14.9 C
Athens
November 30, 2020
ΕΛΛΑΔΑ

Τα κομμωτήρια αποτέλεσαν την Κυριακάτικη δι-έξοδο στην καραντίνα

Τα-κομμωτήρια-αποτέλεσαν-την-Κυριακάτικη-δι-έξοδο-στην-καραντίνα

Με μικρούς χώρους αναψυχής έμοιαζαν τα κομμωτήρια σήμερα, Κυριακή, δεύτερη μέρα της κυκλοφορίας υπό περιορισμούς. Ήταν τα μόνα σημεία στην Αθήνα όπου οι πελάτες μπορούσαν να πιουν τον καφέ τους ενώ κάθονταν. Φύσικα, όση ώρα επέτρεπε το προγραμματισμένο ραντεβού τους και μόνο σε χάρτινες ή πλαστικές συσκευασίες μιας χρήσης.

«Επειδή κι εγώ δούλευα ένας τρόπος για να ηρεμήσω ήταν να έρθω εδώ σήμερα» λέει στο - η Βάσω Μαραγκού πίνοντας τον καφέ της, ενώ περίμενε να «πιάσει» η βαφή, έξω από κομμωτήριο στο Παγκράτι.

«Όταν γνωρίζεις ότι από σήμερα δεν θα μπορείς να πας πουθενά είναι μια διέξοδος» επιβεβαιώνει μιλώντας στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων η Όλγα Παπαδημητρίου όσο περιποιείται τα άνω άκρα της.

Σήμερα δεν άνοιξαν όλα τα κομμωτήρια καθώς ο περισσότερος κόσμος εξυπηρετήθηκε μέχρι το Σάββατο (7/11). Έτσι, η κίνηση ήταν πιο ομαλή σε σχέση με την περασμένη Παρασκευή, ημέρα ανακοίνωσης των νέων περιορισμών στις μετακινήσεις.

«Το μπούγιο έγινε την Παρασκευή. Μόλις άκουσαν τα μέτρα έτρεξαν όλοι. Μας έλεγαν συγγνώμη μια βαφή προλαβαίνω; Ένα μανικιούρ; Δουλεύαμε πέντε άτομα και πάλι δεν φτάναμε. Θέλαμε κι άλλα χέρια» λέει στο - η τεχνίτρια νυχιών, Γεωργία Σταθοπούλου. «Σήμερα έχουν έρθει όσοι φοβόντουσαν να έρθουν όταν είχαμε πολυκοσμία. Πιο πολύ μεγάλοι άνθρωποι, ευπαθείς ομάδες» προσθέτει.

«Ανοίξαμε για να εξυπηρετήσουμε όσους έχουν ξεμείνει. Μεροκάματο δεν θα βγάλουμε, πιο πολύ εξυπηρέτηση κάνουμε», αναφέρει ο Βασίλης Θεοχάρης που εργάζεται ως κουρέας τριάντα χρόνια.

Ωστόσο, η εικόνα διαφέρει από περιοχή σε περιοχή και ανάλογα με το μέγεθος του κομμωτηρίου.

«Όσες ώρες να είμασταν ανοιχτά θα είχε κόσμο» λέει η Βίκυ Πέτα που διατηρεί κομμωτήριο στο Χαϊδάρι και σήμερα είχε στη βάρδια επτά άτομα. Την ίδια εικόνα περιγράφει στο ΑΠΕ και ο κομμωτής Σταμάτης Καραϊσκος, ο οποίος έχει την επιχείρηση του στην Καστέλλα. «Απέξω είναι έξι άτομα και μέσα άλλα έξι. Γύρω στα εκατόν ογδόντα ήταν τα ραντεβού την επόμενη εβδομάδα. Αυτοί δεν κατάφεραν να εξυπηρετηθούν.»

Τα κομμωτήρια μαζί με τους φούρνους, τα συνοικιακά μπακάλικα, τα καφέ που πωλούν στο χέρι, τα εστιατόρια που κάνουν διανομή, τα εφημερεύοντα φαρμακεία και τα βενζινάδικα αποτέλεσαν τις μόνες εμπορικές επιχειρήσεις που παρέμειναν εν λειτουργία σήμερα.

- -

Related posts

Κορωνοϊός -Αρκουμανέας: Κακόβουλα και απαράδεκτα τα δημοσιεύματα για στοιχεία ΕΟΔΥ

times1

Κορωνοϊός – Χαρδαλιάς: Οι 18 περιοχές που έχουν υψηλό επιδημιολογικό φορτίο

times1

Έρευνα για δημοσιεύματα που έθεταν ερωτήματα για καταγραφή κρουσμάτων

times1

Νέα επίθεση πειρατών στο δεξαμενόπλοιο «Agisilaos» στο Τόγκο-Η ανακοίνωση της εταιρείας

times1

Ιερώνυμος μετά το εξιτήριο: Θα υπερνικήσουμε τον εχθρό με τη βοήθεια Θεού και Επιστήμης

times1

Κορωνοϊός- Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: Εξιτήριο από τον Ευαγγελισμό

times1