16.5 C
Athens
November 30, 2020
ΚΟΣΜΟΣ

Ο Guardian έκανε επανόρθωση σε δημοσίευμα για τον Θάνο Δημάδη

Ο-guardian-έκανε-επανόρθωση-σε-δημοσίευμα-για-τον-Θάνο-Δημάδη

Στο κείμενο που δημοσιεύτηκε πριν από έναν χρόνο, ο Guardian φιλοξενεί πλέον τη δήλωση της επικεφαλής του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Ξένου Τύπου Nancy Prager-Kame, σύμφωνα με την οποία όλα τα προνόμια προς τους χορηγούς συμπεριλαμβανομένης και της Bayer που προσέφερε ο Θάνος Δημάδης είχαν εγκριθεί από όλα τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιδρύματος Κέντρου Τύπου για το οποίο ο Θάνος Δημάδης εργαζόταν.


Επίσης, στην ίδια δημοσίευση, ο Guardian προέβη στη διαγραφή των αρχικών ισχυρισμών του άρθρου ότι ο Δημάδης είχε προβεί σε διαγραφή e-mails από τον επίσημο λογαριασμό ηλεκτρονικής αλληλογραφίας που διατηρούσε όσο διάστημα εργαζόταν για το Ίδρυμα Ξένου Τύπου.

Στο δελτίο Τύπου αναφέρονται ττα ακόλουθα:


«Σε μία κίνηση επανόρθωσης και αναγνώρισης της διαστρέβλωσης της αλήθειας από την αρθρογράφο του Carrey Gillam, προέβη ο Guardian.Η επανόρθωση του Guardian αφορά στο άρθρο το οποίο ψευδώς ισχυριζόταν ότι ο Θάνος Δημάδης, ως εκτελεστικός διευθυντής του Ιδρύματος Ξένου Τύπου βρισκόταν δήθεν σε κάποια υπόγεια συνεργασία με την εταιρεία Bayer για την αύξηση της επιρροής της εταιρείας στην συγκεκριμένη δημοσιογραφική ένωση. Με καθυστέρηση ενός χρόνου, ο Guardian αναγκάστηκε να επανορθώσει και, κατ’ αυτόν τον τρόπο, να παραδεχθεί ότι στο συγκεκριμένο άρθρο υπήρχε απόκρυψη της αλήθειας. Η αλήθεια αποκαλύφθηκε από την δήλωση της επικεφαλής του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Ξένου Τύπου, Nancy Prager-Kamel την οποία η contributor του Guardian είχε τότε αρνηθεί να συμπεριλάβει στο άρθρο της παραπλανώντας τους αναγνώστες του άρθρου σε σχέση με τα πραγματικά γεγονότα και την πλήρη αλήθεια.

Αποτέλεσμα αυτής της απόκρυψης ήταν να χρειαστεί η παρέμβαση του ίδιου του Guardian προκειμένου να συμπεριληφθεί η δήλωση της της επικεφαλής του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Ξένου Τύπου Nancy Prager-Kamel με σκοπό την αποκατάσταση της αλήθειας. Σύμφωνα με την επανόρθωση του Guardian, όλα τα προνόμια προς τους χορηγούς συμπεριλαμβανομένης και της Bayer που προσέφερε ο Θάνος Δημάδης, είχαν εγκριθεί από όλα τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιδρύματος Κέντρου Τύπου για το οποίο ο Θάνος Δημάδης εργαζόταν. Η άρνηση της contributor του Gillam να αποκαλύψει την πλήρη αλήθεια είχε στόχο να εμφανίσει τον Θάνο Δημάδη ότι βρίσκεται σε κάποια δήθεν υπόγεια συναλλαγή με την εταιρεία Bayer.

Ο Guardian προέβη σε επανόρθωση και για μία σειρά άλλων ψεμάτων που περιλαμβάνονταν στο συγκεκριμένο άρθρο. Συγκεκριμένα, ο Guardian προέβη στην διαγραφή των ψευδών ισχυρισμών του άρθρου ότι δήθεν ο Θάνος Δημάδης είχε προβεί σε διαγραφή e-mails από το επίσημο λογαριασμό ηλεκτρονικής αλληλογραφίας που διατηρούσε όσο διάστημα εργαζόταν για το Ίδρυμα Ξένου Τύπου.

Επιπροσθέτως, ο Guardian επανόρθωσε και ως προς την ιδιότητα του Θάνου Δημάδη κατά την περίοδο που εργαζόταν για την συλλογή χορηγιών για την Ένωση Ξένου Τύπου. Ο Guardian διευκρίνισε ότι στο διάστημα αυτό ο Θάνος Δημάδης δεν εργαζόταν ως δημοσιογράφος αλλά είχε μόνο την εμπειρία του πρώην ξένου ανταποκριτή, γεγονός που σκοπίμως η αρθρογράφος είχε αποκρύψει με σκοπό να στοχοποιήσει ακόμα περισσότερο τον Θάνο Δημάδη στα μάτια της κοινής γνώμης ως δημοσιογράφο που προσφέρει προνόμια σε εταιρείες με αντάλλαγμα χορηγίες, γεγονός που αποδείχθηκε απολύτως ψευδές.


Όπως έκανε γνωστό ο Θάνος Δημάδης μέσω του λογαριασμού του στο twitter, η επανόρθωση του Γκάρντιαν επήλθε έπειτα από παρέμβαση των δικηγόρων του στην Αμερική».

Ειδήσεις σήμερα:

«Να κάνουμε Χριστούγεννα χωρίς κοσμικότητες φέτος» ζήτησε ο Κόντε

ΗΠΑ: Ραγδαία αύξηση των αιτήσεων για επίδομα ανεργίας

Αισιόδοξα νέα στη Λαμία: Κάτω από 3% ο δείκτης θετικότητας

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο -–.gr

Related posts

Ιράν: Σήμερα η κηδεία του πυρηνικού επιστήμονα – Με το βλέμμα στραμμένο στη Μοσάντ οι Ιρανοί για τη δολοφονία

times1

Ρομέν Γκροζάν: Ο οδηγός που βγήκε ζωντανός από την πύρινη κόλαση

times1

Κορωνοϊός: Οι εμβολιασμοί δεν θα σταματήσουν την εξέλιξή του στο μέλλον, προειδοποιούν οι ειδικοί

times1

Κορωνοϊός: Κατά 30% μειώθηκαν τα κρούσματα στη Βρετανία μετά το καθολικό lockdown

times1

Χόρευε μόνη στο σπίτι όταν ξαφνικά είδε μπροστά της τον εισβολέα – Δείτε τη σοκαριστική σκηνή

times1

Τζο Μπάιντεν: Με κατάγματα μετά το ατύχημά του – Θα χρειαστεί νάρθηκα «μπότα» για εβδομάδες

times1