Η πανδημία του κορονοϊού έχει αναγκάσει τις εταιρίες να πατήσουν φρένο για να μειώσουν λίγο τους ρυθμούς τους αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα σταματήσουν τελείως και θα περιμένουν στη γωνιά τους να περάσει. Ο προγραμματισμός “τρέχει” αν και λίγο ή πολύ πίσω από το αρχικό πλάνο καθώς η βιομηχανία αυτοκινήτου πρέπει να κρατήσει το ενδιαφέρον του κόσμου και να παραμείνει όρθια παρά το ισχυρό πλήγμα που δέχεται. Με αυτή την λογική, η Jeep ετοιμάζεται να παρουσιάσει ένα “νέο όχημα” στις 17 Νοεμβρίου.

Προς το παρόν και παρά το γεγονός ότι η παρουσίαση είναι προγραμματισμένη για λίγες ημέρες από σήμερα, δεν γνωρίζουμε ποιο θα είναι το νέο όχημα που θα πραγματοποιήσει το ντεμπούτο του. Υποψήφιοι πάντως υπάρχουν αρκετοί. Ενδεχομένως να είναι η έκδοση παραγωγής των Wagoneer και Grand Wagoneer έπειτα από το πρωτότυπο που αποκαλύφθηκε τον περασμένο Σεπτέμβριο. Θεωρητικά όμως, είναι πολύ νωρίς γι’ αυτό. Έπειτα, υπάρχει το ανανεωμένο Compass που βρίσκεται στο τελευταίο στάδιο της προετοιμασίας του αλλά και το Grand Cherokee που ήταν προγραμματισμένο να παρουσιαστεί πριν από μήνες, στην έκθεση του Detroit αλλά η παραγωγή του έχει μεταφερθεί στις αρχές του 2021 και είναι ο υποψήφιος που συγκεντρώνει τις περισσότερες πιθανότητες.

Να θυμίσουμε ότι ενώ δεν γνωρίζουμε πολλά για την επόμενη γενιά του Grand Cherokee, οι φήμες λένε ότι θα βασίζεται σε μία σημαντικά τροποποιημένη εκδοχή της πλατφόρμας “Giorgio” που χρησιμοποιείται και από την Stelvio και πως θα είναι διαθέσιμο τόσο ως 5-θέσιο όσο και ως 7-θέσιο, όντας μεγαλύτερο από το μοντέλο της Alfa Romeo αλλά και από τον προκάτοχο του. Στους κινητήρες δε, θα βρούμε γνωστά κινητήρια σύνολα όπως ο Pentastar V6 αλλά και οι V8 της Mopar, αλλά στην γκάμα θα είναι ένας εξηλεκτρισμένος δίλιτρος ενώ αργότερα, θα προστεθούν στην γκάμα τόσο ο Hellcat V8 για την κορυφαία, Trackhawk έκδοση, όπως και ένα plug-in υβριδικό σύνολο. Αυτά όμως, είναι φήμες. Επίσημη πληροφόρηση θα έχουμε στις 17 Νοεμβρίου.