12.2 C
Athens
November 27, 2020
ΕΛΛΑΔΑ

Υπ. Παιδείας: Συνεχίζεται η αποστολή τεχνολογικού εξοπλισμού σε σχολεία από ΕΣΠΑ και δωρεές

Υπ.-Παιδείας:-Συνεχίζεται-η-αποστολή-τεχνολογικού-εξοπλισμού-σε-σχολεία-από-ΕΣΠΑ-και-δωρεές

Mέχρι σήμερα, 91.608 συσκευές -συνολικής αξίας άνω των 24 εκατ. ευρώ- έχουν αποσταλεί στα σχολεία της Ελλάδας, μέσω χρηματοδότησης ΕΣΠΑ και δωρεών.


Αναλυτικότερα, το υπουργείο έκανε γνωστό σήμερα, Πέμπτη, ότι έχει εξασφαλίσει 65.965 φορητές συσκευές, αξίας άνω των 20 εκατ. ευρώ, μέσω ΕΣΠΑ και 25.648 φορητές συσκευές, αξίας άνω των 4 εκατ. ευρώ, μέσω δωρεών.


Οι συσκευές αυτές αφορούν σχολεία της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.


Όπως ανέφερε το υπουργείο, ο εν λόγω εξοπλισμός, που έχει ήδη παραδοθεί ή πρόκειται να παραδοθεί σε σχολικές μονάδες, αποτελεί περιουσία των σχολείων και διατίθεται σε μαθητές ή/και εκπαιδευτικούς για προσωρινή χρήση, προκειμένου να διευκολυνθεί η υλοποίηση της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης, αλλά και για να συμβάλλει μακροπρόθεσμα στην εμβάθυνση των ψηφιακών δεξιοτήτων.

Προτεραιότητα δίνεται στη στήριξη οικογενειών βάσει κοινωνικών και άλλων κριτηρίων, μεταξύ των οποίων συγκαταλέγονται, ιδίως το χαμηλό εισόδημα, η ανεργία γονέων/κηδεμόνων, η ιδιότητα μέλους μονογονεïκής, πολύτεκνης, τρίτεκνης ή ορφανικής οικογένειας ή ύπαρξη ειδικών δυσκολιών μάθησης.


Για την κατανομή των συσκευών στις σχολικές μονάδες λαμβάνονται υπόψη κοινωνικά κριτήρια, ξεκινώντας από περιοχές με χαμηλό κατά κεφαλήν ΑΕΠ, δυσπρόσιτες, σχολικές μονάδες ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης, επαγγελματικής εκπαίδευσης κά, καθώς και η βαθμίδα εκπαίδευσης.


Ο ακριβής αριθμός των συσκευών ανά σχολείο καθορίζεται με βάση το μαθητικό δυναμικό και τον υφιστάμενο εξοπλισμό των σχολικών μονάδων.


Πάντως, το υπουργείο έχει μεριμνήσει ώστε όλα τα σχολεία της χώρας να λάβουν φορητές συσκευές.

Συνεχίζουμε την αποστολή τεχνολογικού εξοπλισμού στα σχολεία της χώρας μας από ΕΣΠΑ και δωρεές. Πολιτεία και ιδιώτες συνεχίζουμε την κοινή προσπάθεια, στηρίζουμε τα παιδιά και τους εκπαιδευτικούς μας, βγαίνουμε από την κρίση νικητές. https://t.co/olmlMzofem pic.twitter.com/rGoL7iOss2

— Niki Kerameus (@nkerameus) November 12, 2020

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ευχαριστεί θερμά τους δωρητές του 4ου κύματος δωρεών αξίας άνω των 963.100 ευρώ: 

–    το Junior Achievement Greece (ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΝΕΩΝ) για την οργάνωση και τον συντονισμό της δράσης #STAYTECH, η οποία αποτελεί προϊόν δωρεών των παρακάτω εταιρειών και ιδιωτών: ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε. (430 συσκευές), RAYCAP, ΟΙΚ. ΠΑΡΙ & ΚΑΙΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ, VICTOR AND AMALIA PISANTE, THE SIGNAL GROUP, AΡΙΣΤΕΙΔΗΣ ΚΑΙ ΣΕΜΙΡΑΜΙΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ, ΜΥΛOI ΘΡΑΚΗΣ I.OYZOYNOΠΟΥΛΟΣ ΑΕ, ΜΕΛΙΣΣΑ ΚΙΚΙΖΑΣ, KLEEMANN HELLAS, ΙΔΡΥΜΑ Α.Γ. ΛΕΒΕΝΤΗ, DELOITTE FOUNDATION και άλλους ανώνυμους δωρητές. Η δωρεά αφορά σε 1.215 φορητές συσκευές notebook,


–    το ΙΔΡΥΜΑ ΜΠΟΔΟΣΑΚΗ,  την ΕΥΔΑΠ, την Eurobank, την MYTILINEOS, την Boston Consulting Group και μεμονωμένους δωρητές, μέσω του προγράμματος «Ψηφιακό Σχολείο για Όλους» του Ιδρύματος Μποδοσάκη, για συνολική δωρεά 2.150 συσκευών tablet,


–    την ΑΙΓΕΑΣ ΑΜΚΕ για την δωρεά ηλεκτρονικού και άλλου εξοπλισμού,


–    την ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΡΗΤΗΣ, για την προσφορά 638 συσκευών tablet,


–    τους Θεόδωρο Αγγελόπουλο και Γιάννα Αγγελοπούλου για την δωρεά 500 συσκευών tablet,


–    την δωρεά του CY TWOMBLY FOUNDATION, μέσω του ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΚΑΙ ΝΤΟΛΛΗΣ ΓΟΥΛΑΝΔΡΗ – ΜΟΥΣΕΙΟ ΚΥΚΛΑΔΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ, για την προσφορά 325 συσκευών tablet,


–    την εταιρεία ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ, για την δωρεά 100 συσκευών tablet,


–    την LEASEPLAN HELLAS ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ A.E., για την δωρεά 80 συσκευών tablet,


–    την εταιρεία Μινέττα Ασφαλιστική, για την δωρεά 52 συσκευών tablet,


–    την εταιρεία ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ Α.Ε., για την δωρεά 20 συσκευών tablet,


–    την εταιρεία iSquare, επίσημο διανομέα Apple, για την δωρεά 18 συσκευών tablet (iPad),

«Κράτος και ιδιώτες από κοινού συνεχίζουμε την εντατική προσπάθεια, αξιοποιούμε ευρωπαϊκά κονδύλια και δωρεές, ενισχύουμε τα σχολεία μας με τεχνολογικό εξοπλισμό, στηρίζουμε τα παιδιά και τους εκπαιδευτικούς μας, βγαίνουμε από την κρίση νικητές», ανέφερε σε σχετική ανακοίνωση το υπουργείο.

- -

Related posts

Λοκντάουν: Σαρωτικοί έλεγχοι της ΕΛΑΣ αυτή την ώρα στην Αττική

times1

Βαρθολομαίος: Η μοναστική ζωή είναι εφαρμοσμένη Θεολογία

times1

Θεσσαλονίκη-Πρύτανης ΑΠΘ: Μειώθηκε 30% το ιικό φορτίο, όμως κανένας εφησυχασμός

times1

Δολοφονία στα Καμίνια: Συνελήφθη στην Ορεστιάδα 29χρονος

times1

Πλαφόν στα μοριακά και στα rapid τεστ για κορωνοϊό από την κυβέρνηση – H ανώτερη τιμή

times1

Χαρδαλιάς: Σε ποιες περιοχές είναι υψηλό το επιδημιολογικό φορτίο – Τι είπε για Δ. Ελλάδα

times1