μια βαφή προλαβαίνω; Ένα μανικιούρ; Δουλεύαμε πέντε άτομα και πάλι δεν φτάναμε. Θέλαμε κι άλλα χέρια» λέει στο - η τεχνίτρια νυχιών, Γεωργία Σταθοπούλου. «Σήμερα έχουν έρθει όσοι φοβόντουσαν να έρθουν όταν είχαμε πολυκοσμία. Πιο πολύ μεγάλοι άνθρωποι, ευπαθείς ομάδες» προσθέτει.

«Ανοίξαμε για να εξυπηρετήσουμε όσους έχουν ξεμείνει. Μεροκάματο δεν θα βγάλουμε, πιο πολύ εξυπηρέτηση κάνουμε», αναφέρει ο Βασίλης Θεοχάρης που εργάζεται ως κουρέας τριάντα χρόνια.

Ωστόσο, η εικόνα διαφέρει από περιοχή σε περιοχή και ανάλογα με το μέγεθος του κομμωτηρίου.

«Όσες ώρες να είμασταν ανοιχτά θα είχε κόσμο» λέει η Βίκυ Πέτα που διατηρεί κομμωτήριο στο Χαϊδάρι και σήμερα είχε στη βάρδια επτά άτομα. Την ίδια εικόνα περιγράφει στο ΑΠΕ και ο κομμωτής Σταμάτης Καραϊσκος, ο οποίος έχει την επιχείρηση του στην Καστέλλα. «Απέξω είναι έξι άτομα και μέσα άλλα έξι. Γύρω στα εκατόν ογδόντα ήταν τα ραντεβού την επόμενη εβδομάδα. Αυτοί δεν κατάφεραν να εξυπηρετηθούν.»

Τα κομμωτήρια μαζί με τους φούρνους, τα συνοικιακά μπακάλικα, τα καφέ που πωλούν στο χέρι, τα εστιατόρια που κάνουν διανομή, τα εφημερεύοντα φαρμακεία και τα βενζινάδικα αποτέλεσαν τις μόνες εμπορικές επιχειρήσεις που παρέμειναν εν λειτουργία σήμερα.

- ΑΜΠΕ

Related posts

Εκπρόσωπος Αρχιεπισκοπής για Ιερώνυμο: «Βγαλμένο από την ψυχή το μήνυμά του»

times1

Καιρός : Έπεσαν τα πρώτα χιόνια έξω από την Θεσσαλονίκη

times1

Λινού: Δεν γίνονται στοχευμένα τεστ

times1

Κορωνοϊός: Πού διενεργούνται δωρεάν rapid test από τον ΕΟΔΥ

times1

Σαντορίνη: Πώς ο 20χρονος σκότωσε και έκαψε τον ξενοδόχο

times1

Δημόσιο: Τι ισχύει για τις βεβαιώσεις κίνησης και την τηλεργασία μετά την παράταση του lockdown

times1

Leave a Comment