Έχει περάσει μόλις ένας χρόνος και κάτι μήνες από την παρουσίαση του facelift της X1, οπότε αν υποθέσουμε έναν χρόνο ζωής της τάξης των 2-3 ετών, είναι κάπως νωρίς να μιλάμε ήδη για το μοντέλο που θα το αντικαταστήσει, αλλά δεν γίνεται να παραβλέψουμε το γεγονός ότι η νέα γενιά της X1, του μικρότερου SUV της BMW, θα περάσει στην παραγωγή κάποια στιγμή εντός του 2022. Η ανακοίνωση έγινε μέσω ενός τυπικού δελτίου τύπου που αφορούσε την αναδιοργάνωση του δικτύου παραγωγής της γερμανικής φίρμας και ενώ δεν παρέχεται κάποια ακριβής ημερομηνία, η BMW δηλώνει ότι η επόμενη X1 θα είναι διαθέσιμη “τόσο με μηχανή εσωτερικής καύσης όσο και με ένα αμιγώς ηλεκτρικό κινητήριο σύνολο”.

Η παραγωγή θα γίνεται στο εργοστάσιο στο Regensburg της Γερμανίας και αυτό συμφωνεί με την απόφαση της BMW να έχει τουλάχιστον ένα αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο σε κάθε ένα από τα εργοστάσια της στην χώρα – στο Μόναχο και το Dingolfing θα παράγονται οι i4 και iX και η μονάδα στην Λειψία θα αναλάβει την κατασκευή της έκδοσης μηδενικών εκπομπών της επόμενης γενιάς του Mini Countryman.

Προς το παρόν δεν έχουμε περισσότερες λεπτομέρειες για τη νέα BMW X1 αλλά η λογική λέει πως θα βασίζεται σε μία τροποποιημένη εκδοχή της μπροστιοκίνητης πλατφόρμας της εταιρίας (που μπορεί να φιλοξενήσει ένα σύστημα τετρακίνησης αν χρειαστεί) και πως θα είναι μεγαλύτερη από το μοντέλο που αντικαθιστά. Φυσικά, θα προσφέρεται με την γνωστή ποικιλία κινητήρων (εξηλεκτρισμένων και μη) και όλα τα συστήματα ασφάλειας και υποβοήθησης οδήγησης που περιμένει κανείς από μία BMW σε αυτή την κατηγορία. Ας μείνουμε στο γεγονός ότι η παραγωγή της θα ξεκινήσει το 2022, αφού αυτή είναι η μοναδική επιβεβαιωμένη πληροφορία που έχουμε αυτή τη στιγμή.