Η Dacia έχει σημειώσει τεράστια πρόοδο τα τελευταία χρόνια όντας μέρος της Συμμαχίας αλλά θα μπορούσαμε να πούμε ότι στηρίζεται σε δυσανάλογο βαθμό σε ένα μοντέλο: το Duster. Ναι, έχει και τα Sandero και Sandero Stepway τα οποίο ανανεώθηκαν πρόσφατα καθώς και το Logan αλλά είναι σαφές ότι το μεγαλύτερο βάρος το σηκώνει το μοναδικό SUV στην γκάμα της. Έπειτα, είναι το Lodgy, το οποίο προσπαθεί να κρατηθεί στην επιφάνεια σε μία κατηγορία που έχει ήδη συρρικνωθεί σημαντικά και όσο… προελαύνουν τα SUVs, θα συρρικνωθεί κι άλλο.

Αφού δεν μπορείς να τους πολεμήσεις λοιπόν, πήγαινε μαζί τους. Αυτό σκέφτεται η Dacia που αν αληθεύει το γαλλικό δημοσίευμα, σκοπεύει να αντικαταστήσει το μεγάλο MPV της με ένα 7-θέσιο SUV. Αυτό όμως δεν θα είναι απλά “ένα ακόμα” SUV αλλά θα ξεχωρίζει στην γκάμα της Dacia όντας το πλέον προηγμένο τεχνολογικά, χωρίς ωστόσο να ξεφεύγει από τους πυλώνες πρακτικότητας και προσιτότητας στους οποίους βασίζεται η εταιρία. Σύμφωνα με τους Γάλλους, το επερχόμενο μεγάλο SUV θα βασίζεται στην αρχιτεκτονική του Sandero και εκτός από τα σύγχρονα συστήματα ασφάλειας και υποβοήθησης οδήγησης με τα οποία θα εξοπλίζεται, θα προσφέρεται και με έναν 1600άρη, υβριδικό κινητήρα. Κάπως έτσι, η Dacia θα κάνει το βήμα προς τον εξηλεκτρισμό και μακριά από τους πετρελαιοκινητήρες, όπως κι άλλες μάρκες πριν από αυτήν.

Περισσότερα θα γνωρίζουμε σύντομα καθώς το δημοσίευμα αναφέρει πως το νέο μοντέλο είναι προγραμματισμένο να πραγματοποιήσει το ντεμπούτο του στα μέσα του 2021, οπότε οι επίσημες πληροφορίες δεν θα αργήσουν πολύ ακόμα.