Η συνεργασία της Toyota με την Mazda σε τεχνικό επίπεδο φαίνεται πως θα αποκτήσει μία επιπλέον, εντελώς διαφορετική διάσταση καθώς οι φήμες που κυκλοφορούν αυτή τη στιγμή, αναφέρουν πως η τελευταία σκοπεύει να λανσάρει μία rebadged εκδοχή του Yaris Hybrid στην ευρωπαϊκή αγορά. Αν αποδειχθεί τελικά ότι οι πληροφορίες αυτές έχουν βάση, το μοντέλο θα προστεθεί στην λίστα με τα rebadged μοντέλα της Toyota που κυκλοφορούν στην αγορά από την Suzuki ενώ η πρόταση της Mazda θα αντικαταστήσει λογικά το Mazda2 που πραγματοποίησε το ντεμπούτο του το καλοκαίρι του 2014.

Φωτιά χωρίς καπνό δεν υπάρχει και στην προκειμένη περίπτωση τον ρόλο του καπνού πήρε μία εταιρική παρουσίαση που περιλαμβάνει την αναφορά σχετικά με ένα “OEM μοντέλο που θα βασίζεται στο Yaris THS” το οποίο θα παρουσιαστεί μέσα στα επόμενα δύο χρόνια. Αυτό μάλλον υποδηλώνει ότι το επερχόμενο μοντέλο θα κατασκευάζεται για την Mazda από την Toyota, πιθανότατα στο εργοστάσιο της τελευταίας στην Γαλλία και πως θα αντικαταστήσει το Mazda2 συμβάλλοντας στην προσπάθεια της Mazda να μειώσει δραστικά τον μέσο όρο εκπομπών ρύπων του στόλου της. Η είδηση φαίνεται πως επιβεβαιώνεται από την Mazda Αγγλίας που δήλωσε σχετικά:

Ως μέρος των μέτρων πολλαπλών λύσεων καταλήξαμε ότι το Toyota Hybrid System είναι μία ιδανική λύση για να ανταποκριθούμε στις ανάγκες και τις απαιτήσεις της περιοχής.

Αυτή η συνεργασία είναι το αποτέλεσμα συζητήσεων με βάση της πολιτική συνεργασίας Toyota/Mazda για να χρησιμοποιήσουμε αποτελεσματικά  τους πόρους και των δύο εταιριών με σεβασμό στην κάθε μάρκα και διαχειριστική ανεξαρτησία.

Με πιο απλά λόγια, ο εκπρόσωπος τύπου επιβεβαίωσε την συνεργασία ανάμεσα στις δύο μάρκες απλά χρησιμοποίησε περισσότερα λόγια και πιο πολύπλοκη σύνταξη. Η ουσία παραμένει ότι αν δεν αλλάξει κάτι, μέσα στα επόμενα δύο χρόνια θα δούμε ένα Yaris με τα σήματα της Mazda να λανσάρεται στην αγορά. Να σημειώσουμε δε ότι ένα παρόμοιο deal αλλά αντίστροφα υπήρχε και στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού με το Yaris να βασίζεται στο Mazda2 μέχρι που αμφότερα τα δύο μοντέλα αποσύρθηκαν λόγω χαμηλών πωλήσεων.