Το 2020 πλησιάζει στο τέλος του αλλά ο Euro NCAP δεν σταματά το έργο του δίνοντας στη δημοσιότητα τα αποτελέσματα του τελευταίου κύκλου δοκιμών που περιλαμβάνουν τo αποκλειστικά υβριδικό πλέον, Honda Jazz και το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο της Mazda, το MX-30. Αμφότερα τα δύο μικρά οικογενειακά μοντέλα κατάφεραν να διακριθούν από τον ανεξάρτητο οργανισμό κατακτώντας 5 αστέρια και την άτυπη σφραγίδα έγκρισης προστατεύοντας με επιτυχία τους επιβάτες και προσφέροντας ικανοποιητικό αριθμό συστημάτων ασφάλειας.

Τόσο η Honda όσο και η Mazda αξίζουν συγχαρητηρίων για την αφοσίωση τους στην ασφάλεια και για την επίτευξη της μέγιστης βαθμολογίας των 5 αστέρων για τα αυτοκίνητα τους. Τα αποτελέσματα που δημοσιεύονται δείχνουν ότι τα νέα πρωτόκολλα του EuroNCAP έχουν απτά αποτελέσματα στον εξοπλισμό ασφαλείας και στις επιδόσεις των αυτοκινήτων στις δοκιμές πρόσκρουσης στην Ευρώπη, συμπεριλαμβανομένων των πιο πρόσφατων, εξηλεκτριμένων μοντέλων. Η απάντηση της βιομηχανίας στις βαθμολογίες παραμένει ένας από τους πιο σημαντικούς οδηγούς για την καινοτομία στον τομέα της ασφάλειας προς όφελος όλων των χρηστών δρόμων στην Ευρώπη.

Δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας του οργανισμού, Michiel van Ratingen. Όσον αφορά στα δύο αυτοκίνητα συγκεκριμένα, ο EuroNCAP επαίνεσε την Honda για τον κεντρικό αερόσακο με τον οποίο εξοπλίζει το νέο Jazz (επιπλέον όλων των υπολοίπων συστημάτων φυσικά), σημειώνοντας ότι “αποτελεί έναν άξιο αντίπαλο του Toyota Yaris” ενώ για το Mazda MX-30 σημείωσε ότι ενώ προστατεύει άριστα τους ενήλικους επιβάτες, “απογοητεύει” όσον αφορά στις δυνατότητες αποφυγής σύγκρουσης με τους ευάλωτους χρήστες του δρόμου υστερώντας τόσο στην επιδόσεις στις εν λόγω δοκιμές όσο και στον τομέα της τεχνολογίας.